Malediven

De Malediven bestaat uit meer dan 1000 eilanden omringt door helder blauw water, witte stranden en een indrukwekkende onderwaterwereld. Dit tropische land is perfect voor duik- en snorkel liefhebbers en geschikt voor elk budget. Ja, dat lees je goed. Elk budget! Van backpacker tot aan luxe vakantiegangers.

De magische bezienswaardigheden en de unieke sfeer maken een vakantie naar de Malediven er één om nooit meer te vergeten! Het is daarnaast perfect te combineren met een rondreis door Sri Lanka! Met andere woorden, een grote aanrader. Lees onze blogs en ga voorbereid je reis tegemoet!  

Reisadvies

Is een reis naar de Malediven veilig? Ja zeker! Er zijn echter wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

  • Het is verboden op veel eilanden om alcohol te drinken. Ook invoer van alcoholische dranken is verboden. Uiteraard geldt dit niet voor de resorts.
  • Het wordt afgeraden (net zoals in vele Aziatische landen) om het kraanwater te drinken.
  • Homoseksualiteit is strafbaar. Zowel lokale bewoners als buitenlanders lopen het risico op een gevangenis straf.

Aangezien de veiligheidssituatie altijd kan wijzigen, raden wij aan om voor je vertrek het actuele reisadvies voor Malediven te checken.

Klimaat

De ruim 1000 eilanden van de Malediven kennen een tropisch klimaat met droog en nat seizoen.

  • Droge seizoen: eind december t/m begin april
  • Natte seizoen: eind april t/m begin december

De beste reistijd voor de Malediven is het droge seizoen. Per eiland kan het echter iets variëren maar over het algemeen loopt het droge seizoen van december tot april. Dit is tegelijkertijd de ideale tijd om te duiken en daarom ook het toeristische hoogseizoen van de Malediven.

Klima
Inentingen

Bij het plannen van je reis naar de Malediven moet je rekening houden met de volgende vaccinaties:

Deze vaccinaties worden aanbevolen bij een reis minder dan een maand. Reis je vanaf een land waar gele koorts voorkomt, dan moet je ook hiervoor gevaccineerd zijn. Check altijd even de actuele vaccinaties voor de Malediven zodat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen

Visa

Als toerist heb je een visum nodig om naar de Malediven te reizen. Dit visum kan je bij aankomst in de Malediven aanschaffen. Dit visum geeft je recht op een verblijf van maximaal dertig dagen in het land. Het is mogelijk om binnen 29 dagen na aankomst het visum te verlengen tot maximaal negentig dagen. Meer informatie op VisumCentrale.nl.

Visa
Vervoer
Vliegen naar de Malediven.

De Malediven bestaan uit meer dan duizend eilanden en de belangrijkste vervoersmiddelen zijn het vliegtuig en de boot. Je zal altijd aankomen in Malé de hoofdstad van de Malediven. Vanaf deze plek pak je een boot naar één van de eilanden.

Vervoer naar de eilanden

De boot is de auto van de Malediven. Ze worden gebruikt als vervoersmiddel tussen de eilanden en resorts en zijn daardoor onmisbaar. Er zijn twee mogelijkheden om je van eiland naar eiland te verplaatsen namelijk met de lokale ferry en een speedboot. De ferry is het goedkoopst maar erg langzaam, de speedboot is snel maar ook een stuk duurder.

Er zijn drie opties om vanaf Malé international airport naar een eiland te gaan.
1. Je kiest ervoor om vanaf het vliegveld van Malé eerst met de ferry naar het centrum te gaan (€2,-). Vanaf het centrum kies je er voor een ferry (€2.00-€5,00) naar een eiland of je kies voor een speedboat (€20,-).

2. De tweede optie is dat je vervoer van te voren regelt. Dit hebben wij gedaan en raden wij iedereen aan. Het scheelt je enorm veel tijd en moeite. Wij gingen naar het eiland Maafushi en hebben via Instagram contact gezocht met een lokale organisatie. Ga jij ook naar Maafushi? Boek je transfer dan bij Shadow Palm. Je betaald €20,- voor een speedboat vanaf het vliegveld van Malé naar Maafushi. Een ontzettend fijne organisatie (ook voor al je andere activiteiten).

3. Heb jij een verblijf op een resort geboekt dan zit de transfer vaak in de service.

Vervoer op de eilanden

De meeste eilanden zijn ontzettend klein en daarom heb jegeen vervoersmiddel nodig. Alles gaat te voet of met een fiets!

Malediven blogs
Bali

Malediven, een droom bestemming voor vele. Ontdek dit prachtige, unieke en afgelegen stukje van de wereld. Met meer dan 1000 eilanden omringt door helder blauw water, witte stranden en indrukwekkende onderwaterwereld is het de perfecte vakantiebestemming. En… geloof het of niet maar de Malediven wacht op jou! Want ook met een klein budget kan jij deze droombestemming bezoeken.

De Malediven spreekt de taal van de liefde waardoor het vooral voor huwelijksreizen wordt geboekt. Diners bij kaarslicht, romantische wandelingen langs het strand en in de ochtend een duik nemen in kraakhelder blauw water. Deze romantische sfeer vind je op vele privé-eilanden met prachtige watervilla’s. Maar er is ook goed nieuw voor mensen met een kleiner budget! Sinds 2009 is het namelijk mogelijk om als toerist te verblijven op eilanden waar de lokale bevolking woont. Op deze eilanden vind je charmante guesthouses, budgetvriendelijke hotels en oneindig veel activiteiten. Hierdoor is de Malediven geschikt voor elk budget!

Dit tropische land is perfect voor duik en snorkel liefhebbers! Talloze organisaties bieden dagtrips voor een spectaculaire ervaring. Snorkelen met dolfijnen, schildpadden, haaien en gekleurd koraal, dat wil je gewoon ervaren! Het is daarnaast perfect te combineren met een rondreis door Sri Lanka. De magische bezienswaardigheden en speciale sfeer maken een vakantie naar de Malediven er één om nooit meer te vergeten!

Wil jij een reis maken naar de Malediven of een combinatiereis met Sri Lanka? Bekijk dan al onze blogs. Je vindt hier onder andere informatie over Maafushi, beste reisroute en nog veel meer. Mocht jij nog informatie missen, laat het ons dan weten: info@thousandtravelmiles.com of stuur ons een berichtje op Instagram.