Bali / Reistips

Reizen van Nusa Lembongan naar Nusa Penida

Bali is een populair eiland onder reizigers en ook de omliggende eilanden Nusa Lembongan en Nusa Penida worden steeds populairder. En dat is niet zo gek! Want deze twee prachtige eilanden zijn een mooie toevoeging aan je rondreis door Bali. Daarnaast liggen de eilanden zo dicht bij elkaar waardoor je ze gemakkelijk kan combineren. Op deze pagina lees je hoe je tussen de twee eilanden reist!


Lees meer | Reizen van Nusa Penida naar Nusa Lembongan
Lees meer | Wat te doen op Nusa Penida? Bekijk alle tips!

Hoe reis ik van Nusa Lembongan naar Nusa Penida

Hoe kom je op Nusa Penida?

Boot: Als je op Nusa Lembongan bent kun je gemakkelijk naar Nusa Penida reizen met de boot. Er worden veel tours van één dag aangeboden, waarmee je alle hoogtepunten van het eiland ziet. Dit is het overwegen waard als je maar één dag te besteden hebt. Wij raden echter aan om langer te blijven op Nusa Penida. Naast de tours kan je namelijk kiezen voor een retourticket of een enkele reis.
Vanaf Nusa Lembongan is het ongeveer 10 minuten varen.

Waar koop ik mijn boottickets van Nusa Lembongan naar Nusa Penida?

Ticket offices: Je kan tickets kopen bij vele verschillende bootmaatschappijen bij de bekende gele brug (Nusa Lembongan kant). Houd er rekening mee dat de boten vertrekken naar Nusa Penida als ze vol zitten. Het kan dus zijn dat je even moet wachten.
GO.Asia: Je kan je tickets ook gemakkelijk online boeken bij 12GO.Asia

Hoeveel kost een bootticket van Nusa Lembongan naar Nusa Penida?

Enkele ticket: Je betaalt ongeveer 50.000 IDR (€3) p.p. voor een enkele reis.
Retour ticket: Je betaalt ongeveer 100.000 IDR (€6) p.p. voor een retourticket.
*Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen zijn veranderd na Corona (Covid-19).

Waar komen de boten aan op Nusa Penida?

Toya Pakeh haven: Op Nusa Penida komen alle boten aan in de Toya Pakeh haven.

Kan ik ook vanaf Bali naar Nusa Penida reizen?

Ja! De populairste optie is om de boot te pakken vanaf Sanur. Vanaf Sanur vertrekken er dagelijks ontzettend veel boten naar het eiland. Wil jij weten welke opties er nog meer zijn vanaf Bali? Lees onze blog Van Bali naar Nusa Penida (binnenkort online).


Wij hopen dat deze informatie jou helpt met het plannen van jou reis. Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kan je ons altijd een bericht sturen via Instagram of via info@thousandtravelmiles.nl.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.