Bali / Reistips

Reizen van Bali naar Nusa Penida. Bekijk onze tips!

Bali, een prachtig eiland dat wij maar blijven bezoeken. Het is een populaire bestemming en dat is niet voor niks. Maar niet alleen Bali wordt steeds populairder ook de eilanden eromheen. Tijdens het plannen van je rondreis naar Bali, heb je vast ook gelezen over de Gili eilanden, Nusa lembongan en Nusa Penida. Deze eilanden zijn ondertussen bijna net zo bekend als Bali en dat is niet zo gek! Het zijn prachtige eilanden die dicht bij elkaar liggen waardoor het ideaal te combineren is met een rondreis door Bali. Je reist namelijk al in 30 minuten van Bali naar Nusa Penida. Op deze pagina lees je hoe je tussen de twee eilanden reist!


Lees meer | Reizen van Nusa Penida naar Nusa Lembongan
Lees meer | Wat te doen op Nusa Penida? Bekijk alle tips!

Hoe reis ik van Bali naar Nusa Penida

Hoe kom je op Nusa Penida?

Boot: Je kan alleen via de boot tussen Bali en de omliggende eilanden reizen. Het makkelijkste is om de boot te pakken in de haven van Sanur vanaf hier is het ongeveer 30 minuten varen naar het eiland.

Hoe kom je in Sanur?

Sanur ligt in het oosten van Bali en is goed te bereiken vanuit populaire bestemmingen zoals Kuta, Canggu en Ubud. In Sanur vind je een kleine haven op een stuk strand waar vandaan er dagelijks meerdere boten naar de eilanden vertrekken.

Waar koop ik mijn boottickets van Bali naar Nusa Penida?

Ticket offices: Je kan tickets kopen bij verschillende bootmaatschappijen overal op Bali of zelf bij je hotel/hostel.
Verblijf jij niet in Sanur dan kan je het best een ticket boeken incl. transfer naar de haven. Verblijf je wel in Sanur? Koop dan je ticket bij de haven of op het strand (iets voor de haven).
12GO.Asia: Je kan je tickets ook gemakkelijk online boeken bij 12GO.Asia
*Wij raden je aan om eerst de bootmaatschappij te controleren op TripAdvisor. Er zijn namelijk ontzettend veel aanbieders, maar niet allemaal even goed.

Hoeveel kost een bootticket van Bali naar Nusa Penida?

Enkele ticket: Je betaalt ongeveer 170.000 IDR (€10,-) p.p. voor een enkele reis.
Retour ticket: Je betaalt ongeveer 335.000 IDR (€20,-) – 600.000 IDR (€35) p.p. voor een retourticket.
Reistijd: De meeste boten vertrekken tussen 08:30 en 12:00 vanaf Sanur en de oversteek duurt ongeveer 30 minuten.
*Dit zijn de gemiddelde ticketprijzen. Welke prijs je definitief bepaald is afhankelijk van de periode waarin je reist (hoogseizoen of laagseizoen) en in hoeverre je onderhandelt over de prijs.
*Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen zijn veranderd na Corona (Covid-19).

Waar komen de boten aan op Nusa Penida?

Toya Pakeh haven: Op Nusa Penida komen alle boten aan in de Toya Pakeh haven.

Boot vanaf Serangan naar Penida

Naast de boten vanuit Sanur vertrekken er ook elke dag boten vanaf de Serangan Pier. Dit is een ideale lokatie als je vanuit Uluwatu naar Nusa Penida wilt reizen. De meeste boten verschillen niet zoveel qua kosten en tijd.


ONTDEK MEER OVER BALI EN OMLIGGENDE EILANDEN

Wij hopen dat deze informatie jou helpt met het plannen van jou reis. Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kan je ons altijd een bericht sturen via Instagram of via info@thousandtravelmiles.nl.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

No Comments

    Leave a Reply