Thailand

Van Koh Samui naar Koh Tao. Bekijk onze tips!

Koh Tao zonsondergang
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Thailand, een prachtig land met tropische eilanden, heerlijk eten, prachtige tempels en een blauwe zee! Tijdens het plannen van je rondreis naar Thailand, heb je vast ook gelezen over de Koh Tao, Koh Samui en Koh Phangan. Het zijn prachtige eilanden die relatief dicht bij elkaar liggen waardoor het ideaal te combineren is met een rondreis door Thailand. Je reist binnen 1,5 uur van Koh Tao naar Koh Samui. Op deze pagina lees je hoe je tussen de twee eilanden reist!


Lees meer | Phuket naar Bangkok | Reizen door Thailand | Bekijk onze tips!
Lees meer | Kies voor de lokale bus! Openbaar vervoer Bangkok | Thailand

Reis van Koh Samui naar Koh Toa via de boot

De Thaise eilanden Koh Tao, Koh Samui en Koh Phangan liggen dicht bij elkaar en zijn daardoor ideaal te combineren met een rondreis door Thailand. Vele backpackers en andere soorten reizigers zijn je al voor geweest. Zo kan je op Koh Tao geweldig duiken en is Koh Samui een populaire zon bestemming. Je reist gemakkelijk van Koh Samui naar Koh Tao, hieronder lees je hoe.

De boot is de enige manier om van het ene naar het eiland te komen. Er gaan meerdere boten per dag, van verschillende organisaties. Deze boten vertrekken van Pralarn Pier (Koh Samui) en komen aan in Mae Haad Pier (Koh Tao).

Waar koop ik mijn boottickets van Koh Tao naar Koh Samui?

Ticket offices: Kaartjes koop je in de haven voor zo’n €19,- p.p (700 bath).
Wij hebben tijdens onze rondreis meerdere keren gekozen om met de speedboat van de organisatie Lomprayah te gaan (€19,-).
12GO.Asia: Je kan je tickets ook gemakkelijk online boeken bij 12GO.Asia.

*€19,- is de gemiddelde ticketprijs. Welke prijs je definitief bepaald is afhankelijk van de periode waarin je reist (hoogseizoen of laagseizoen) en voor welke organisatie je kiest.

Tip: Regel je transfer naar het hotel alvast als je een hotel boekt. Vaak is deze service op het eiland gratis!

Wat is zijn de vertrektijden Koh Samui naar Koh Tao?

Dagelijks vertrekken er meerdere boten. Hieronder laten we het overzicht zien van de organisatie Lompreyah. Wij raden je aan om deze vertrektijden altijd nog even te controleren. Ga even langs de haven, vraag om de vertrektijden in je hotel/hostel of check onderstaande link.

De meeste speedboten doen er zo’n 1,5 uur over om je vanaf Koh Samui naar Koh Tao te brengen.

VertrekAankomstPrijs
8:009:30700 bath
12:3014:15700 bath
Dit is het vertrekoverzicht van Lomprayah

Hekel aan wachten? Bekijk onze favoriete reisspelletjes!

Als wij ergens een hekel aan hebben dan is het wachten. Helaas komt dit in Azië vaak voor en hebben wij in de afgelopen jaren een aantal leuke spellen gevonden. Ze zijn klein, compact en ideaal om mee te nemen!

Phase 10 is een kaartspel. Hierdoor is het spel makkelijk mee te nemen op vakantie. Bij elke ronde is het de bedoeling dat je een bepaalde kaartcombinatie haalt. De persoon die het snelst alle fases heeft behaald wint! Het spel is ook beschikbaar voor de jonge reizigers.

Uno, wie kent dit kaartspel niet! Het spel is goedkoop en het gaat eigenlijk nooit vervelen. Je kan het spel met grote groepen spelen of juist met zijn tweeën. De regels zijn makkelijk en zo’n pakje kaarten weegt helemaal niks! 

Skip-Bo, is een bekend kaartspel. Aan het begin van het spel krijgt elke speler 30 kaarten die zo snel mogelijk weggespeeld moeten worden. Je kan elkaar behoorlijk dwarszitten bij dit spel wat zorgt voor hilarische momenten. Het spel bestaat uit alleen maar kaarten en is klein verpakt.

Zoals je door hebt zijn wij gek op kaartspellen. Kies jou favoriet en je hebt ongetwijfeld een gezellige rit! Wil je meer inspiratie bekijk onze blog 14x Geweldige reisspelletjes voor 2 personen.


Wij hopen dat deze informatie jou helpt met het plannen van jou reis. Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kan je ons altijd een bericht sturen via Instagram of via info@thousandtravelmiles.nl.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

× Hoe kunnen we je helpen?