Griekenland

Griekenland, het land prachtige kustlijnen, witte huizen, steile kliffen en een goed bewaarde geschiedenis. Het is een ideale bestemmingen voor lange strandvakanties of korte citytrips. Dit prachtige land in het zuiden van Europa heeft alles. Zon, strand, zee, natuur en cultuur! Lees onze blogs over Griekenland en jij gaat voorbereid je reis tegemoet!

Reisadvies

Voor Griekenland geldt een positief reisadvies. Aangezien de veiligheidssituatie altijd kan wijzigen, raden wij aan om voor je vertrek het actuele reisadvies voor Griekenland te checken.

Klimaat

Beste reistijd: april t/m oktober
De beste reistijd voor Griekenland is tijdens ons voorjaar en zomer (april – oktober). Echter, kan je dit land het hele jaar door bezoeken als je het ons vraagt. Houd in de maanden juli en augustus rekening met mogelijk hoge temperaturen en veel tourisme.

Inentingen

Voor Griekenland zijn géén vaccinaties verplicht. Check altijd even de actuele vaccinaties voor Griekenland zodat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

Visa

Voor Kroatië heb je als Nederlander geen visum nodig.

Vervoer naar en in Griekenland

Vervoer naar Griekenland
Vliegtuig: Vliegen naar Griekenland of één van de Griekse eilanden is bijna altijd mogelijk. Er gaan veel directe vluchten naar de populaire eilanden zoals Santorini, Zakynthos en Kos. Houd er rekening mee dat in het hoogseizoen de prijzen erg kunnen stijgen. Het kan dan goedkoper zijn om een vliegticket naar Athene te boeken en vanaf daar een veerboot te pakken naar één van de eilanden.

Veerboot / Ferries: De Griekse eilanden zijn goed met elkaar verbonden en dagelijks vertrekken er vanaf het vasteland (Athene) en de andere eilanden veerboten. De veerboten zijn comfortabel, goedkoop en snel. We gebruikten de website van Direct Ferries om de tijden van de veerboten te checken. Wij raden echter aan om tickets in de haven zelf te kopen. Dit scheelt je weer een aantal euro! 

Vervoer in Griekenland
Verken Griekenland per quad (ATV), scooter, motor of auto: Het is veruit het makkelijkste om eigen vervoer te regelen. Een quad of scooter is de ideale manier om de eilanden te ontdekken. Ben jij met meerdere personen dan kan een auto het voordeligst zijn. Je kan een quad, scooter, motor of auto gemakkelijk via je hotel huren of bij een van de vele verhuur winkels. Afhankelijk van het seizoen moet je rekening houden met de volgende prijzen.

Auto€ 25+ euro
Quad (ATV)€ 25 – 45 euro
Motor€ 18 – 30 euro
Scooter€ 15 – 19 euro

*Prijzen zijn afhankelijk van het model, aantal dagen en locatie waar je huurt.
*Hoe meer dagen je huurt, hoe meer korting je mag verwachten.
*Ga jij in het hoogseizoen, boek dan van te voren bij één van de verhuur winkels. Je vindt deze gemakkelijk via google.

Bus: De bus is de meest gebruikte vorm van openbaar vervoer in Griekenland. Dit komt door het uitgebreide bus netwerk. In de Griekse hoofdstad Athene vind je drie busstations. Vanaf deze busstations vertrekken bussen naar alle delen van Griekenland.

Op de meeste eilanden vind je ook busstations. Op Santorini hebben wij hier bijvoorbeeld veel gebruik van gemaakt. Elk half uur gaat hier een bus naar de populaire plekken op het eiland. De kosten zijn laag en bijna elk eiland heeft een website waar je de vertrek tijden kan vinden.

Daarnaast is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om een taxi te bestellen. Ben jij in de grote steden dan kan je gebruik maken van het metro/tram netwerk.

Dagbudget

De prijzen in Griekenland liggen lager dan in Nederland. Echter, blijft het een Europees land. Wij hebben tijdens onze rondreis gemiddeld 35,- p.p. per dag uitgegeven (exclusief vlucht). Onderstaande bedragen zijn daarom reëel om aan te houden als dagbudget.

Budget Reiziger€30 – €50 p.p
Reiziger €50 – €70 p.p
Reiziger +€70+ p.p
Incl. vluchtkosten betaalde wij gemiddeld 60 euro p.p per dag.
Griekenland blogs
Bali

Griekenland, het land van onontdekte eilanden, witte huisjes, smalle straatjes en indrukwekkende historische gebouwen. Het is een perfect land om te backpacken, ook met een klein budget! Van super luxe hotels met privé zwembaden tot aan schattige B&B’s waar je nooit meer weg wilt. Het land heeft ontzettend veel zonuren en is daardoor ideale vakantiebestemming als je het aan ons vraagt. Alles is aanwezig: zon, strand, natuur en cultuur. En… met een kustlijn van meer dan 15.000 kilometer en ruim 3.000 eilanden, is het strand nooit ver te zoeken. De Griekse eilanden worden omringd door de blauwe Egeïsche Zee en dit alles vind je op slechts 3 uur vliegen vanaf Nederland. 

Kies voor een vakantie naar de Griekse eilanden, een stedentrip in Athene of plan een rondreis door Griekenland. Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Stuur een mail naar info@thousandtravelmiles.nl. Toch liever naar een andere bestemming binnen Europa? Bekijk onze bestemmingspagina!