Reistip

Parkeren bij het vliegveld wordt steeds goedkoper!

Parkeren bij Vliegveld
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles & Parkos

Parkeren bij vliegvelden wordt op de meeste plekken steeds goedkoper. En dat is goed nieuws, want daardoor houd je meer geld over voor op je volgende reisbestemming. Bij Nederlandse vliegvelden betalen vakantiegangers komende zomer gemiddeld zo’n 66 euro voor acht dagen parkeren. Dat was vorig jaar nog zo’n 71 euro. Dat is een daling van 7 procent! Wil je hier meer over weten? Lees dan verder en bekijk jouw opties.


Het vliegveld bij Eelde is het goedkoopst

Hoewel Eelde dit jaar de prijzen laat stijgen, is dit vliegveld nog altijd het goedkoopst als het gaat om parkeerkosten. Je betaalt voor acht dagen parkeren in de zomervakantie ongeveer €40 euro. Bij Rotterdam The Hague Airport betaal je het meest: ongeveer €97 euro voor een week. Op Schiphol betaal je dan gemiddeld €66 euro, en op Maastricht zo’n €51 euro.

Al deze cijfers komen uit een onderzoek van Parkos. Het online vergelijkingsplatform heeft deze cijfers verzameld om reizigers inzicht te geven in de parkeerkosten van dit jaar. Het platform benadrukt dat het altijd verstandig is om de verschillende parkeermogelijkheden met elkaar te vergelijken.

Eindhoven laat prijs flink zakken

Waar je voor parkeren op Eindhoven Airport vorig jaar nog zo’n 88 euro betaalde, betaal je voor een plekje op het vliegveld dit jaar zo’n 75 euro. Een forse daling. Daardoor komt de luchthaven zo’n beetje rond de gemiddelde prijs terecht. Goed nieuws voor iedereen die wil vliegen vanaf dit vliegveld, dat toch al populair is vanwege de lagere prijzen voor vliegtickets.

Dat de prijzen nu dalen, is logisch, want er komt steeds meer concurrentie op de parkeermarkt. Nieuwe aanbieders komen met concurrerende prijzen, en daar moet ook de officiële parking op de luchthaven in meegaan. Ook in Duitsland ziet men toenemende concurrentie. Dat heeft dan weer te maken met het feit dat steeds meer Nederlanders een vlucht boeken vanaf een Duitse luchthaven. De tickets zijn er vaak goedkoper, en het is er minder druk dan op bijvoorbeeld Schiphol.

Prijzen toch weer omhoog?

De Parking Schiphol kan alsnog weer duurder worden. Dat heeft te maken met vraag en aanbod. Zo richting de zomer neemt de beschikbaarheid af. De goedkoopste parkeeraanbieders zijn dan volgeboekt. Dan blijven de plekken op de officiële parkeerplaatsen over, en daar betaal je simpelweg meer voor.

Wil je voorkomen dat je flink moet betalen voor het parkeren bij vliegvelden, dan valt het aan te raden om op tijd te boeken en de verschillende parkeeraanbieders met elkaar te vergelijken. Dan houd je het geld in de zak voor je vakantie.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

× Hoe kunnen we je helpen?