Kroatië

Krka watervallen | Krka National Park, Kroatië. Bekijk onze tips!

Krka watervallen
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Krka watervallen vind je in een van de 8 nationale parken in Kroatië. Samen met Plitvice is Krka National Park het bekendste en misschien wel het mooiste park in Kroatië. Je vindt hier tientallen meters brede en hoge watervallen die uitkomen in prachtige groene meren. Het is een must see tijdens jouw rondreis door Kroatië. Het park is enorm groot, waardoor je onmogelijk alles in 1 dag kan zien. Hierdoor kiezen de meeste mensen ervoor om alleen het zuiden te bezoeken, maar er is nog zoveel meer! Lees hieronder alles over de mooiste watervallen, hoe jij alle hoogtepunten in 1 dag kan bezoeken en praktische tips voor je bezoek!


Algemene informatie over Kroatië

Ben je bezig met het plannen van een vakantie naar Kroatië? Kijk dan naar onze tips voor de beste routede beste reisperiode,  en het vervoer naar en in Kroatië.

Vervoer naar en in Krka National Park

Je kan Krka watervallen het best bezoeken met de auto of camper. Dit komt omdat de verschillende watervallen van het park best ver uit elkaar liggen. Met de auto kan je zelf een route uitstippelen en je dag indelen. Heb je geen auto tot je beschikking? Kies dan voor het huren van een auto of voor een van de Getyourguide-tours vanuit Split of Zadar.

Tip: Heb jij geen eigen vervoer? Kies voor het huren van een camper of een auto! Houd er rekening mee dat je altijd een bekend verhuurbedrijf zoals Sunnycars.nl, Wildecampers.nl of Camptoo.nl. Lees meer hierover in onze blog met de camper door Europa.

Maak je een rondreis door Kroatië? Blijf dan wat langer in dit gebied en voeg Tulove Grede en Zrmanja Canyon toe aan je rondreis.

Lees meer | Met de camper naar Kroatië, dit moet je weten!

Ingangen, toegangsprijzen en openingstijden van Krka National Park, Kroatië

Krka national park heeft in totaal 5 ingangen, waarvan de Skradin en Lozovac ingang het meest worden gebruikt.
Skradin ingang: De Skradin ingang ligt in het dorpje Skradin. Je kan hier op de grote parkeerplaats je auto of camper parkeren. Bij de parkeerplaats vind je een ticketoffice waar je een entreekaartje kan kopen. Vanaf de ingang word je met de boot naar de watervallen gebracht. Deze boot vertrekt elk half uur en de oversteek duurt 25 minuten. De boottocht is inbegrepen bij je entreekaartje die je hier koopt. De boot zet je af in het park, op 5 min lopen van de watervallen.

Tip: De parkeerplaats hoort niet bij het park. Houd er rekening mee dat je parkeerkosten moet betalen.

Lozovan ingang: De andere ingang is bij het dorpje Lozovac. Hier kan je gratis parkeren in het dorp en te voet naar de ingang van het park. In de zomermaanden rijden er ook pendelbussen naar de ingang, dit duurt ongeveer 10 minuten en is bij de ticketprijs inbegrepen. Vanaf de plek waar de bus je afzet is het nog ongeveer een kwartier lopen naar de waterval maar hier kijk je al je ogen uit.

Tip: In de wintermaanden rijden er geen bussen en mag je het park met je eigen auto inrijden. 

Toegangsprijzen en openingstijden: Krka nationaal park is het hele jaar open echter verschillen de openingstijden en toegangsprijzen per seizoen. Wij raden je aan om altijd eerst de officiële website te raadplegen.

Wat is er te zien in Krk National Park | Krka watervallen, Kroatië

Wanneer je met een auto het park bezoekt, raden wij je aan om in ieder geval naar de volgende krka watervallen te gaan!

Skradinski buk: Dit is de grootste en bekendste waterval van National Park Krka. Deze waterval wordt ook wel Krka waterval genoemd. Deze waterval is meer dan 100 meter breed en de grootste kalksteen waterval van Europa. Sinds 2021 mag je hier helaas niet meer zwemmen. De reden hiervan is dat het te druk is geworden en hierdoor verdwijnt de natuurlijke ondergrond van het meer.

Rock Slap: In het noordelijke gedeelte van Krka National Park vind je de Roski slap watervallen. Het is ongeveer 30 minuten rijden vanaf Lozovac ingang. Persoonlijk vonden wij deze waterval wat tegenvallen. De waterval is namelijk alleen van dichtbij te bekijken via een boot. Echter, is de route er naar toe is prachtig en kom je langs een viewpoint met een gaaf uitzicht over het eiland Visovac.

Manojlovac slap: Abosluut onze favoriet van dit rijtje! 60 meter hoog en daarmee de hoogste waterval van National Park Krka. Ook deze waterval ligt in het noorden van het park, zo’n 30 minuten rijden vanaf Roski Slap. Deze waterval wordt door weinig mensen bezocht waardoor je hier ook geen wandelpaden zal vinden. Deze waterval ligt volledig verstopt in de natuur.

Het is ongeveer 30 tot 45 minuten lopen naar de waterval. Helaas konden wij niet de weg naar beneden vinden door gebrek aan wifi maar zijn benieuwd of het jou wel lukt! Bekijk de route naar beneden op de blog reisjunk.nl.

Ben je wat minder avontuurlijk of kan je ook de weg naar beneden niet vinden? Bekijk de waterval dan vanaf dit viewpoint.

Tip: Het is even zoeken naar de juiste weg als je Monojlovac slap wilt bezoeken. Wij raden je daarom aan om deze locatie. Hier kan je de auto of camper parkeren en verder lopen richting de waterval.

Wij hopen dat deze informatie jou helpt met het plannen van jou reis naar Kroatië. Heb je nog vragen? Dan kan je ons altijd een bericht sturen via Instagram.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in dit bericht zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?