Thailand

Alles over Thaise simkaarten, bellen en internet op reis

Thailand simkaart
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Op reis gaan is de manier om van je telefoon verslaving af te komen. Heerlijk toch? Even helemaal niks! Maar wij moeten eerlijk bekennen dat het internet ons meerdere malen gered heeft uit verdwaalde en hongerige situaties. Gelukkig is een simkaart in Thailand zo geregeld en is het daarnaast ook nog eens goedkoop. In dit artikel lees je alles over Thaise providers, waar je een Thaise simkaart koopt en hoe je deze kunt opwaarderen.


Algemene informatie over Thailand

Ben jij bezig met een reisplan voor Thailand? Bekijk dan ook onze tips voor de beste reisperiode, dagbudget en het vervoer naar en in Thailand.

Welke Thaise Providers zijn er?

Er zijn in Thailand 3 grote providers die overal in Thailand beschikbaar zijn en die allemaal een Tourist Simkaart zonder abonnement aanbieden. Deze drie grote providers zijn AIS, DTAC en Truemove H. Als het gaat om de prijs, dekking of internet-snelheid liggen deze 3 providers erg dicht bij elkaar. Elke provider biedt verschillende pakketten aan voor 8 dagen, 15 dagen, 30 dagen of langer. Je hebt dus genoeg keuze.
*Wij hebben tijdens onze reis gebruik gemaakt van DTAC en hebben totaal geen problemen ervaren.

Providers Thailand Simkaart

Wat kost een Thaise simkaart?

De tourist (of travellers) simkaart van de genoemde providers kosten tussen de 400 – 1300 (€10,77 – €35,06) THB. De prijs is afhankelijk van het aantal dagen dat de simkaart geldig is, het aantal GB, de internet snelheid en het aantal belminuten. Kies dus een simkaart die het beste bij jouw reisplannen past. De prijzen die je hiernaast ziet waren van DTAC in maart 2022 voor 30 dagen. Wij kozen voor 1 pakket van 799 THB (€21,55). Wij maakte vervolgens een hotspot aan zodat we samen overal op internet konden…we blijven Nederlanders.

Dtac prijsoverzicht simkaart Thailand

Hoe en waar koop je een Thaise simkaart?

De bovenstaande providers hebben simkaarten beschikbaar bij kraampjes langs de weg of winkels zoals de 7-Eleven, Family Mart en uiteraard speciale telecom-winkels. Het kan echter zijn dat jou voorkeur er niet is. Dit komt door speciale contracten waardoor niet alle providers overal verkrijgbaar zijn. 

Een Thaise simkaart kopen in Nederland (voor vertrek)

Een Thaise simkaart kan je ook online voor vertrek kopen. Dit scheelt je weer een wachtrij en wat frustraties. Persoonlijk doen wij dit nooit maar het is een optie. Het is iets duurder maar dan ben je wel direct online zodra je het vliegtuig uitstapt.

Als we het dan toch hebben over aankopen voor je naar Thailand gaat dan kan een Lonely Planet niet ontbreken. Ondanks dat wij vele tips en tricks zelf ontdekken of op andere blogs lezen is het fijn om een Lonely Planet mee te nemen. Het heeft ons naar vele toffe restaurants gebracht & het staat gewoon heerlijk in je boekenkast!

Wat wij daarnaast nog doen voordat we vertrekken is het maken van een paklijst. Niks is zo vervelend als je er in het vliegtuig achterkomt dat jij je telefoonoplader bent vergeten. Download hier gratis onze paklijst en ga voorbereid op reis.

Thaise simkaart kopen op het vliegveld

Kom jij in de ochtend of middag aan dan kan je gemakkelijk in de aankomst hal een simkaart scoren. Er staan overal kraampjes van de verschillende providers. Ondanks dat de rijen soms lang lijken, is het zo geregeld. Daarnaast helpt het personeel jou met de installatie. Super handig, want dan weet je direct of het werkt.

Ben je zelf handig of heb jij dit al meerdere keren gedaan loop dan de rij voorbij en haal je simkaart uit een van de automaten in de bagagehal.

Tip: Op het vliegveld worden alleen tourist (travellers) pakketten aangeboden. Voor de meeste van jullie zal dit voldoende zijn. Blijf je langer dan een maand in Thailand? Dan raden we je aan om naar een winkel in de stad te gaan. Daar heb je namelijk meer keuze.

Thaise simkaart kopen in de stad

Zoals we hierboven al hebben benoemd kan je in vele winkels een Thaise simkaart kopen. Denk hierbij aan de Family Mart of de officiële winkels van de verschillende providers. Daarnaast staan er in de stad ook vaak kraampjes op straat waar je terecht kan. Wij raden je aan om even de lokale 7-Eleven binnen te lopen. Het personeel helpt je bij het installeren van de simkaart en jij bent binnen no-time online!

Hoe kan ik mijn Thaise simkaart opwaarderen?

