Italië

Italië, het land met een goed bewaarde geschiedenis, een liefde voor eten, kleurrijke dorpen en een idyllische kust. Perfect voor lange strandvakanties of korte citytrips. Dit prachtige land kan je het hele jaar door bezoeken. Lees onze blogs over Italië en jij gaat voorbereid je reis tegemoet!

Reisadvies

Voor Italië geldt een positief reisadvies. Aangezien de veiligheidssituatie altijd kan wijzigen, raden wij aan om voor je vertrek het actuele reisadvies voor Italië te checken.

Klimaat

Je kan Italië het hele jaar door bezoeken. Wil jij genieten van een zonvakantie kies er dan voor om in ons voorjaar en zomer dit prachtige land te bezoeken. Dus van ongeveer mei tot en met september. In deze maanden heb je een aangename of warme temperatuur en weinig neerslag. Houd in de maanden juli en augustus rekening met mogelijk hoge temperaturen, vooral in het zuiden van Italië.

Wie liever de sneeuw opzoekt, kan in het noorden van Italië terecht in de maanden december t/m maart.

Inentingen

Voor Italië zijn er geen inentingen verplicht. Check altijd even de actuele vaccinaties voor Kroatië zodat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

Visa

Voor Europese landen hebben burgers van de Europese Unie geen visum nodig. Je kan tot 3 maanden verblijven in Italië zonder je te registeren. Wil je langer dan drie maanden blijven dan moet je een verblijfskaart aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website Nederlandwereldwijd.nl of IND.

Italië blogs

Italië, het land van de details, de espresso, de perfecte pizza of pasta en de Vespa scooters. Na het maken van een roadtrip door dit prachtige land zijn wij er verliefd op geworden. Het heeft zoveel te bieden; van kleine dorpjes met kleurrijke huizen, de grote steden vol met geschiedenis en de indrukwekkende dolomieten. Wij raden iedereen aan om dit indrukwekkende en diverse land te bezoeken. Van Rome tot Milaan, van Venetië tot aan Cinque Terre al deze steden creëren een sfeer die reizigers verliefd laat worden. Heb je verzoeken, vragen of wil je graag meer informatie? Stuur een mail naar info@thousandtravelmiles.nl. Toch liever naar een andere bestemming binnen Europa? Bekijk onze bestemmingspagina!