Bali

Wat te doen in Ubud, Bali? Bekijk alle tips!

Als je reist door Bali kan je Ubud niet overslaan. Het is het culturele hart van Bali en een fijne plek om een paar dagen te verblijven. In Ubud vind je restaurants, kleine winkels, kunstenaarsateliers en vele expats. Maar wat Ubud vooral bijzonder maakt is de hoeveelheid ‘groen’ die daar te vinden is. Er is ontzettend veel te doen en je vindt er vele creatieve expats en lokalen. Het is er daarom wel erg druk, maar laat je hierdoor niet tegenhouden. Want zodra je uit het centrum bent, sta je midden in de groene rijstvelden en vind je traditionele dorpen.

Alles over Ubud
Vervoer naar Ubud

Vanaf het vliegveld in Denpasar ben je binnen een uur in Ubud. Maar ook vanuit Kuta, Seminyak, Sanur of Canggu is Ubud gemakkelijk te bereiken. Ben je in Ubud dan raden wij je aan om een scooter te huren. Hierdoor kan je gemakkelijk zelf naar alle bezienswaardigheden toe rijden. Wil je dit liever niet, dan zijn Gojek of Grab (scooter) taxi’s een perfecte oplossing. Bekijk hier al onze tips over het vervoer naar en in Ubud, Bali.

Waar kan je het best verblijven in Ubud?

Er zijn veel prachtige hotels, villa’s en hostels in Ubud omringt door rijstvelden, rivieren en jungle vibes. Voor relatief weinig geld heb je al snel iets waanzinnigs. We raden je aan om vroeg te boeken omdat Ubud erg populair is en de mooiste plekken al snel vol zitten. 

Tip: Heb jij je vliegticket aangeschaft en je route enigszins uitgestippeld? Kijk dan direct op booking.com voor mooie verblijven en houd deze wekelijks in de gaten. Zie jij dat jouw droomverblijf al bijna volgeboekt is? Kies er dan voor om dit niet ter plaatse maar op voorhand te boeken.

Hoelang je in Ubud wilt blijven hangt af van wat je allemaal wilt zien. Wij raden je echter aan om minimaal 3 dagen te verblijven omdat er zoveel dingen te doen en te zien zijn. 

Wat te doen in Ubud en omgeving

In Ubud en de omgeving is er ontzettend veel te doen en te ontdekken. Met de scooter of een privé chauffeur kom jij op alle mooie plekken die Bali zo ongelofelijk mooi maken.  

Tegalalang rice Terraces

We raden je aan om voor deze rijstterrassen vroeg op de staan dus; Rice and shine! Waarom? Omdat het erg populair is en daarom altijd druk. Maar… het zien van de vele treden zijn het vroege opstaan zeker waard. 

 • Zorg dat je er voor 10:00 uur s’ochtends bent, dan omzeil je de grootste drukte.
 • Houd er rekening mee dat je een fee moet betalen van ongeveer 20.000 rupiah p.p (€1,25). Daarnaast vragen ze bij verschillende punten of je een donatie wilt geven, dit is echter niet verplicht.

Wil je liever niet naar een toeristische plek? Pak dan de scooter en ga lekker rond rijden. Ubud in omringt met mooie geheime paden zoals de unnamed road.

Locatie unnamed road op google maps.

Campuhan Ridge Walk

Dit mag je zeker niet missen! Wij hebben deze plek overdag bezocht maar wij raden je aan om dit rond zonsondergang te doen. Deze plek is zo bijzonder omdat het de twee rivieren samenbrengt in het centrum van Ubud. De Campuhan Ridge Walk is 2 kilometer lang en is erg populair onder de locals en toeristen – Gratis.

Holy spring water of Pura Tirta Empul

Deze tempel is belangrijk voor de bevolking omdat het heilig en vers grondwater bevat. Je loopt langs alle 30 stations in het water en de zuivering is klaar als je ze allemaal, van links naar rechts, hebt gehad.

 • Je betaald hier 15000 rupiah p.p (€0,95) en je kan hier gratis sarongs lenen.
Monkey Forest Ubud

Dit is een van de populaire activiteiten om te doen. Je vindt het Monkey Forest in het centrum van Ubud. Het is een prachtig park waar je, zoals de naam het al zegt, apen vindt. Onthoud goed dat dit wilde dieren zijn en er géén hek om het park zit. Let daarom op de volgende punten:

 • Zorg dat je tas goed dicht zit
 • Draag géén losse spullen zoals; een zonnebril, sieraden of hoeden.
 • Geef ze géén eten behalve als je het daar koopt. De apen kunnen erg agressief reageren als je ze niet geeft wat ze willen.
 • Zorg dat je de kleine apen niet aanraakt, hier kunnen de grote apen agressief van worden.

Het park is niet gratis. Je betaald als volwassen 80.000 rupiah (€5,00) en als kind 3 – 12 jaar, 60.000 rupiah (€3,80).

Watervallen rond Ubud

In het gebied rond Ubud vind je de mooiste watervallen. De meeste zijn wel even rijden maar deze reistijd is zeker de moeite waard.

De Nung Nung waterfall is een van de indrukwekkendste watervallen die wij hebben bezocht in Bali. Je vindt de waterval tussen Ubud en Bedugul en is daardoor ook een goede tussenstop als je naar het noorden gaat. 

 • 1,5 uur vanaf Ubud
 • 10.000 rupiah entree (€0,70), Parkeren is gratis
 • Je gaat door middel van een trap naar beneden. Dit is een behoorlijk hike. Neem genoeg water mee voor onderweg

Locatie Nung Nung waterfall op google maps.

Maar er zijn nog meer watervallen in de buurt, ga eens kijken bij Kanto Lampo of Tibumana. Deze watervallen zijn erg populair en liggen dicht bij elkaar.

Goa Gajah, Elephant Cave

Dit is een meditatie grot dat door locals vroeger is uitgehold is een rots. Het is een kleine tempel dat gemakkelijk te bezoeken is. Je kan hier gratis een sarong lenen als je een entreeticket koopt van 15000 IDR p.p (€1,05).

Winkelen op de Ubud Market

Elke dag kan je in het centrum van Ubud naar de Ubud markt. Vroeg in de ochtend is er de traditionele markt met groenten, fruit, vlees en vis. Na 9:00 verandert dit in een markt vol met kleding, handtassen, keukenspullen, schilderijen, souvenirs en nog veel meer!

Neem ook de tijd om in Ubud zelf rond te lopen. Je vindt hier leuke restaurants en boetiekjes waardoor jij je zeker een hele dag kan vermaken.

Tip: Liever een georganiseerde reis maken naar Ubud? Kijk dan eens de website van BaliTravel. BaliTravel is al jaren specialist in het organiseren van reizen naar Bali. Samen met jou kijken ze naar de mogelijkheden zodat jij de reis van je dromen kan maken!

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl

1 Comment

 • Danielle
  april 13, 2020 at 3:30 pm

  Fijne blog, super!

  Reply

Leave a Reply