GriekenlandFotografie

10x De beste Instagram-fotospots in Santorini, Griekenland (met kaart)

Santorini Instagram fotospots
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Het is niet lastig om op Santorini toffe Instagram-fotospots te vinden. Santorini is een populair eiland en misschien wel het mooiste eiland van de Cycladen-eilandengroep. De helderwitte huizen en blauwe koepels zijn iconisch voor Griekenland en plekken zoals Oia en Fira zullen jou zeker niet teleurstellen. Maak je klaar om je camera te pakken, want op iedere hoek vind je een verrassing.


Algemene informatie over Griekenland

Voor je start met plannen maken voor je reis naar Griekenland is het handig van om te kijken naar de beste reisperiode en het vervoer naar en in Griekenland. Vind hier alle informatie over Griekenland.

Zo bezoek je Santorini

Je kan Santorini op verschillende manieren bereiken. Met jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers is het transport ontzettend goed geregeld.

Vliegtuig: Vliegen naar Santorini is een optie, aangezien er veel directe vluchten gaan naar het eiland. Het vliegveld ligt aan de oostkant van het eiland en een taxi naar Fira kost ongeveer 20 euro. Wij raden je echter aan om met de lokale bus te gaan. Dit kost je ongeveer €1.80.

Tip: Houd er rekening mee dat in het hoogseizoen een directe vlucht naar Santorini erg duur kan zijn. Kies voor een vliegticket naar Athene en pak vanaf daar een veerboot naar het eiland.

Veerboot / Ferries: De Griekse eilanden zijn goed met elkaar verbonden en dagelijks vertrekken er vanaf het vasteland (Athene) en de andere eilanden veerboten naar Santorini. De veerboten zijn comfortabel, goedkoop en snel. We gebruikten de website van Direct Ferries om de tijden van de veerboten te checken. Wij raden echter aan om tickets in de haven zelf te kopen. Dit scheelt je weer een aantal euro!

Rondreizen op Santorini

Santorini is het perfecte eiland voor een vakantie of als startpunt voor een rondreis door Griekenland. Je rijd in ongeveer 45 minuten van noord naar zuid. Hierdoor kun je het eiland in slechts een paar dagen verkennen. We raden 4 nachten/5 dagen aan als de perfecte lengte voor een vakantie op Santorini.

Onze gids voor de beste fotoplekken op Santorini

Wij raden voor al deze Instagram-fotospots aan om deze in de ochtend (6:30 – 9:00) te bezoeken. Niet zo’n ochtendmens? Zorg er dan voor dat je er voor 18:00 bent voordat alle mensen in de rij gaan staan voor de mooie zonsondergang.

1. Oia uitzichtpunt

Aan de westelijke kant van Oia vind je een bekende fotospot. Vanaf dit punt heb je een uitzicht over kleurrijke gebouwen en de bekende windmolens. De trappen richting de baai van Amoudi, zijn een populaire plek waar mensen ‘s avonds samenkomen om naar de zonsondergang te kijken.

2. Anastasis kerk, Oia

De blauwe koepels van de Anastasis kerk zijn waarschijnlijk de meest herkenbare koepels in Griekenland. Op deze beroemde fotospot worden elk jaar talloze Instagram-foto’s gemaakt. Bekijk de kaart aan het einde van deze blog en zoom in tot je onze markering voor de Anastasis kerk vindt voor de exacte locatie. Houd er rekening mee dat hier al vroeg in de ochtend een rij staat. Gelukkig is deze rij een stuk korter dan die in de middag of bij zonsondergang.

3. Three domes, Oia

Deze fotospot ligt dichtbij de Anastasis kerk. Het is dan ook niet gek dat deze spot net zo populair is als deze hierboven.

4. Kastro Oia Huizen, Oia

Ongetwijfeld heb je deze fotospot voorbij zien komen op Instagram. Dit oranje getinte hotel ligt direct aan de klif en is een van de populairste fotospots op het eiland.

5. Agios Nikolaos Church, Oia

Deze plek is niet moeilijk te vinden al zijn wij er minstens 4x langsgelopen. Laten we zeggen dat deze fotospot wat onverwachts is. Overdag zitten hier vaak muziekanten en kan je niet gemakkelijk op het muurtje zitten. Houd hier rekening mee als je op deze plek een foto wil maken. De exacte locatie vind je op onderstaande kaart.

6. Windmolens, Oia

Er zijn twee windmolens aan de westkant van Oia. In de avond is het hier erg druk maar het is absoluut de moeite waard om vanaf hier naar de zonsondergang te kijken. In de ochtend en overdag is het hier een stuk rustiger, ideaal voor een mooie foto!

7. Skaros Rock & kerk, Imerovigli

Deze plek kan niet in dit lijstje ontbreken. Het is een unieke plek op Santorini welke dagelijks door vele toeristen wordt bezocht. Je kan ervoor kiezen om helemaal naar de top te lopen of je maakt foto’s aan het begin van het pad.

8. Anastasi kerk, Imerovigli

Wij besloten de derde dag lekker rond te dwalen door Santorini en kwamen met toeval deze populaire fotospot tegen. Ondanks dat je deze fotospot vaak op Instagram tegenkomt was het er ontzettend rustig. Waarschijnlijk omdat het buiten de ‘normale’ wandelroute valt. Je vindt deze plek op het hoogste gedeelte van het dorp Imerovigli. Er staat een grote bloeiende boom en een prachtig wit kerkje met de kenmerkende blauwe koepel. Wij waren hier in de middag en hadden de plek bijna voor onszelf! Het is dus niet nodig om super vroeg op te staan voor een mooie foto op deze plek. Imerovigli is over het algemeen een stuk rustiger dan Oia!

9. Bell tower, Megalochori

Het dorpje Megalochori is absoluut een aanrader als je naar Santorini gaat. Je vind hier prachtige architectuur en uiteraard de iconische kerken met blauwe koepels. De Bell tower is een populaire fotospot op Santorini, toch is het hier relatief rustig! Als je een klein stukje doorloopt kom je ook bij Megalochori kerk viewpoint.

10. Kerk, Mesari

Ver weg van het populaire Oia ligt het dorp Mesari. Laten we zeggen dat dit absoluut een Hidden gem is op Santorini. Er zijn hier heel veel unieke fotospots en je kan hier gemakkelijk een hele ochtend ronddwalen. Het grootste voordeel is dat je hier weinig toeristen gaat vinden. Wij hadden hier alle plekken voor onszelf, ideaal als je wat verschillende poses wilt proberen.

Tip: Bekijk de google maps kaart voor nog veel meer toffe fotospots.

1 3

Pin it voor later

3 2
2 1 2

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in dit bericht zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?