Reistip

Ontdek Egypte: Verken must-see locaties en krijg handige tips!

Egypte Sfinx
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles & FTI.NL - allround touroperator

Egypte, het land dat bekend staan vanwege zijn indrukwekkende geschiedenis. Voor alle geschiedenisliefhebbers is het dan ook een absolute aanrader en een must-visit locatie. Je vindt hier iconische bezienswaardigheden en een aantal van ‘s werelds beroemdste wereldwonderen, zoals de Piramide van Cheops. Maar naast piramides, sfinxen en farao’s vind je er goudkleurige stranden en een indrukwekkende onderwaterwereld. Kortom, Egypte heeft voor ieder wat wils! Ontdek de unieke mix van de oude geschiedenis, een fascinerende cultuur, en betoverende stranden.


Praktische informatie over Egypte

Het plannen van je reis naar Egypte begint hier! Bekijk deze praktische informatie en boek een reis naar een een onvergetelijk avontuur in dit fascinerende land.

Beste reistijd en klimaat

Als je op reis gaat naar Egypte, wil je natuurlijk dat het lekker weer is, herkenbaar, want voor een goede plensbui kun je net zo goed in Nederland blijven. De beste reistijd voor Egypte is in onze winter en voorjaar. Egypte kent namelijk een woestijnklimaat, wat betekent dat er grote verschillen in temperatuur zijn tussen dag en nacht en tussen zomer en winter. Daarnaast kun je duidelijk onderscheid maken tussen twee seizoenen: de hete zomer van mei tot oktober en de koelere winter van november tot april.

Tijdsverschil met Egypte

In Egypte is het 1 uur later dan in Nederland in onze wintertijd. In onze zomertijd, is er geen tijdsverschil.

Visa zaken

Voor Egypte heb je een visum nodig en er zijn verschillende manier om hier aan te komen. Wij raden je aan om te kiezen voor een elektronisch visum of een Visa on Arrival. Voor welk visum je ook kiest, zorg ervoor dat je paspoort na vertrek uit Egypte nog minimaal 6 maanden geldig is.

Reisadvies

Voor Egypte gelden meerdere reisadviezen, afhankelijk van verschillende regio’s. Wij raden je aan om altijd voor vertrekt het actuele reisadvies voor Egypte te checken op de officiële website van de Nederlandse overheid.

Must-see locaties in Egypte

Zoals we daarnet al zeiden heeft Egypte een indrukwekkende geschiedenis en een bijzondere cultuur. Deze volgende must-see locaties mag je in ieder geval niet missen wat ons betreft.

Bezoek de hoofdstad Caïro

Een reis door Egypte is niet compleet zonder Caïro te hebben gezien. Caïro, is de chaotische hoofdstad maar rijk aan geschiedenis. Het voelt echt alsof je even terug gaat in de tijd als je ezelskarren ziet rijden over de stoffige wegen.

Ontdek de cultuur, de markten en de lokale keuken. Ga langs de wereldberoemde musea, moskeeën en kerken en ontdek hoe divers deze miljoenenstad is. Bouwwerken van de verschillende Farao’s, Grieks-Romeinse, Islamitische, Christelijke en ook uit de moderne tijd zijn in Caïro te vinden. Kortom, er is genoeg te zien en te doen in deze bruisende stad. Het is niet voor niets dat de bekende Duitse reisorganisatie citeert: Geen reis naar dit land is compleet zonder een verblijf in de stad die Arabieren Umm al-Dunya (de moeder van de wereld) noemen. Wij raden je aan om in ieder geval twee volledige dagen in de stad door te brengen.

Piramides van Gizeh en de Sfinx

De Piramides van Gizeh zijn een van de oudst overgebleven wonderen van de wereld. De piramides zijn ruim 4500 jaar oud en absoluut indrukwekkend om te zien. Laten we zeggen; ze wisten in die tijd wel hoe je indruk moest maken want het is zeker een staaltje bouwkundige vakwerk. De Piramides aan de rand van Caïro dienden als koninklijke graftombes voor farao’s voor de overgang naar het hiernamaals. Eén ding is in iedergeval zeker, je wilt dit met je eigen ogen zien.

Bezoek de Piramides van Gizeh en de Sfinx in de ochtend of late namiddag om de ergste drukte te voorkomen. Daarnaast raden we je aan om met een lokale gids deze plekken te bezoeken. Zij kunnen je ontzettend veel vertellen en geven boeiende inzichten in de geschiedenis en constructie van deze eeuwenoude bouwwerken.

Tempel van Karnak in Luxor

Nog een plek die niet mag ontbreken is Luxor. Sommige noemen Luxor het grootste openluchtmuseum ter wereld met zijn goed bewaarde graven, monumenten en tempels zoals die van de wereldberoemde farao Toetanchamon! De oude stad ligt aan de oevers van de Nijl en is ongetwijfeld een van de belangrijkste archeologische sites in Egypte. Ook vind je in het noorden Luxor het indrukwekkende tempelcomplex, Karnak. De tempel is gewijd aan de goden Amon, Mout en Chons.

Tip: Wij raden je aan om comfortabele schoenen te dragen en genoeg drinken mee te nemen.

Ontspannen strand vakantie in Egypte

Na een dag of meerdere dagen serieuze geschiedenis, indrukwekkende piramides en 10.000 stappen, is een ontspannen dag aan het strand absoluut verdient! Egypte ligt aan de Rode Zee en heeft een aantal mooie stranden. Denk bijvoorbeeld aan Marsa Alam met helder en kalm water, de kust van Sharm-el-Sheikh of de afgelegen stranden van de Sinaï. Kies voor een hotel, appartement of resort vlakbij of aan deze mooie stranden. Dit hoeft ook niet duur te zijn, vaak zijn er namelijk interessante last minute egypte aanbiedingen.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

× Hoe kunnen we je helpen?