Thailand

Thailand, het land met tropische eilanden, heerlijke eten, prachtige tempels en een blauwe zee! Het is al jaren een favoriete reisbestemmingen van reizigers over de hele wereld. En dat is niet voor niks! Thailand heeft namelijk de perfecte combinatie zon, strand, zee, natuur en cultuur. Lees onze blogs en jij gaat voorbereid je reis tegemoet!

Reisadvies

Voor Thailand geldt een positief reisadvies en het is een veilig land om doorheen te reizen. Echter, zijn er wel een aantal gebieden die je beter kan vermijden.

  • Er wordt al een langere tijd aangeraden om de provincies Yala, Narathiwat, Pattani en Songkhla, het grensgebied met Cambodja in de staat Sisaket, het grensgebied met Cambodja in de staat Surin en de Noordelijke en Noordwestelijke Thaise grens met Myanmar te vermijden. Wij raden je dan ook aan om hier niet naar toe te reizen!
  • Vermijd daarnaast ook grootschalige demonstraties & contact met de politie. De politie zal in bijna alle gevallen kiezen voor de kant van de locals, of dat nu terecht is of niet.

Aangezien de veiligheidssituatie altijd kan wijzigen, raden wij aan om voor je vertrek het actuele reisadvies voor Thailand te checken.

Lees ook: De COVID-19 Gids | voor reizigers naar en in Thailand

Klimaat

Beste reistijd Thailand: november t/m maart.
De beste reistijd naar Thailand is echter niet helemaal in één zin te omschrijven. Thailand is een langgerekt land waardoor er onderscheid is gemaakt tussen Noord-, Midden-, en Zuid-Thailand. Het fijne is dat je hierdoor Thailand het hele jaar door prima kan bezoeken!

Beste reistijd noord Thailand: november t/m maart.
*Het regenseizoen is van mei t/m september.
*Houdt er rekening mee dat het in de maanden februari, maart en april erg warm kan zijn.

Beste reistijd midden Thailand: november t/m februari.
*Het regenseizoen is van mei t/m oktober.
*Ondanks het regenseizoen kan je ook nog prima reizen in de maanden mei, juni en juli.

Beste reistijd zuiden Thailand: december en maart.
*Het regenseizoen is van: mei t/m november

Meer informatie? Lees onze blog – Wat is de beste reisperiode voor Thailand?

Inentingen

Bij het plannen van je reis naar Thailand moet je rekening houden met de volgende vaccinaties: 

Deze vaccinaties worden aanbevolen bij een reis minder dan een maand. Reis je vanaf een land waar gele koorts voorkomt, dan moet je ook hiervoor gevaccineerd zijn. Houdt er daarnaast rekening mee dat Malaria voor komt in sommige gebieden. Wil je meer informatie of ben je opzoek naar betrouwbare vaccinatie instanties? Lees onze blog – vaccinaties Thailand

Visa

Als Nederlander heb je géén visum nodig voor Thailand indien je niet langer dan 30 dagen in het land verblijft. Nederlanders die per vliegtuig of via een landsgrens Thailand in reizen, hebben namelijk een visumvrijstelling van 30 dagen. Als je langer wilt blijven dan kan je een verlening aanvragen. Wil je meer informatie? Lees onze blog – visum voor Thailand.

Vervoer

In Thailand zijn en genoeg opties om relatief goedkoop van A naar B te komen. In zowel de groten steden als op het platteland zijn er naar bijzondere plekken en bezienswaardigheden verschillende vervoersmogelijkheden. Vrijwel in heel Thailand hebben ze het voor toeristen ontzettend makkelijk gemaakt en kan je hele pakketten kopen. Dit is niet altijd de goedkoopste opties maar vaak wel de snelste!

Lees ook: Maps.me, de ideale route app in het buitenland (BINNENKORT ONLINE)

Aankomst in Thailand
Regel vooraf een pick-up: Wij raden dit eigenlijk altijd aan want bij aankomst op het vliegveld zit je niet te wachten op tientallen schreeuwende taxi chauffeurs en prijsonderhandelingen. De meeste hotels en hostels hebben een pick-up service. Je betaalt vaak iets meer, dan wanneer je met de taxi gaat, maar er staat dan wel iemand met een naambordje op je te wachten, ideaal! Wil jij met het openbaar vervoer? Houd hier dan rekening mee bij het boeken van een vliegticket. Het kan zijn dat deze optie in de avond niet mogelijk is.

Lees ook: De COVID-19 Gids | voor reizigers naar en in Thailand

Vervoer in Thailand
Wij raden je aan om zoveel mogelijk een eigen scooter te huren, dit is namelijk de ideale manier om jezelf te verplaatsen. Je huurt een scooter gemakkelijk en snel bij een van de verhuurbedrijven op elke bestemming buiten Bangkok. Dit geeft je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt! Daarnaast is het niet duur en kan je een scooter huren voor 200 tot 250 bath (€5,40 – €6,80 ) per dag. Ga je voor de eerste keer een scooter huren of ben je even kwijt waar je op moet letten? Lees onderstaande blogs over scooters huren in Thailand!

