Suriname

5° 52′ 56″ N, 55° 10′ 11″ W

Suriname

Hoofdstad

Paramaribo

Taal

Nederlands

Valuta

Surinaamse dollar

Vliegtijd

+/- 9,5 uur

 • Het land
 • Reisadvies
 • Beste reistijd
 • Visa
 • Inentingen
 • Dagbudget
Suriname | Zonsondergang

Het land Suriname

Suriname is een prachtige land dat veel te bieden heeft. Denk aan ongerepte regenwouden, een rijke culturele geschiedenis, levendige markten en een vriendelijke bevolking. Het land is perfect voor avontuurlijke reizigers, natuurliefhebbers, cultuurzoekers of voor lange stages! Of je nu de koloniale charme van Paramaribo wilt ontdekken of de indrukwekkende watervallen in het binnenland wilt bewonderen, hier is voor iedereen iets unieks te bieden.

Lees onze blogs over Suriname en ga goed voorbereid op reis naar dit bijzondere land!

Bekijk alle blogs
Suriname | Zonsondergang

Reisadvies voor Suriname

Suriname is veilig om in en door heen te reizen. In de (grotere) steden komt wel relatief veel criminaliteit voor, dus daar is het verstandig extra waakzaam te zijn.

Wil je hier meer over lezen? Bekijk het actuele reisadvies van Nederlandwereldwijd.

 

Suriname | Zonsondergang

Beste reistijd voor Suriname

Suriname kent een tropisch klimaat, dat kan worden verdeeld in 4 seizoenen.

 • Kleine regentijd: december t/m eind januari
 • Kleine droge tijd: eind januari t/m eind april
 • Grote regentijd: eind april t/m half augustus
 • Grote droge tijd: Half augustus t/m begin december

De beste reistijd is natuurlijk het droge seizoen in de maanden februari t/m april en van augustus t/m november. Maar… in het regenseizoen is het ook heel vaak droog & in het droog seizoen is er ook wel eens regen. Wil je graag schildpadden spotten dan is het regenseizoen de beste optie.

Suriname | Zonsondergang

Visa voor Suriname

Als Nederlander of Belg heb je géén visum nodig voor Suriname. Bij aankomst op het vliegveld ontvang je een toestemmingsbewijs (€50,-) voor maximaal 90 dagen.

Er zijn echter wel een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.

 • Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
 • Zorg dat je  een retourticket of doorreis ticket hebt.

Kijk voor meer informatie op Nederlandwereldwijd.nl.

Suriname | Zonsondergang

Inentingen voor Suriname

Bij het plannen van je reis naar Suriname moet je rekening houden met de volgende vaccinaties:

 • DTP (difterie, tetanus en polio)
 • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
 • Gele koorts

Dit zijn geen verplichte vaccinaties, maar worden aanbevolen. Houdt daarnaast rekening met Malaria en neem dus DEET of andere muggenspray mee.

Check altijd even de website van de GGD voor de actuele vaccinatie informatie.

Suriname | Zonsondergang

Dagbudget voor Suriname

Reizen door Suriname hoeft niet heel duur te zijn maar dat is geheel afhankelijk van jouw wensen. Ondanks dat het niet het duurste land is in Zuid-Amerika, is het ook zeker niet het goedkoopste land. Onderstaande bedragen zijn daarom reëel om aan te houden als dagbudget.

Budget Reiziger €35 – €45 p.p
Reiziger €45 – €65 p.p
Reiziger + €65+ p.p

 

Leer je bestemming kennen

Suriname blogs

Suriname

Suriname, het land van uitersten. Met een indrukwekkende palmbomentuin in de stad, oude koffieplantages, de heerlijke geur van roti en heel veel jungle maakt dit land een fantastische reisbestemming. Begin je reis in de levendige hoofdstad Paramaribo en verken de historische binnenstad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Of maak een boottocht over de brede rivieren en ontdek de adembenemende natuurreservaten zoals Brownsberg en het Centraal Suriname. Laat je inspireren door onze blogs en ga goed voorbereid op reis!

Vervoer in Suriname

In Suriname zijn er genoeg opties om van A naar B te komen. Elk vervoersmiddel heeft voor- en nadelen en wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet. Hierdoor kan jij de vervoersoptie kiezen die het beste bij jou past.

Bus: De leukste en uitdagendste optie is de bus. Überhaupt de juiste bus vinden is al een opgave en weten wanneer die vertrekt is niet te doen. Want de bus vertrekt pas wanneer hij vol is. Als je haast hebt ga dan vooral niet met de bus, want je weet toch: No spang!

Taxi: De makkelijkste optie is de taxi. Je belt een taxi, die is er binnen 10 minuten en je betaald maximaal 5 euro voor een ritje naar de andere kant van de stad. Het is veilig en eigenlijk heb ik alles met de taxi gedaan. Na een tijdje ga je ook taxi chauffeurs kennen en krijg je hun directe telefoonnummer en wordt het allemaal nog goedkoper.

Fiets: De meest Hollandse optie is de fiets. Je kan een fiets huren, deze zijn meestal niet in de beste staat en ga er niet vanuit dat er een fietspad is. Je moet gewoon op de autoweg fietsen en alleen bakra’s (Nederlanders) doen dit, dus Surinamers houden ook zeker rekening met je.

Huurauto: De laatste optie is het huren van een auto. Dit zorgt ervoor dat je super veel vrijheid hebt. Dit maakt een ritje naar een leuk strand gemakkelijk. Hiervoor moet je namelijk best een stukje rijden. Met bedrijven zoals Sunny Cars kun je eenvoudig een betrouwbare huurauto boeken en de vele bezienswaardigheden op je eigen tempo verkennen. Kies je wel voor een taxi, dan rekenen ze vaak met een bedrag voor de hele dag, want hij moet op jou wachten.

 

× Hoe kunnen we je helpen?