De top 10 mooiste reisboeken van dit moment | Thousandtravelmiles.nl
Reistips

De top 10 mooiste reisboeken van dit moment

Wij houden van reizen en zijn continue bezig met het zoeken naar de mooiste plekken in de wereld. De voorpret zoals het uitzoeken van een nieuwe reisbestemming of het uitstippelen van een mooie route begint bij ons bij boeken en online blogs. Ondanks dat er honderden blogs zijn, die samen elk detail van een omgeving, land of activiteit weergeven zijn wij heel erg fan van reisboeken. Wij vinden het heerlijk om door boeken te bladeren om zo een nieuwe reisbestemming te vinden. Onderstaande reisboeken zijn onze 10 favorieten en geschikt voor alle type reizigers.


1. Insta travel

De favoriete plekken van Instagram reizigers.
Insta Travel’ bevat de favoriete bestemmingen van Nederlandse en Belgische Instagram travelers. Alle bestemmingen zijn relatief dicht bij huis, en ideaal voor een lange vakantie of een korte citytrip. Het is een boek voor alle soorten wereldreizigers, bomvol inspiratie, tips en prachtige foto’s.
Extra leuk: Je vind ook onze reis naar Keulen in dit boek!

2. Bucketlist reizen

De 25ste mooiste reizen volgens Travelvalley.
De ultieme reis bucketlist: de 25 reizen die je ooit in je leven gemaakt moet hebben volgens Travelvalley. Van het warme en dromerige Marrakech tot aan de vlaktes in IJsland & van een roadtrip langs de westkust van de Verenigde Staten tot de mooiste route door Jordanië. En.. nog veel meer!

3. Wanderlust

De gaafste hiking trails ter wereld.
Houd jij ook van hiken? Dan raden we je het boek ‘Wanderlust‘ aan! Het boek staat vol met de meest legendarische wandelroutes ter wereld. Van hikes door de spannende Canyon Trail in het Zion National Park, de avontuurlijke Caminito del Rey in Spanje of het pelgrimspad op de heilige Kumano Kodo in Japan. Het boek staat vol met spectaculaire foto’s, kaarten, achtergrondinformatie en praktische tips voor beginners en ervaren hikers.
Er is nu ook een Wanderlust Europa!

4. Backpack bestemmingen

De mooiste reizen voor backpackers.
Dit is het eerste boek van Roëll de Ram, ook wel bekend door haar reisblog WeAreTravellers.nl. Backpacken is al jaren populair en ook wij zijn er gek op! In het boek ‘Backpack bestemmingen‘ neemt Roëll, je mee naar de beste landen voor een groots backpackavontuur. Van de mooiste plekjes in Sri Lanka tot een roadtrip door het ruige IJsland en wekenlang rondtrekken door Zuid-Afrika. Met betoverende verhalen, praktische tips, toffe routes en schitterende foto’s. Een boek vol inspiratie voor zowel de budgetreiziger als de flashpacker.

5. Lonely Planet gidsen

Voor alles wat je moet weten over een bestemming.
Wij denken dat vrijwel iedereen een boek van Lonely Planet in de kast heeft staan. Elke reiziger weet dat deze boeken worden geschreven door experts op het gebied van reizen. Ze hebben voor bijna iedere bestemming een uitgebreide reisgids geschreven. Wij hebben uit deze gidsen al heel veel unieke informatie gehaald. Van toffe accomodaties in Sri Lanka tot aan de beste restaurants in Londen.

6. Off the beaten track

Bijzondere plekken op de wereld die je waarschijnlijk nog niet kent.
In het boek ‘off the beaten track‘ vind je de meest bijzonder plekken ter wereld buiten de gebaande paden!  Het boek staat vol met foto’s en tips van verschillende nationale en internationale fotografen, reisjournalisten en bekende Nederlanders. Bezoek delen van de wereld die nog niet door de massatoerisme zijn ontdekt. Trendy plekken zijn leuk, maar unieke plekken nog veel leuker!

7. Verliefd op Europa

De meest bijzondere plekken in Europa.
Nog een fantastisch reisboek van Roëll de Ram is ‘Verliefd op Europa’, de opvolger van haar succesvolle boek ‘Verliefd op Nederland’. In dit boek laat ze zien dat je voor mooie bestemmingen helemaal niet ver hoeft te reizen. Zowel bekende landen als Italië en Portugal als off-the-beaten-track bestemmingen als de Balkan, Faeröer-eilanden en Slovenië zijn in dit boek te vinden. Lees alles over mooie roadtrips, beroemde highlights, onontdekte parels, culturele hotspots, toffe steden, indrukwekkende natuurgebieden en heerlijke eilanden.

8. Solo reizen

Hoe je in je eentje de wereld trotseert.
In het boek ‘solo reizen‘ laat Liesbeth Rasker je zien hoe je in je eentje de wereld verkent. Al hoewel wij altijd samen op vakantie gaan, vinden wij dit toch een super boek. Het motiveert namelijk mensen om weg te gaan en de wereld te ontdekken. Wat dacht je van een rondreis door Italië, wilde olifanten spotten in Sri Lanka of op een onbewoond eiland kamperen in de Filipijnen? De wereld ligt aan je voeten!

9. Before They Pass Away

De mooiste foto’s van 35 inheemse stammen.
Niet direct een reisboek die je verwacht in zo’n lijst te vinden. Maar…. wauw dit boek is fantastisch. Ik zag dit boek voor het eerst bij een vriendin van mij en was direct onder de indruk. Fotograaf Jimmy Nelson legt in zijn boek ‘Before they pass away‘, 35 inheemse stammen vast, waarvoor hij tweeënhalf jaar de wereld over reisde. De unieke portretten van overlevende stammen die erin zijn geslaagd hun traditionele gewoonten en gebruiken binnen onze steeds meer geglobaliseerde wereld te behouden zijn fantastisch. Het is een prachtige boek welk je als reizigers en fotografie liefhebber in je kast wilt hebben.

10. Jimmy Nelson

Homage to Humanity. 400 foto’s van reisfotograaf Jimmy Nelson
Dit boek is het vervolg op Before They Pass Away. Dit boek hebben wij niet zelf in huis maar staat hoog op ons reisboeken-verlanglijstje. De Britse fotograaf Jimmy Nelson presenteert in zijn boek ‘Jimmy Nelson – Homage to Humanity‘ 400 beeldende foto’s van iconische stammen van over de hele wereld.

Heb je nog vragen over een van deze reisboeken? Dan kan je ons altijd een bericht sturen via Instagram of via info@thousandtravelmiles.nl.

De links naar deze reisboeken zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links één van de reisboeken te kopen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

No Comments

    Leave a Reply