Mexico

Mexico Visum Aanvragen | How to | Bekijk Onze Complete Visumgids

Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Ga je op reis naar Mexico en heb je een visum nodig? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze complete gids vind je alle informatie voor het aanvragen van je Mexico visum. Of je nu op vakantie gaat, gaat studeren of werken, we hebben alles wat je moet weten! Lees meer over de verschillende soorten visa, de vereiste documenten en de aanvraagprocedure. Wij nemen alles stap-voor-stap met je door. Zo kom jij niet voor verassingen te staan en kan jij zorgeloos genieten van jouw reis naar Mexico.


Algemene informatie over Mexico

Ben jij bezig met een reisplan voor Mexico? Bekijk dan ook onze tips voor de beste reisperiode, dagbudget en het vervoer naar en in Mexico. Je vind hier alle informatie over Mexico.

Inhoudsopgave
Heb je een visum nodig voor Mexico?
– Een Mexico visum voor toeristen
– Vereisten Mexico toeristen visum
– Extra tips voor een onbezorgde vakantie naar Mexico
Toeristen of werk visum voor Mexico
Tips voor een succesvolle visumaanvraag
Vind je reis of vakantie naar Mexico

Heb je een visum nodig voor Mexico?

Het verkrijgen van een visum voor Mexico kan een complex proces lijken, maar met de juiste informatie kun je het gemakkelijk doorlopen. Het is als eerste belangrijk om te weten welk type visum je nodig hebt. Dit hangt af van het doel van je reis. Mexico biedt verschillende soorten visa, waaronder toeristenvisa, studentenvisa en werkvisa. Elke categorie heeft specifieke vereisten en procedures. In deze blog delen wij handige tips, officiële website en de algemene stappen die je moet volgen bij het aanvragen van een visum.

unnamed file

Een Mexico visum voor toeristen

Als toerist met de Nederlandse of Belgische nationaliteit, mag je maximaal zes maanden (180 dagen) in Mexico verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Je ontvangt een stempel in je paspoort en een los papiertje bij aankomst op de luchthaven. Dit betekend dat je voor de meeste vakanties dus géén visum hoeft aan te vragen. Wil je langer dan zes maanden in Mexico verblijven?Dan zal je wel een visum moeten aanvragen.

Tip: Je krijgt niet standaard 180 dagen. Check dus altijd je paspoort en het aantal dagen dat je hebt ‘gekregen’. Is dit te weinig voor jouw reis dan moet je contact opnemen met de migratiedienst. Verblijf met een verlopen (toeristen)visum kan leiden tot arrestatie en uiteindelijk tot uitzetting.

Vereisten Mexico visum voor toeristen

Hoewel je als toerist dus meestal géén visum nodig hebt voor Mexico, zijn er wel een aantal vereisten waar je aan moet voldoen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

1. Geldig paspoort: Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar toch is dit belangrijk om te checken. De regel is namelijk dat je paspoort bij terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig moet zijn – en je moet tenminste nog één lege visumpagina in je paspoort hebben.

2. Retourticket of ticket volgende bestemming (uitreisticket): Zodra je aankomt op de luchthaven moet je in het bezit zijn van retourticket of een ticket naar de volgende bestemming. Ben jij op wereldreis en heb je geen idee hoelang je in Mexico wilt verblijven dan kan je het beste kiezen voor een Onward Ticket. Dit is een makkelijke en de meest betrouwbare manier om aan een uitreisticket te komen.

Onward Ticket is een dienst waarmee je binnen enkele seconden een geverifieerde vluchtreservering voor je visumaanvraag kan boeken. Zij maken namens jou, voor een klein bedrag, een legitieme, verifieerbare vluchtreservering en bezorgen deze binnen enkele minuten in uw inbox.

3. Accommodatie bevestiging: Soms vragen ze ook of je een boekingsbevestiging van je accommodatie(s) kan laten zien. Wij kregen deze vraag en lieten alleen onze eerste accommodatie zien (verder hadden wij niks geboekt) en legde uit dat we tijdens onze rondreis verder gingen kijken.

❗Let op: Je hoeft dus als reiziger géén visum aan te vragen, zolang je maar binnen 180 dagen het land verlaat! Zodra jij je paspoort laat zien krijg je bij aankomst in Mexico een toeristenvisum (stempel en los papiertje). Dit losse papiertje moet je altijd bij je paspoort houden. Bij vertrek nemen ze dit weer in, dus zorg dat je het goed bewaard. Bij politiecontroles kunnen ze ook om dit papiertje vragen.

Extra tips voor een onbezorgde vakantie naar Mexico

Mexico Visum | Mexico activiteiten

Lees ook: Isla Holbox, Mexico: 7x toffe bezienswaardigheden
Lees ook: 14x Geweldige reisspelletjes voor 2 personen | Voor onvergetelijke momenten!

Mexico Visum voor toeristen of werk?

Ga jij niet op vakantie naar Mexico maar juist voor je studie of je werk? Dan heb je een ander visum nodig. Deze visa hebben andere vereisten dan een toeristen visum. Daarnaast kunnen je persoonlijke omstandigheden ook een rol spelen. Wij raden je daarom aan om contact op te nemen met de Mexicaanse ambassade in ‘s-Gravenhage. Zij geven je aan welke documenten jij moet aanleveren, aan welke vereisten je moet voldoen en hoelang het proces duurt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Tips voor een succesvolle visumaanvraag

Blijf je langer dan 180 dagen of ga je voor werk of studie naar Mexico? Dan hebben wij nog een aantal handige tips! Tijdens het aanvraag proces voor een visum naar Mexico zijn er een er namelijk een aantal veelgemaakte fouten die je beter kan vermijden. Ze zijn logisch maar toch kunnen we ze niet vaak genoeg herhalen.

1. Onvolledige of onnauwkeurige informatie verstrekken: Zorg ervoor dat je alle vereiste informatie nauwkeurig en volledig invult op je visumaanvraagformulier.

2. Onvoldoende bewijs van financiële middelen geven: Zorg ervoor dat je voldoende bewijs van financiële middelen verstrekt om te laten zien dat je in staat bent om je reis naar Mexico te bekostigen.

3. Zorg dat je voorbereid bent voor je visuminterview: Het visuminterview is een belangrijk onderdeel van het visumaanvraagproces. Bereid je voor op mogelijke vragen en zorg ervoor dat je de benodigde documenten en informatie bij je hebt.

4. Neem de tijd en begin op tijd: De verwerkingstijd voor Mexicaanse visa kunnen variëren, afhankelijk van het soort visum dat je aanvraagt en de Mexicaanse ambassade of consulaat waarmee je te maken hebt. Het is dus belangrijk om voldoende tijd te plannen voor het verkrijgen van je visum, vooral als je van plan bent om tijdens drukke reisperiodes naar Mexico te gaan.

Vind je reis of vakantie naar Mexico

unnamed file 1

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn in deze blog – Mexico Visum, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in dit bericht zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?