Colombia

4° 35′ 56” N, 74° 4′ 58” W

Jerico Colombia

Hoofdstad

Bogota

Taal

Spaans

Valuta

Colombiaanse peso

Vliegtijd

+/- 11 uur

 • Het land
 • Reisadvies
 • Beste reistijd
 • Visa
 • Inentingen
 • Dagbudget
Cartagena Colombia

Het land Colombia

Colombia wordt steeds populairder en dat is niet voor niks! Dit prachtige land heeft veel te bieden. Denk aan witte stranden, een groen binnenland, kleurrijke steden en een vriendelijke bevolking. Het land was nog nooit zo veilig om te bereizen en is een perfecte bestemming voor backpackers, een strandvakantie of een groepsreis.

Lees onze blogs over Colombia en ga voorbereid jouw reis tegemoet!

Bekijk alle blogs
Cartagena Colombia

Reisadvies voor Colombia

Colombia stond bekend om cocaïne, kartels en burgeroorlogen maar tegenwoordig hoor je gelukkig hele andere verhalen.

Er gelden op dit moment 3 verschillende kleurcodes namelijk geel, oranje en rood. Dit betekend dat je niet naar alle gebieden zomaar kan reizen en dat er veiligheidsrisico’s zijn. Laat dit je niet tegenhouden maar check voor je boekt het actuele reisadvies van Nederlandwereldwijd.

Cartagena Colombia

Beste reistijd voor Colombia

Colombia kent twee hoofdseizoenen, het droge seizoen en het regenseizoen.

 • Droog seizoen: december t/m maart
 • Regen seizoen: april t/m november

De beste reistijd is natuurlijk het droge seizoen waardoor dit het toeristische hoogseizoen is. Laat je echter niet tegenhouden om in het regenseizoen te reizen. Je zal dan af en toe een flinke stortbui kunnen verwachten maar de temperatuur is nog steeds aangenaam, de prijzen zijn lager en je hebt minder toeristen. Daarnaast varieert het klimaat per regio.

Lees onderaan deze pagina meer informatie over het klimaat!

Cartagena Colombia

Visa voor Colombia

Als Nederlander of Belg heb je géén visum nodig voor Colombia. Bij aankomst op het vliegveld ontvang je een toestemmingsbewijs voor maximaal 90 dagen.

Er zijn echter wel een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.

 • Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
 • Zorg voor voldoende vrije pagina’s in je paspoort, in elke geval één.

Kijk voor meer informatie op Nederlandwereldwijd.nl of de ANWB website.

Cartagena Colombia

Inentingen voor Colombia

Bij het plannen van je reis naar Colombia moet je rekening houden met de volgende vaccinaties:

 • DTP (difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
 • Gele koorts

Dit zijn geen verplichte vaccinaties, maar worden aanbevolen als je naar Colombia reist. Houdt rekening met Malaria en neem dus DEET of andere muggenspray mee.

Check altijd even de website van de GGD voor de actuele vaccinatie informatie.

Cartagena Colombia

Dagbudget voor Colombia

Colombia is niet ontzettend duur. Binnen Zuid-Amerika word het vaak zelfs bestempeld als een van de goedkopere landen. Onderstaande bedragen zijn daarom reëel om aan te houden als dagbudget.

Budget Reiziger €25 – €35 p.p
Reiziger €35 – €55 p.p
Reiziger + €55+ p.p
Leer je bestemming kennen

Colombia blogs

Colombia

Colombia, een land met betoverende landschappen, bruisende steden en een rijke culturele geschiedenis. Dit land heeft voor iedere reiziger iets te bieden, of je nu houdt van avontuurlijke trektochten, historische ontdekkingen, of gewoon ontspannen op tropische stranden. Begin je reis in de levendige steden zoals Bogotá en Medellín, dwaal door de kleurrijke straten van Cartagena en proef de authentieke Colombiaanse gerechten op lokale markten.

Waarom kiezen voor Colombia?

Colombia is een land van contrasten. Van ongerepte stranden tot met sneeuw bedekte bergen en van moderne wolkenkrabbers tot kleine charmante dorpen. Dit land heeft een unieke mix van geschiedenis en cultuur. Ondanks een turbulente geschiedenis van bendegeweld en drugskartels, vind je er nu verenigde gemeenschappen en glimlachende locals. Ontdek waarom dit land een onvergetelijke bestemming is!

Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Stuur een mail naar info@thousandtravelmiles.nl of neem contact op via Instagram.

Hoe je jouw reis naar Colombia kunt plannen

Bekijk onze blogs voor de beste tips om jouw ultieme reis te plannen! Ons doel is om het plannen van jouw reis een stukje makkelijker en leuker te maken. Daarom delen wij in onze blogs praktische tips over de beste reistijd, welke plekken je moet bezoeken, de beste restaurants en welke activiteiten je niet mag missen.

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het organiseren van je reis? Bekijk dat is onze Travel journal waarin je jouw budget, activiteiten, favorieten restaurants en excursies gemakkelijk kan bijhouden.

Vervoer in Colombia

In Colombia zijn er genoeg opties om relatief goedkoop van A naar B te komen. Elk vervoersmiddel heeft voor- en nadelen en wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet. Hierdoor kan jij de vervoersoptie kiezen die het beste bij jou past.

Vliegtuig: Voor lange afstanden tussen grote steden kan het vliegtuig een handige en tijdbesparende optie zijn. Colombia heeft verschillende luchthavens die verschillende gebieden met elkaar verbinden. Je kan met het vliegtuig in elke middelgrote stad komen. Door de toenemende concurrentie, de locals en de vele toeristen bieden luchtvaartmaatschappijen goedkope tickets aan. Hierdoor kan het zijn dat jij voor een langeafstandsbus meer dan €50,- kwijt bent en voor een vlucht maar €40,-. Zo vlieg je van Bogota naar Medellin al voor €31. Kijk dus goed wat de voordeligste optie is.

Bus: Het busnetwerk is uitgebreid en biedt een betaalbare manier om door het land te reizen. Er zijn verschillende soorten bussen, variërend van luxe touringcars tot lokale stadsbussen. Langeafstandsbussen staan ​​bekend als “colectivos” of “expresos” en bieden vaak comfortabele zitplaatsen en airconditioning.

Taxi’s en Uber: In grote steden zoals Bogota, Medellín en Cartagena zijn taxi’s wijdverbreid en relatief betaalbaar. Uber is ook beschikbaar in sommige steden en biedt een handige alternatieve optie voor transport.

De beste reistijd voor Colombia

Colombia kent het hele jaar door een tropische klimaat en kent twee hoofdseizoenen, het droge seizoen en het regenseizoen.

Droge Seizoen (december-maart): In het droge seizoen valt er weinig regen en kan je zonnige dagen verwachten. Het is de ideale tijd om de adembenemende landschappen en stranden te ontdekken. Houd er wel rekening mee dat het in deze maanden erg druk is en de prijzen hoger liggen.

Tip: Als je van plan bent Tayrona National Park te bezoeken, raden we aan december te vermijden, omdat het dan erg druk kan zijn vanwege de feestdagen.

Regenseizoen (april-november): In deze periode kun je af en toe een flinke stortbui verwachten, maar laat je hierdoor niet tegenhouden. Deze periode is ideal om te reizen als je een kleiner budget hebt. Daarnaast zijn de temperatuur nog steeds aangenaam, de prijzen zijn doorgaans lager en er zijn minder toeristen.

× Hoe kunnen we je helpen?