Bali / Reistips

Reizen van Bali naar Nusa Lembongan. Bekijk onze tips!

Bali, het eiland waar wij verliefd werden op reizen. Het is een populaire reisbestemming en dat is niet voor niks. Maar niet alleen Bali wordt populairder ook de eilanden eromheen. Zo worden de Gili eilanden al een langere tijd gecombineerd met een bezoek aan Bali. Maar ook de eilanden Nusa Lembongan en Nusa Penida, worden inmiddels druk bezocht. Logisch, want het zijn hele mooie eilanden. Beide eilanden kan je gemakkelijk combineren met een rondreis door Bali. Je reist namelijk al in 30 minuten van Bali naar Nusa lembongan. Op deze pagina lees je hoe je tussen de twee eilanden reist!


Lees meer | Reizen van Nusa Lembongan naar Nusa Penida.
Lees meer | Wat te doen op Nusa Penida? Bekijk alle tips!

Hoe reis ik van Bali naar Nusa Lembongan

Hoe kom je op Nusa Lembongan?

Boot: Je kan alleen via de boot tussen Bali en de eilanden reizen. Je kan kiezen voor een retourticket of een enkele reis. Je kan het makkelijkst de boot pakken vanaf Sanur het is dan ongeveer 30 minuten varen naar eiland.

Hoe kom je in Sanur?

Sanur ligt ten oosten van Denpasar en is goed bereikbaar vanuit alle populaire bestemmingen in Bali zoals Kuta, Uluwatu, Canggu en Ubud. Er is in Sanur een kleine haven aangelegd op een stuk strand. Vanaf hier vertrekken er dagelijks meerdere boten naar de eilanden.

Waar koop ik mijn boottickets van Bali naar Nusa Lembongan?

Ticket offices: Je kan tickets kopen bij vele verschillende bootmaatschappijen op Bali of bij je hotel/hostel.
Verblijf jij niet in Sanur dan kan je het best een ticket boeken incl. transfer naar de haven. Heb jij de mogelijkheid om al eerder naar Sanur te reizen of verblijf je in Sanur? Dan raden we je aan om bij de haven of op het strand (iets voor de haven) zelf een ticket te boeken. Dit kan je zomaar een paar euro schelen!
12GO.Asia: Je kan je tickets ook gemakkelijk online boeken bij 12GO.Asia
*Wij raden je aan om eerst de bootmaatschappij te controleren op TripAdvisor. Er zijn namelijk ontzettend veel aanbieders, maar niet allemaal even goed.

Hoeveel kost een bootticket van Nusa Lembongan naar Nusa Penida?

Enkele ticket: Je betaalt ongeveer 250.000 IDR (€15,-) p.p. voor een enkele reis.
Retour ticket: Je betaalt ongeveer 400.000 IDR (€23,-) – 600.000 IDR (€35) p.p. voor een retourticket.
Reistijd: De meeste boten vertrekken tussen 08:30 en 12:00 vanaf Sanur en de oversteek duurt ongeveer 30 minuten.
*Dit zijn de gemiddelde ticketprijzen. Welke prijs je definitief bepaald is afhankelijk van de periode waarin je reist (hoogseizoen of laagseizoen) en in hoeverre je onderhandelt over de prijs.
*Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen zijn veranderd na Corona (Covid-19).

Waar komen de boten aan op Nusa Lembongan?

Gele brug: Op Nusa Lembongan staat de bekende gele brug. Hier komen alle boten van en naar het eiland aan.

Boot vanaf Serangan naar Nusa Lembongan

Naast de boten vanuit Sanur vertrekken er ook elke dag boten vanaf de Serangan Pier. Deze pier ligt wat ten zuiden van Sanur. Ideaal als je vanuit Uluwatu naar Nusa Lembongan wilt reizen. Je betaald hier hetzelfde bedrag voor je ticket en bent ook gemiddeld 30 minuten onderweg naar het eiland.


ONTDEK MEER OVER BALI EN OMLIGGENDE EILANDEN

Wij hopen dat deze informatie jou helpt met het plannen van jou reis. Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kan je ons altijd een bericht sturen via Instagram of via info@thousandtravelmiles.nl.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.