Duitsland

Mini gids – Top 5 dingen in Dresden

Dresden is een sprookjesachtige stad. Het heeft architectuur uit de Renaissance maar ook wijken die je het gevoel van de Berlijnse ruigheid geven. De stad is tijdens de tweede wereld oorlog bijna volledig plat gebombardeerd, waardoor het bijzonder is om te zien hoe de stad na deze tragedie weer opnieuw is opgebouwd. 


Vervoer naar Dresden

Dresden is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto, vliegtuig als het openbaar vervoer. De snelste manier is met het vliegtuig. Vanaf Schiphol duurt de vlucht slechts 1 uur en 20 minuten. Kies je voor de auto dan ben je binnen 7 uur in Dresden en met de trein in ongeveer 9 uur. Kijk op de site van NSInternational voor de actuele trein tijden en prijzen.

Vervoer in Dresden

Er verschillende vervoer opties. Kies voor de de bus, taxi’s, metro of ga met één van de stepjes de stad verkennen. 

Stepjes: Misschien heb je hier wel eens van gehoord of ze gezien! Wij vinden dit een van de leukste manieren om een stad te ontdekken. Huur een elektrische step van Lime en cruise over de straten van hotspot-naar-hotspot. 

Tip: Huur Lime stepjes voor een dag. Een dagkaart is 10,- en een rit boeken is gemakkelijk via de mobiele app te regelen. Na het downloaden van de app en activeren van je account; word je stapsgewijs meegenomen door de instructies. Let op: zorg dat je batterij goed vol zit wanneer je de stepjes gebruikt, zodat je na gebruik kan uitchecken en afmelden.

Bus: Een andere manier om Dresden te verkennen is met een stadstour per bus. Door Dresden rijden rode dubbeldekkers, die rondleidingen voor toeristen aanbieden. Je kunt met deze bussen meerijden volgens het hop on, hop off principe. Koop een dagticket en je kan onbeperkt opstappen en uitstappen.

Tram: Dresden heeft een uitgebreid vervoersnetwerken. De tram is modern en biedt een betrouwbare service. Je kan speciale bezoekerstickets overal in de stad kopen.

Bezienswaardigheden

Brühlsche Teras: Een heerlijk romantische ‘balkon’ om over te struinen en uit te kijken over rivier de Elbe 

Neustadt district: Een hippe wijk in vol met studenten, jonge professionals en kunstenaars. Perfect voor een chai latte in de ochtend, een veganistische Buddha Bowls in de middag en een biertje in de avond! Multicultureel, modern en levendig met Berlijnse vibes.

Frauenkirche: Deze kerk is gelegen aan de Neumarkt in Dresden en biedt het perfecte panorama zicht!

De paleistuinen van het Zwinger paleis: Het prachtige paleiscomplex De Zwinger bevindt zich aan de rand van het centrum van de Duitse stad Dresden. Je kan hier heerlijk even ronddwalen in een van de paleistuinen.

Dresden Panometer: Een bijzondere multimediale tentoonstelling over het bombardement op Dresden met een 360-graden panorama van de stad voor-tijdens-en-na het bombardement 

Accomodatie

Wij verbleven net buiten Dresden in een heerlijk landhuis. Wij kwamen net uit de drukte van Berlijn en waren opzoek naar een idyllisch, rustig plekje buiten de stad, waarbij een zwembad een must-have was gezien de hittegolf.
‘Landhotel Gut Wildberg’ is de perfecte plek om op te laden. Daarnaast hebben ze ook een spa, kan je er fietsen huren en paardrijden. En… dat op 20 minuutjes afstand van hartje Dresden. 

Wil jij deze zomer door Europa reizen en Dresden combineren met Berlijn? Lees dan de blog van Fulltimetravels over de 4 hoogtepunten in Berlijn tijdens de zomer.

Wil je meer weten over deze trip naar Dresden of is er iets uit bovenstaande tekst veranderd? Laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl. Meer reisinspiratie nodig? Neem eens een kijkje op onze bestemmingspagina.

No Comments

    Leave a Reply