ItaliëKroatië

Alles over gratis reizen met een camper door Europa

Camper Europe trip - Thousandtravelmiles
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Gratis reizen met een camper door Europa klinkt als een droom toch? Dat dachten wij ook, maar het kan! Uiteraard is het niet helemaal gratis aangezien niet iedereen beschikt over een camper, je uiteraard ook moet eten en je waarschijnlijk hier en daar wat leuks wilt kopen. Maar gratis overnachten kan op heel veel mooie plekken. De ene locatie beter dan de andere maar het kost je helemaal niks! Wij hebben het uitgeprobeerd en al onze tips voor jou op een rijtje gezet.


Waar kan ik een camper huren?

Touren door Europa in een camper en gratis parkeren, vele reizigers hebben dit al voor jou gedaan. Het maakt roadtrippen door Europa goedkoop en verschillende apps maken het ook nog eens makkelijk. Zo kan jij één of meerdere landen bezoeken en de kosten laag houden, ideaal!

Maar laten we beginnen bij de vraag, waar kan ik een camper huren? Heb je zelf een camper, je ouders of een van je vrienden dan is deze vraag snel beantwoord. Maar ook als je dit niet hebt zijn er vele opties om uit de kiezen.

Er zijn drie grote platformen in Nederland waar particulieren hun campers verhuren voor leuke prijzen. Dit zijn Camptoo.nl, Goboony.nl, en Paul Camper. Op deze website bieden verschillende particulieren en bedrijven hun campers aan, ieder met andere opties, andere verzekeringen en huur termijnen. Kies voor een camper die bij jou en je budget past. Wij raden je aan om voor een camper te gaan die goed verzekerd is; WA+ All risk. Gegarandeerd dat jij hier een camper vindt die voldoet aan al jouw eisen.

Wij hebben de eerste keer een camper gehuurd via Camptoo bij Wildecampers.nl. Hierna hebben wij direct bij Wildecampers gehuurd. Wij vinden dit een ontzettend fijn bedrijf. Ze hebben goede campers waarmee je door heel Europa kan Touren!

Daarnaast geven wij als tip om voor een camper te gaan die voor het grootste gedeelte zelfvoorzienend is. Dit betekent dat je in de camper kan slapen en koken, er een toilet (of porta potti) aanwezig is en je watercontainers aan boord hebt voor zowel vers als afvalwater.

Tip: Wil jij wild kamperen en op gratis spots staan? Kies voor een camper die voor het grootste gedeelte zelfvoorzienend is. Dit betekent dat je in de camper kan slapen en koken, er een toilet (of porta potti) aanwezig is en je watercontainers aan boord hebt voor zowel vers als afvalwater.

Wat kan je verwachten

De mogelijkheid om gratis de reizen door Europa is natuurlijk super, maar je kan dan ook niet van alles verwachten. Betaalde camper spots zijn anders en bieden veel meer voorzieningen. En hoewel er prachtige parkeerplaatsen zijn bij stranden, nationale parken en bossen, zijn de meeste camperstops verharde parkeerplaatsen aan de kant van snelwegen of aan de rand van de stad zonder voorzieningen. Ze worden verstrekt door de stad of gemeente meestal om reizigers te ontmoedigen om er te blijven slapen. Wij zijn zelf alleen gestopt bij plekken met drinkwater voorzieningen, stortplaatsen en afvalverwijdering. Sommige gratis spots hadden zelfs elektriciteitsaansluitingen. Dit klinkt in eerste instantie niet erg aantrekkelijk… dat begrijpen wij ook maar als je hierdoor langer kan reizen of verder, waarom niet? Daarnaast heeft het ons ook op mooie plekken gebracht zoals een gratis staanplaats bij een kaasboer in Italië inclusief een gratis rondleiding!

Hoe vind je gratis plekken?

Leuk al die tips maar waar en hoe vind je deze gratis plekken? Wij hebben gebruik gemaakt van de app Campercontact & Park4Night. Dit is een app waarbij je in elke regio kan zoeken naar betaalde en gratis parkeerplekken. Het is super makkelijk en er zitten geen kosten aan verbonden!

Tip: Parkeren werkt op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Voor sommige gratis plaatsen wordt er gevraagd om eerst te reserveren. De app geeft aan hoe je de eigenaar van een plek kan bereiken.

Wil je meer weten over onze roadtrip door Europa, gratis reizen met een camper door europa, of is er iets uit bovenstaande tekst veranderd? Laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl. Meer reisinspiratie nodig? Neem eens een kijkje op onze bestemmingspagina.

× Hoe kunnen we je helpen?