Duitsland

Op reis vanaf Keulen Bonn Airport | Info & Bestemmingen

parkeren vliegveld Keulen
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles & TopVakantie-Boeken.nl

De Nederlandse luchthavens zijn immens populair bij reizigers en er wordt dan ook veel gevlogen vanaf Schiphol, Eindhoven Airport of Rotterdam Airport. Iets minder bekend zijn de Belgische en Duitse luchthavens, terwijl deze voor sommige Nederlanders erg gunstig gelegen zijn. In dit artikel gaan we je meer vertellen over het vliegen vanaf het vliegveld Keulen, of in het Duits Köln Bonn Airport genoemd, en wat hier allemaal bij komt kijken.


Lees meer | Wat je moet weten voor een citytrip naar Keulen
Lees meer | Instagram spots in Keulen

parkeren vliegveld Keulen

Waarom kiezen voor vliegveld Keulen?

Wellicht vraag jij je af: “Waarom vanaf het vliegveld in Keulen vliegen, als ik ook gewoon vanaf een Nederlandse luchthaven kan?”. Een groot voordeel is dat het vaak wat rustiger is dan op grote luchthavens zoals Schiphol of Düsseldorf Airport. Hierdoor is het overzichtelijker en begin je meer ontspannen aan je vakantie. Er wordt dag en nacht gevlogen vanaf deze luchthaven, terwijl dit bij andere Duitse én Nederlandse luchthavens niet het geval is. Dit heeft er ook mee te maken dat Keulen Airport veel gebruikt wordt voor het landen van vrachtvliegtuigen.

Bestemmingen

Verder hoef je ook niet in te leveren op het aantal bestemmingen want er wordt naar 129 bestemmingen gevlogen verdeeld over 31 landen. Genoeg om uit te kiezen dus! Op de populaire vakantielanden zoals Italië, Griekenland, Turkije en Spanje wordt dagelijks gevlogen vanaf het vliegveld in Keulen. Daarnaast zijn er een groot aantal verschillende bestemmingen. Denk maar eens aan Alanya, Ibiza, Palma de Mallorca, Barcelona, Napels, Pisa, Venetië, Athene, Heraklion en Santorini.

Op de luchthaven

Net als op iedere luchthaven heeft ook Keulen Airport tal van restaurantjes en winkels voor haar reizigers. Verdeeld over de twee terminals kun je de bekende fastfood restaurants zoals de McDonalds en Burger King vinden. Maar ook de Starbucks heeft een locatie in terminal 1. 

Parkeren

De meeste reizigers kiezen ervoor om met de auto naar de luchthaven te komen. Dit is gemakkelijk met bagage en is vaak de snelste manier van reizen. Wil jij ook met de auto? Dan is het verstandig om een parkeerplaats online te reserveren bij een betrouwbare aanbieder. Hierdoor weet jij zeker dat jouw auto veilig geparkeerd staat tijdens je vakantie. Het parkeren vliegveld Keulen is erg voordelig én gemakkelijk. Vaak parkeer je in combinatie met shuttleservice, waarbij je na het parkeren met de shuttlebus naar de terminal wordt gebracht. 

Extra begeleiding of hulp

Wanneer je alleen met jonge kinderen reist of als je erg onzeker of angstig bent, dan is het mogelijk om extra begeleiding te reserveren bij de luchthaven. Voor € 50,00 wordt je begeleid van en naar de gate, waarbij je vanaf de security tot de wachtruimte bij de gate geholpen wordt. Bij terugkomst word je vanuit de bagageband ook weer begeleid tot de uitgang.

Als je met zware of extra grote bagage reist, zoals ski’s of een surfplank, dan kun je de zogenoemde kruierservice boeken. Hierbij betaal je bovenop de servicekosten voor de medewerker van € 40,00 per 30 minuten ook nog een paar euro per bagage. Bij de terminal wordt de bagage uit de auto geladen en wordt deze naar de incheckbalie vervoert. De medewerker helpt met het inchecken van de bagage en bij terugkomst wordt de bagage ook weer van de band gehaald en naar de uitgang gebracht.

VIP-Service

Wil je uiterst relaxt op vakantie gaan? Kies dan voor de VIP-Service van Keulen Airport. Met deze service hoef jij niet in de hoofdterminal in te checken, maar doe je dit bij de General Aviation Terminal. Hier staan geen lange rijen en je hoeft ook niet ver te lopen. Je kunt slechts een uur van tevoren inchecken en wordt direct naar het vliegtuig gebracht. Er is een speciale vip lounge met hapjes en drankjes waar je kunt wachten tot je het vliegtuig mag betreden. Deze service is ideaal als je niet wilt wachten en extra waarde hecht aan discretie. Voor een vlucht kost dit minimaal € 120,00 voor een aparte check-in en transfer naar het vliegtuig met een limousine of € 220,00 inclusief hapjes en drankjes in de lounge ruimte voor 3 uur.

Wij hopen dat deze informatie jou helpt met het plannen van jou reis. Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kan je ons altijd een bericht sturen via Instagram.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

× Hoe kunnen we je helpen?