Sri Lanka

Sri Lanka is een geweldig land met talloze mooie bezienswaardigheden. Van groene thee plantages, watervallen & tropische stranden tot aan safari parken, tempels en Unesco erfgoed. Met andere woorden Sri Lanka, een grote aanrader. Lees onze blogs en ga voorbereid je reis tegemoet!  

Reisadvies

Wij kregen voor onze reis vaak te horen; is dit land wel veilig? Ja, dat is het zeker. Vanaf 2012 is het land veilig om naar en in te reizen. Aangezien de veiligheidssituatie altijd kan wijzigen, raden wij aan om voor je vertrek het actuele reisadvies voor Sri Lanka te checken.

Klimaat

Sri Lanka ligt ten zuidoosten van India. Het land kent hierdoor een combinatie van tropische klimaten. Het telt twee moessonperiodes:

  • Zuidwest moesson: mei t/m september
  • Noodoost moesson: oktober t/m april

Nu lijkt het erop alsof er nooit een goed moment is om Sri Lanka te bezoeken maar dat is zeker niet waar. Het kan echter wel voorkomen dat je met een rondreis af en toe in een regenbui belandt. Deze duurt hooguit 1 á 2 uur en hierna breekt de zon weer door.

Beste reistijd: Wil jij de kans op regen minimaliseren? Dan raden wij je aan om Sri Lanka te bezoeken in de maanden december t/m maart. Wij hebben Sri Lanka bezocht in februari en maar één korte regenbui meegemaakt.

Klimaat
Inentingen

Bij het plannen van je reis naar Sri Lanka moet je rekening houden met de volgende vaccinaties:

Deze vaccinaties worden aanbevolen bij een reis minder dan een maand. Reis je vanaf een land waar gele koorts voorkomt, dan moet je ook hiervoor gevaccineerd zijn. Check altijd even de actuele vaccinaties voor Sri Lanka zodat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen

Visa

Je hebt een visum nodig om Sri Lanka binnen te komen. Je kan deze gemakkelijk aanvragen via een visumbureau online. Je ontvangt een mailtje met hierin je bevestiging. Verwacht niet meer dan dit mailtje en officiëler document zal je niet ontvangen.

Tip: Een visa-on-arrival is niet mogelijk. 

Visa
Vervoer
Aankomst in Sri Lanka

Regel vooraf een pick-up: Bij aankomst op het vliegveld zit je niet te wachten op tientallen taxi chauffeurs en prijsonderhandelingen. Regel daarom vooraf een pick-up bij je hotel of hostel. Je betaalt hier vaak iets meer voor maar dan staat er wel iemand met een naambordje op je te wachten, ideaal! Wil jij met het openbaar vervoer? Houd hier dan rekening mee bij het boeken van een vliegticket. Wij kwamen in de nacht aan waardoor er géén openbaar vervoer beschikbaar was.

Vervoer in Sri Lanka

Wij raden je aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. De afstanden zijn niet al te groot, het openbaar vervoer is heel goed geregeld en reizen kost hier bijna niets.

Trein: Treinkaartjes kan je bij alle treinstations kopen en vooraf reserveren is niet nodig. Verwacht je veel drukte op een bepaalde route zoals van Kandy naar Ella, kies dan wel voor ‘reserved seat’ tickets. Lees hier meer over de trein reis tussen Kandy en Ella (binnenkort online).

Bus: Met de bus reizen door Sri Lanka is een hele beleving die je niet wilt missen! Je bent nooit zeker van een zitplaats, er is géén airco en de bus zit voller dan vol, maar het is de ideale manier om jezelf te verplaatsen. Je hoeft vooraf niks te regelen – instappen en gaan!

Vervoer in Sri Lanka

Tip: Er zijn twee verschillende soorten bussen. De rode bussen (van de overheid) en witte bussen (particulieren). Vaak zijn de ronde bussen goedkoper maar het verschil is minimaal. Wij betaalde voor een rit van 2,5 uur gemiddeld zo’n €1,50 per persoon.

Scooter of TukTuk huren: Wil jij liever wat onafhankelijker zijn? Kijk dan voor de mogelijk om een scooter of tuktuk te huren. Houd er rekening mee dat een internationaal rijbewijs van de ANWB niet genoeg is. Je moet een IRB aanvragen bij de AA Ceylon in Colombo. Dit is een tijdelijk lokaal rijbewijs (Recognition Permit). Kijk voor meer informatie op de ANWB site of doe navraag bij één van hun vestigingen.

Sri Lanka blogs
Bali

Sri Lanka, officieel de Democratische Socialistische Republiek Sri Lanka en voorheen Ceylon, is een land in Zuid-Azië. Sri Lanka doet zijn naam echt eer aan als ‘de parel van de Indische Oceaan’, Het kent vele culturen, religies, landschappen, klimaten en eten. Het is ontzettend divers waardoor reizigers in korte tijd een ongelooflijke diversiteit aan landschappen ervaren. Reis door stoffige vlaktes, tropische berggebieden, prachtige kustlijn en bruisende steden.

Een land vol avontuur en alles draait hier om de reis, niet alleen de bestemming. Rij met de trein door prachtige theeplantages, ga op safari, wandel bij zonsopgang naar de top van de Lion’s Rock of leer surfen. Het gevoel van vrijheid en vrede ervaar je hier elk moment van je reis.

Wil jij een reis maken naar Sri Lanka bekijk dan al onze blogs. Je vindt hier onder andere informatie over Mirissa, Sigiriya, Colombo en de Ella. Mocht jij nog informatie missen, laat het ons dan weten: info@thousandtravelmiles.com