Zweden

59° 19′ 46″ N, 18° 4′ 7″ E

Stockholm Zweden

Hoofdstad

Stockholm

Taal

Zweeds

Valuta

Euro

Vliegtijd

+/- 2 uur

  • Het land
  • Reisadvies
  • Beste reistijd
  • Visa
  • Inentingen
  • Dagbudget
Zweden

Het land Zweden

Het is een land van ongerepte natuur, pittoreske steden en een rijke cultuur. Dit prachtige Scandinavische land heeft veel te bieden. Denk aan uitgestrekte bossen, kristalheldere meren, en het betoverende noorderlicht. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers, maar ook voor cultuurzoekers zijn er genoeg bezienswaardigheden, zoals de historische steden Stockholm en Göteborg.

Lees onze blog over Stockholm en ga voorbereid jouw reis tegemoet!

Bekijk alle blogs
Zweden

Reisadvies voor Zweden

Voor Zweden geldt een positief reisadvies.

 

Zweden

Beste reistijd voor Zweden

Zweden kan je het hele jaar door bezoeken. De beste reistijd is dus afhankelijk van je interesse. Wil je een rondreis maken in de zomer? Dan zijn mei t/m september de beste optie.

Houd er rekening mee dat de Zweden in de maand juli zelf vakantie hebben, wat kan zorgen voor extra veel drukte.

Meer opzoek naar een wintervakantie in Zweeds Lapland? Dan kan je het beste kiezen voor december t/m maart. Je hebt in deze periode de grootste kans om het noorderlicht te zien en sneeuw is er zeker!

Zweden

Visa voor Zweden

Voor Europese landen hebben burgers van de Europese Unie géén visum nodig. Je hebt alleen een geldig paspoort of geldige ID-kaart nodig.

Zweden

Inentingen voor Zweden

Voor Zweden zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een vaccinatie tegen teken aanbevolen als je langere tijd in de natuur gaat wandelen of kamperen. Check voor vertrek het actuele reisadvies – vaccinaties.

Zweden

Dagbudget voor Zweden

De prijzen in Scandinavische landen liggen over het algemeen wat hoger dan in Nederland en andere Europese landen.

Een stedentrip naar Stockholm kan dus erg duur zijn. Houd rekening met een dagbudget van circa €40,- per persoon per dag. Wij haalde onze lunch in de supermarkt. Wil je op het terras zitten dan moet je rekening houden met een budget van €80,- per persoon per dag.

Onderstaande bedragen zijn daarom reëel om aan te houden als dagbudget.

Budget Reiziger €30 – €40 p.p
Reiziger €40 – €80 p.p
Reiziger + €80+ p.p
Leer je bestemming kennen

Zweden blogs

Zweden

Zweden, een land met adembenemende natuur, levendige steden en een rijke culturele geschiedenis. Dit land heeft voor iedere reiziger iets te bieden, of je nu houdt van avontuurlijke trektochten, historische ontdekkingen, of gewoon ontspannen in de natuur. Begin je reis in de bruisende steden zoals Stockholm en Göteborg, dwaal door de charmante straten van Malmö en proef de authentieke Zweedse gerechten op lokale markten.

× Hoe kunnen we je helpen?