Ging het verbruik toch iets harder dan gedacht? Herkenbaar! Gelukkig kan je de meeste simkaarten gemakkelijk opwaarderen. Ook hierbij is de makkelijkste optie de lokale 7-Eleven. Heb je eerder gekozen voor AIS, dan zal je online moeten opwaarderen. Dat kan hier: https://myais.ais.co.th/login

Bij de 7-Eleven moet je het mobiele nummer intoetsen op de pinautomaat bij de kassa. Hierna wordt het beltegoed automatisch op je simkaart geactiveerd. Je kan het nummer terugvinden in je ontvangen sms’jes. Bij andere winkels krijg je een kassabon met een code waarmee je handmatig je beltegoed kunt activeren.

Houd er rekening mee dat je voor internet een andere bundel nodig hebt namelijk een ‘main-package’. Je kan hiervoor het beste even kijken op de website van de verschillende providers. Het opwaarderen gaat namelijk met een code maar er zijn er behoorlijk veel. Kom je er niet uit? Bel dan even de Thaise provider.

Waar moet je op letten bij het kopen van een simkaart in Thailand?

Het is handig om een aantal punten in je achterhoofd te houden als je in Thailand een simkaart gaat kopen. Zo weet je zeker dat je een simkaart kiest die past bij jou reisplannen. Houd er daarnaast rekening mee dat de meeste medewerkers in winkels zoals de 7-Eleven niet goed engels spreken.

Hoe werkt het registreren, activeren en instellingen van een simkaart in Thailand?

Zorg dat je roaming uit staat wanneer je Thailand binnen stapt. Zo voorkom je hoge rekeningen van je Nederlandse of Belgische provider. Vergeet daarnaast niet je paspoort mee te nemen wanneer jij een simkaart gaat kopen. Iedereen die in Thailand een simkaart koopt, moet zich namelijk verplicht registreren. Nadat je de simkaart hebt ontvangen en op de juiste manier in je telefoon hebt geplaatst kan je er direct gebruik van maken,

Dataverbruik, belminuten en geldigheid

Geldigheid: Wij raden je aan om een abonnement te kiezen op basis van het aantal dagen dat jij in Thailand bent. Daarna is het handig om te kijken naar het aantal belminuten en de internet snelheid/hoeveelheid. De meeste aanbiedingen zijn namelijk niet op te waarderen totdat de geldigheid van het abonnement is verstreken. Je hebt meestal de keuze uit 7, 15 of 30 dagen.

Belminuten: Als wij bellen vanuit het buitenland naar Nederland kiezen wij eigenlijk altijd voor mobiele internet apps zoals WhatsApp. Wel is het handig om in Thailand over een aantal belminuten te beschikken zodat je ook binnen Thailand kan bellen. Ideaal voor het huren van een taxi of het reserveren in een restaurant.

Mobiel internet & dataverbruik: Je hebt in Thailand meerder opties voor onbeperkt internet. Theoretisch gezien zijn dit ook abonnementen met onbeperkt internet. Echter, nadat jij de een paar GB’s internet hebt verbruikt wordt ineens de snelheid vermindert. Je hebt dan nog wel beschikking tot onbeperkt internet maar de snelheid kan wat traag aanvoelen. Met wat geduld kan je echter wel gewoon je Instagram feed bekijken of website opzoeken.

Let op: Onbeperkt internet betekent dus NIET altijd onbeperkt & snel internet.

Het kan daarom handig zijn om te zien hoeveel GB jij verbruikt. Dit kan je gelukkig eenvoudig doen door de volgende instellingen te selecteren op je telefoon.

  • Android: Instellingen – Netwerken – Dataverbinding – Klik op de data om de cyclus te veranderen.
  • iPhone / iOS: Instellingen – Mobiel netwerk – Scroll naar beneden en kies ‘Stel gegevens opnieuw in’ – Check je verbruik bij ‘Mobiele data gebruik’.

Tip: Wij nemen altijd maar 1 abonnement met zijn tweeën. Als we beide internet nodig hebben maakt de één een hotspot aan voor de ander. Dit is gemakkelijk, snel geregeld en je betaald niet dubbel!

Handige apps voor in Thailand

Wij delen graag nog een paar handige apps die wij tijdens onze reizen in Thailand gebruiken. Geloof ons, hier word het reizen, onderhandelen of het boeken van een hotel alleen maar makkelijker van!

  • Maps.me: download de kaart van Thailand voor offline gebruik
  • Google Maps: met Google Maps kom jij overal in Thailand
  • GRAB: taxi & eten – Een Zuid-Oost-Aziatische Uber.  
  • Booking.com: ideale site voor hotels/hostels. Wij boeken bijna altijd via Booking
  • XE Currency: hier zie je de actuele wisselkoers. Toch handig om te weten wat je nou echt betaald.
  • Google Translate: echt een life-saver in moeilijke situaties.

Spelletjes voor onderweg

Ga jij een rondreis maken door Thailand? Super gaaf! Helaas zal je dan wel af en toe een lange busreis moeten maken. Het is dan niet zo handig, gezellig en leuk om alleen maar op Instagram of Tiktok te zitten. Ik bedoel…denk aan de GB’s! Er zijn een paar toffe spellen die je gemakkelijk mee kan nemen. Ze zijn compact, goedkoop en zorgen voor heel wat gezelligheid. Daarnaast is dit de ideale manier om vrienden te maken.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in dit bericht (simkaart Thailand) zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?