Spanje

Spanje, perfect voor lange strandvakanties of korte citytrips. Dit prachtige land is het hele jaar door te bezoeken. Er is voor iedereen wat te doen en te ontdekken. Lees onze blogs over Spanje en jij gaat voorbereid je reis tegemoet!

Klimaat

De meeste van jullie kennen de uitspraak ‘ onder de Spaanse zon’ vast wel. Vele mensen vertrekken elke zomer naar dit diverse land om te genieten van de zon. De zomers zijn er warm, je vind er een strak strak blauwe lucht en een gemiddelde temperatuur tussen de 24 en 27°C. Echter, kunnen de temperaturen oplopen tot 43°C in sommige gebieden. Hoe verder je naar het binnenland gaat hoe warmer het zal worden.

De winters kunnen in het noorden en westen erg nat zijn. Heel soms kan het zelfs sneeuwen. Ook in het oosten kan het in de winter ontzettend koud zijn. Het zuiden daarentegen is iets betrouwbaarder. De gemiddelde temperatuur daar is ongeveer 11°C in de winter.

Visa

Voor Europese landen hebben burgers van de Europese Unie geen visum nodig om Spanje binnen te komen. Je kan tot 3 maanden verblijven in Spanje zonder je te registeren. Wil je langer dan drie maanden in Spanje blijven dan moet je een verblijfskaart (Tarjeta de Residente Comunitario) aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website Nederlandwereldwijd.nl

Inentingen & Reisadvies

Voor Spanje geldt een positief reisadvies en zijn geen vaccinaties verplicht.

Spanje – travel blogs

Nog een paar kleine weetjes! Spaanse mensen houden van hun siesta. Het land beweegt langzaam maar alles is actief tot in de late uurtjes. Het is een prachtig land, veel diversiteit en steden als Barcelona en Madrid zijn perfect voor citytrips. Toch liever naar een andere bestemming binnen Europa? Bekijk onze bestemmingspagina!

Heb je verzoeken, vragen of wil je graag meer informatie? Stuur een mail naar info@thousandtravelmiles.nl.