Dit moet je weten over de Thailand Pass Registratie!
Thailand

Dit moet je weten over de Thailand Pass Registratie!

De Thailand Pass Registratie, hoe werkt dat nou precies? Sinds Thailand weer ‘open’ is gegaan voor toeristen zijn er een aantal nieuwe regels ingesteld. Niks ingewikkelds & zeker géén reden om niet te gaan! Het is echter wel handig om te weten wat het precies inhoud. Lees hier onze stap voor stap uitleg een vraag jou Thailand Pass aan!

Update 30 april 2022! De toegangsregels voor Thailand zijn vanaf 1 mei 2022 versoepeld. De eis van Test & Go of Sandbox-verblijf voor gevaccineerde reizigers komt te vervallen. De vereiste van een COVID-verzekering blijft, maar het verplichte dekkingsbedrag wordt verlaagd naar 10.000 USD. Reizigers moeten nog steeds een Thailand Pass aanvragen.


Algemene informatie over Thailand

Ben jij bezig met een reisplan voor Thailand? Bekijk dan onze tips voor de beste reisperiode, dagbudget en het vervoer. Je vindt hier alle informatie over Thailand.

De Thailand Pass

Waar je eerder alleen je vliegticket nodig had, moet je nu rekening houden met een aantal belangrijke maatregelingen. Sinds 1 november 2021 moet je een Thailand Pass aanvragen voordat je in het land aankomt. Dit is een nieuw registratiesysteem waarmee de Thaise overheid het ‘Ease of Travel’-systeem van het land ondersteund en kan controleren of jij je aan de laatste gezondheidsmaatregelen houdt. Je kan het vergelijken met de CoronaCheck app in Nederland.

Hoe vraag je de Thailand Pass aan?

Het aanvragen van de Thailand Pass kan via: https://tp.consular.go.th. Dit is de officiële website van de Thaise overheid. Het proces is overzichtelijk en er wordt duidelijk aangegeven welke informatie je moet aanleveren. Vind meer informatie over de verschillende programma’s, officiele websites en richtlijnen in onze Covid-19 gids voor Thailand.

Welke informatie heb ik nodig voor het aanvragen van de Thailand Pass?

Je hebt voor de Thailand Pass onderstaande informatie nodig:
– Kopie van je paspoort
– Kopie van visum (Een visum is alleen nodig als je langer dan 30 dagen in het land verblijft)
– Bewijs van vaccinaties of negatief test-bewijs niet ouder dan 72 uur
– Een document van je reisverzekering waarin wordt aangegeven dat je voor minimaal 10.000 USD gedekt bent.
– Gegevens eerste hotelovernachting
Wil jij weten in welke volgorde je bovenstaande moet regelen? Lees dan onze Covid-19 gids voor Thailand. In deze blog delen wij alle stappen die je moet doorlopen voor het aanvragen van de Thailand Pass.

De Thailand Pass registratie

Stap 1: Kies je type reis naar Thailand.

Je hebt de keuze uit Air Travel & Land Travel. Kom je aan met het vliegtuig dan kies je voor Air Travel.

Thailand Pass aanvraag stap 1

Stap 2: Kies je nationaliteit

Bij deze stap kies je uit “Thai Nationals” of “Non-Thai Nationals” om naar de volgende pagina te gaan. Je kiest hier voor Non-Thai Nationals.

Thailand Pass aanvraag stap 2

Stap 3: Kies een Thailand Entry Schemes

De volgende stap in het Thailand Pass registratie systeem is het kiezen van je reisplan. Vanaf 1 mei 2022 zijn er verschillende opties voor internationale toeristen namelijk:
Geen quarantaine: voor gevaccineerde reizigers en niet-gevaccineerde reizigers met een negatief RT-PCR-testresultaat afgegeven binnen 72 uur voor vertrek
Quarantaine: voor niet-gevaccineerde reizigers zonder een negatief RT-PCR-testresultaat dat binnen 72 uur voor vertrek is afgegeven

Thailand Pass aanvraag stap 3

Tip voor niet gevaccineerde: Op de officiële website van de Thaise overheid staat nu:
*From 29 April 2022, Thailand Pass consideration will take no more than 48 hours (2 days)*
Dit bericht wordt zichtbaar in een pop-up venster nadat je hebt gekozen voor AirTravel.

Stap 4: Erken en accepteer de naleving van de ziekte preventie maatregelen

Bij deze stap moet je bevestigen en accepteren dat je de naleving van ziekte preventie maatregelen van de Thaise regering hebt begrepen.

Thailand Pass aanvraag stap 4

Stap 5: Geef aan wat de reden is van je bezoek

De volgende stap is om je aankomstdoel te verifiëren en op “registreren” te drukken. De volgende informatie moet je invullen:
– Doel van aankomst / reden van je bezoek aan Thailand
– Uit welk land/gebied je bent vertrokken.
– Waar je in Thailand aankomt (stad)
– Je vluchtnummer
– Aankomstdatum (mm/dd/jjjj)
– Geschatte vertrekdatum uit Thailand

Thailand Pass aanvraag stap 5

Stap 6: Registratie

Persoonlijke informatie: Vul hier jou persoonlijke informatie in.
– Naam
– Nationaliteit
– Geboortedatum
– Email (Hotmail/Outlook kunnen problemen veroorzaken. Je kan je het best registreren met een Gmail e-mailadres)
– Beroep
– Passport details

Thailand Pass aanvraag stap 6

Vaccinatie gegevens: Ben je gevaccineerd? Dan kan je zonder quarataine verplichting Thailand in! Houdt er rekening mee dat je vaccinatie niet minder dan 14 dagen voorafgaand aan je reis hebt gehaald. Je kan al jou vaccinatie gegevens vinden op: Coronacheck.nl. Via deze website je vaccinatiebewijs downloaden incl. QR-code. Upload dit document en deze QR-code voor een snelle verwerking.

