Colombia

Colombia wordt steeds populairder en dat is niet voor niks! Dit prachtige land heeft veel te bieden. Denk aan witte stranden, een groen binnenland en kleurrijke steden. Het is een perfecte bestemming voor backpackers, een strandvakantie of een groepsreis. Lees onze blogs over Colombia en ga voorbereid jouw reis tegemoet!

Klimaat & beste reistijd

Colombia is een land gelegen in Zuid-Amerika met een tropische klimaat. Dit betekent hoge temperaturen maar ook een hoge kans op neerslag. Laat dit je echter niet tegenhouden! Zoals Emilie de Mooij (gastblogger) aangeeft is het klimaat vrij stabiel gedurende het hele jaar. De temperaturen schommelen tussen de 25°C en 30°C.

De beste reistijd voor Colombia is tussen december & maart of juli en augustus. Het regenseizoen kan echter wel variëren.

Inentingen

Bij het plannen van je reis naar Colombia moet je rekening houden met de volgende vaccinaties:

  • DTP (difterie, tetanus en polio)
  • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
  • Gele koorts

Deze vaccinaties worden aanbevolen door de GGD.

Visa

Je hebt voor Colombia géén visum nodig. Bij aankomst op het vliegveld ontvang je een toestemmingsbewijs voor maximaal 90 dagen. Het is dan ook belangrijk dat je paspoort nog minimaal 4 á 5 maanden geldig is. Verder moet je voldoende vrije pagina’s in je paspoort hebben, in elk geval één pagina.

Kijk voor meer informatie op de ANWB website.

Visa
Vervoer

Emilie de Mooij (gastblogger) geeft aan dat Colombia een uitgebreid en goed werkend netwerk van vluchten heeft. Dit netwerk verbind alle gebieden met elkaar. Je kan met het vliegtuig in elke middelgrote stad komen.

Door de toenemende concurrentie, de locals en de vele toeristen bieden luchtvaartmaatschappijen goedkope tickets aan. Zo bestaat de kans dat je voor een langeafstandsbus meer dan €50,- kwijt bent en vliegen een stuk goedkoper is. Zo vlieg je van Bogota naar Medellin al voor €31.

Tip: Vliegen van en naar Colombia? Kies voor Bogota, Medellín of Cartagena.

Dagbudget in Colombia

Colombia is geen duur land om doorheen te reizen. Onderstaand vind je een reëel dagbudget, inclusief overnachtingen, eten en transport met het openbaar vervoer. 

Emilie de Mooij (gastblogger) geeft aan dat ze met haar groepsreis op een gemiddeld dagbudget van 45 euro per persoon uit kwam exclusief vluchten. In dit dagbudget zitten de overnachtingen, eten, vervoer & activiteiten.

Colombia – travel blogs

Toch liever naar een andere bestemming? Bekijk onze bestemmingspagina! Heb je verzoeken, vragen of wil je graag meer informatie over Colombia? Stuur een mail naar info@thousandtravelmiles.nl.