Duitsland

Top 5 dingen om te doen in Sächsische Schweiz.

Het nationale park Sächsische Schweiz. Het is de plek met één van de mooiste hikes van Europa, waar je kan klimmen, buiten de gebaande paden kan ronddwalen en welk je perfect kan combineren met een citytrip naar Dresden of Praag. Dit prachtige gebied heeft ontzettend veel te bieden en is dichterbij dan je denkt!


Vervoer naar Sächsische Sweiz

Het nationale park Sächsische Schweiz in Duitsland is makkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Vanuit Nederland rij je met de auto richting Dresden of Pirna. Kies je voor de trein dan ga je dezelfde weg! Vanuit Nederland kan je met de trein naar Dresden reizen en vervolgens vanaf Dresden met de trein naar het gebied dat je wilt bezoeken. Kijk op de site van NSInternational voor de actuele tijden en prijzen.

De top 5:

De Malerweg: Door de Sächsische Schweiz loopt de Malerweg. Een meerdaagse trektocht die zijn naam heeft te danken aan de vele schilders die door het bos liepen om inspiratie op te doen voor hun meesterwerken. Wil jij deze route lopen? Bekijk dan de blog; De Malerweg, één van de top 10 mooiste hikes van Europa.

Bastei brug: Vlak bij Stadt Wehlen ligt de Bastei brug. De Bastei vormt al meer dan 200 jaar een toeristische attractie. Deze toeristische hotspot is populair en daardoor erg druk. Wij raden je aan om deze plek vroeg in de ochtend te bezoeken. Wil je liever niet naar deze brug toe lopen? Kies er dan voor om met een huifkar vanaf stadt Wehlen te worden gebracht.

Korte wandelroutes & picknicken: Liever niet de Malerweg lopen maar wel naar waanzinnige plekken gaan? Er zijn verschillende natuurplekken waar je ook met de auto kan komen. Het is vanaf deze parkeerplaatsen een klein half uur wandelen naar een dromerige picknickplek: . 

  • Gohrisch: perfect voor zonsopkomst en zonsondergang.
    Parkeer de auto bij ‘Wanderparkplatz Gohrisch/Papststein’ en vanaf daar is het nog ongeveer 20 minuutjes lopen – de wandelroute is aangegeven. 
  • Gamrig: Parkeer je auto bij ‘Wandelparkplatz Gamrig’ en vanaf daar is het nog ongeveer 15 minuutjes lopen – de wandelroute is aangegeven. 
  • Grosser Bärenstein: Parkeer je auto bij ‘Parkplatz Bärensteine’ en vanaf daar is het nog ongeveer 25 minuutjes lopen – de wandelroute is aangegeven.
  • Herkulessäulen: Parkeer je auto bij ‘Wandparkplatz Ottomühle’ en vanaf daar is het nog ongeveer 5 minuutjes lopen – de wandelroute is aangegeven.

Klimmen: De Sächsische Schweiz is ook een fantastische plek om te rotsklimmen en/of boulderen. Op het Elbezandsteengebergte is ‘Freeclimbing’ vrijwel ontdekt. In het natuurgebied zijn ca. 17.000 klimroutes in verschillende moeilijkheidsgraden. Ben jij geen ervaren klimmer? Laat je dan niet tegenhouden want er zijn veel routes die geschikt zijn voor beginnende klimmers.

Kies jij voor een dag klimmen, laat je bij de toeristeninformatie informeren over de verschillende opties. Dit kan in Stadt Wehlen maar ook verderop in het natuurgebied in het plaatsje Hohnstein of bij lokale pensions.

Tip: Wij hebben geslapen bij pension Buschmühle. Dit pension is ontzettend fijn en wordt gerund door gepassioneerde klimmers, die ook vanuit hun accommodatie klimtochtjes organiseren. 

Combineer Sächsische Schweiz met een roadtrip: Je kunt een bezoekje aan het natuurgebied van de Sächsische Schweiz ook als onderdeel toevoegen aan je roadtrip. Bijvoorbeeld in combinatie met een stedentrip aan Keulen, Dresden of Praag. Wij vonden daarnaast een toffe blog van reisstel over de Geierlay hangbrug in Duitsland.

Wil je meer weten over deze trip naar Sächsische Schweiz of is er iets uit bovenstaande tekst veranderd? Laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl. Meer reisinspiratie nodig? Neem eens een kijkje op onze bestemmingspagina.

No Comments

    Leave a Reply