Thailand Pass aanvraag stap 6

Accomodatie & contact: Ondanks dat je vanaf 1 mei 2022 geen quarantaine verplichting meer hebt & dus niet bij een SHA+ hotel hoeft te reserveren moet je wel een adres opgeven in Thailand. Maak je een rondreis? Geef dan het eerste adres op.

Thailand Pass aanvraag stap 6

Ziektekostenverzekering en extra documenten: Zorg voor een kopie van je verzekeringpolis in het engels. In deze verzekeringpolis moet staan dat je zorg- en behandelingskosten voor COVID-19 zijn gedekt voor de gehele duur van je verblijf in Thailand. De dekking moet duidelijk aangeven dat je voor niet minder dan 10.000 USD bent gedekt. Een brief met hierop de vermelding dat alle koste zijn gedekt is niet voldoende! Lees in onze blog Covid-19 gids voor Thailand hoe wij dit geregeld hebben.
Extra documenten kan je hier ook kwijt. Houdt er rekening mee dat deze in pfd-formaat moeten worden geüpload.

Thailand Pass aanvraag stap 6

.

Stap 7: Controleer de informatie

De laatste stap is het controleren van alle informatie. Is er iets verkeerd gegaan? Geen probleem! Klik op ‘terug’ en ga naar de pagina waar de informatie staat. Als alles in orde is, dan kan je op de knop “Verzenden” klikken.

Thailand Pass aanvraag stap 7

Laatste fase

Na het verzenden van de aanvraag ontvang je een bevestigingsmail in je inbox met daarin een personal key code. Met deze code kan je de status van de aanvraag controleren en indien nodig aanpassen. Houdt er rekening mee dat als je kiest voor ‘informatie aanpassen’ dat je aanvraag opnieuw wordt ingediend. Hierdoor begint het beoordelingsproces weer van voor af aan.

De goedkeuring duurt ongeveer 3 tot 7 werkdagen maar meestal heb je na 2 dagen al een goedkeuring. Heb je na 8 dagen nog geen mail ontvangen? Check dan eerst online de status van de aanvraag. Staat er dat de aanvraag nog steeds in behandeling is? Neem dan contact op via het mailadres op de website: https://tp.consular.go.th/home.

Tip voor niet gevaccineerde: Je kan de Thailand Pass 3 dagen van te voren aanvragen. Voorheen werd aangeraden om de Thailand Pass minimaal 7 dagen voor vertrek aan te vragen, zodat het op tijd indienen van een negatief testresultaat dat binnen 72 uur voor vertrek wordt afgegeven, nauwelijks mogelijk is. Met de laatste wijzigingen verwachten ze echter het proces van goedkeuring van de Thailand Pass aanzienlijk te versnellen. Op de officiële website van de Thaise overheid staat nu:
*From 29 April 2022, Thailand Pass consideration will take no more than 48 hours (2 days)*

Na goedkeuring ontvang je via de e-mail een QR-code. Print deze uit, zodat je deze op ieder moment kan laten zien.

Je kan Thailand niet in zonder de Thailand Pass! Bij de incheckbalie, de gate en op de luchthaven moet je meerdere keren laten zien dat je deze in bezit hebt.

Tips & tricks

Enkele tips bij het aanvragen van de Thailand Pass

  • Zorg vooraf dat je de juiste documenten bij de hand hebt, zodat je de aanvraag in één keer kan afronden. In onze blog Covid-19 gids voor Thailand delen wij alle stappen die je moet doorlopen voor je de Thailand Pass gaat aanvragen.
  • Vul de aanvraag in op een desktop om het overzicht te bewaren.
  • Upload screenshots. Dit zijn bestanden in JPEG formaat en ze zijn niet te groot.
  • Wees op tijd met aanvragen! Je aanvraag kan soms om onduidelijke redenen afgekeurd worden. De verwerkingstijd van een aanvraag duurt doorgaans 3 tot 7 werkdagen, dus probeer de Thailand Pass minimaal 2 weken voor vertrek aan te vragen. Voor de vroege vogels: de Thailand Pass kan al vanaf 60 dagen voor vertrek aangevraagd worden.
  • Let op! Er zijn veel fake mails in omloop. Ontvang je een mail met de vraag of je nog wat extra persoonlijke informatie kan versturen, doe dit dan niet! Alleen het e-mailadres van thpass@tp.consular.go.th is geldig.
Bangkok Thailand taxi

Wij proberen deze blog over de Thailand Pass Registratie zo up-to-date mogelijk te houden. Echter veranderen de maatregelen snel! Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

No Comments

    Leave a Reply