Lees ook: 8 tips voor het scooter huren in Thailand! (BINNENKORT ONLINE)

Openbaar vervoer in Thailand
Trein: Thailand heeft een redelijk goed spoorwegnetwerk en reizen met de trein is dan ook erg gemakkelijk. Vanaf het centrale station in Bangkok (Hua Lamphong), vertrekken er verschillende treinen naar alle uiteinden van Thailand. Reizen met de trein is goedkoop, maar niet heel snel. Echter, is het wel een hele ervaring! Vooral de populaire nachttrein naar Chiang Mai, raden wij aan!
Treinkaartjes kopen: Je kan treinkaartjes kopen op het station zelf, maar voor de meeste routes raden we aan om deze van te voren te reserveren. Wij doen dit vaak alsnog op het station zelf, enkele dagen voordat we vertrekken maar wil je direct door of ga jij in het hoogseizoen? koop je kaartjes dan online. Wij gebruik hiervoor de website van 12Go.Asia!

Bus: Zowel binnen de steden als voor grotere afstanden is dit een ideale manier op jezelf te verplaatsen. De bussen in Thailand zij vaak de snelste manier om van A naar B te komen. Het wordt nog niet veel gebruikt door reizigers maar wij raden iedereen aan om de lokale bus binnen een stad te pakken, zoals in Bangkok. Het is gemakkelijk en snel! Wil jij meer weten over het openbaar vervoer in Bangkok? lees dan onderstaande blog.
Buskaartjes kopen: Buskaartjes voor een korte rit in de stad haal je in de bus zelf. Wil jij een langere afstand afleggen, koop dat je buskaartjes bij een reisbureau of op het busstation. Ook kun je online via 12Go.Asia alvast een buskaartje kopen, dit bespaart je weer wat tijd in Thailand!

Lees ook: Kies voor de lokale bus! Openbaar vervoer Bangkok | Thailand

Taxi of TukTuk
Taxi: In de grote steden is de taxi vaak de beste manier om je te verplaatsen. Ondanks dat een bus een stuk goedkoper is, ben je met een taxi ook voor een paar euro op je bestemming. Er zijn echter wel een aantal punten waar je op moet letten zodat je niet te veel betaald! Lees onze blog over Taxi’s in Bangkok voor alle tips.

Lees ook: Dit moet je weten over Taxi’s in Thailand! | Vervoer

We raden je aan om de app “Grab” te gebruiken. Deze app kan je vergelijk met die van Uber. Je ziet gelijk hoeveel de rit kost en hoelang het duurt. Je hoeft hierdoor niet te onderhandelen over de prijs en er kan ook geen miscommunicatie ontstaan over de bestemming.
De taxi service op de app lijkt op dit moment (na Covid-19) niet meer overal in gebruik te zijn maar het was hiervoor de ideale manier om snel een taxi te boeken. Wij gaan er daarom van uit dat de service snel weer beschikbaar is.

TukTuk:Voor korte afstanden binnen de steden is een tuktuk ook een goede opties! Het is daarnaast een hele toffe ervaring. Houdt er alleen rekening mee dat dit niet goedkoper zal zijn dan een taxi, vaak is deze optie zelfs een stukje duurder. Goed onderhandelen is dan ook noodzakelijk.

Lees ook: Dit moet je weten over TukTuk’s in Thailand! | vervoer

Dagbudget

De prijzen in Thailand liggen een stuk lager dan in Nederland. Het is daardoor al jaren de ideale bestemmingen van budget reizigers. Uiteraard zijn de grote steden en eilanden een stuk duurder dan de kleine dorpjes op het platteland maar Thailand is geschikt voor elke portemonnee.

Houdt er echter rekening mee dat na Covid-19 de prijzen iets zijn gestegen en dat ze langzaam weer aan het opbouwen zijn. Hierdoor zijn kleine goedkope hostels & hotels verdwenen. Ook is door de oorlog in Oekraïne op dit moment de benzine prijs erg hoog. Laat je hier niet door tegenhouden want nog steeds kan je voor kleine bedragen slapen, eten en jezelf vervoeren! Misschien dat je alleen iets beter moet zoeken 😉

Wij hebben tijdens onze rondreis gemiddeld 35,- p.p. per dag uitgegeven (exclusief vluchten, incl. boot, taxi en bus transfers). Onderstaande bedragen zijn daarom reëel om aan te houden als dagbudget.

Budget Reiziger€10 – €25 p.p
Reiziger€25 – €45 p.p
Reiziger +€45+ p.p
Thailand blogs
Bali

Thailand, het land dat bekend staat om zijn drukke en chaotische steden zoals Bangkok, de rustige theeplantages op het platteland, de toeterende scooters en prachtige eilanden. Het land wordt ook vaak ‘Land of Smiles’ genoemd, en dat is niet voor niks! Thailand is een geweldige bestemming voor budgetreizigers, backpackers, luxe reizigers en expats. Het kent ontzettend veel historie, oude tempels en monniken maar daar tegenover staan de Full Moon Party’s op de idyllische eilanden. Thailand kent daarnaast vele landschappen. Zo vind je er in het noorden bij Chiang Mai, groene jungles, meren, tempels en olifanten & in het zuiden, tropische eilanden met witte zandstranden.
Scheur in een tuktuk door de bruisende stad Bangkok, scooter tussen de groene rijstvelden, bezoek prachtige verborgen watervallen, dwaal door eeuwenoude tempels of geniet van een biertje op een tropisch eiland. Waar jij ook heen gaat, in Thailand begroeten ze je overal met een brede lach. Vergeet daarnaast niet de genieten van de Thaise keuken want de streetfood cultuur is nergens zo goed als hier! Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Stuur een mail naar info@thousandtravelmiles.nl. Toch liever naar een andere bestemming binnen Europa? Bekijk onze bestemmingspagina!