Curaçao

Auto huren op Curaçao | Compleet overzicht met tips | How to

Curaçao Willemstad
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Als jij naar Curaçao gaat wil je waarschijnlijk alle mooie plekjes ontdekken. Hoewel het eiland niet groot is, is het hebben van eigen vervoer ideaal want het openbaar vervoer is beperkt. Wie niet afhankelijk wilt zijn van dure taxi’s of dure georganiseerde tours kan zelf met de auto het eiland ontdekken. Ideaal toch! Lekker op je eigen tempo genieten van alle toffe plekken. Of je nu op zoek bent naar een gezellige zonvakantie op Jan Thiel Beach of juist de prachtige stranden van Westpunt wilt verkennen, met een huurauto op Curaçao heb je de volledige vrijheid om alles te zien. Ontdek onze handige tips voor het huren van een auto op Curaçao.


Inhoudsopgave

Algemene informatie
Is een auto huren op Curaçao veilig?
Hoe zijn de wegen op Curaçao?
Waar kan ik het beste een auto huren?
Wat kost een auto huren op Curaçao?
Verkeersregels op Curaçao

Handige tips voor jou reis!
Parkeren op Curaçao
Tanken op Curaçao
Internationaal rijbewijs
Houd rekening met de drukte

Is een auto huren op Curaçao veilig?

Absoluut! Een auto huren op Curaçao is veilig. Naast het feit dat er veel betrouwbare organisaties zijn die jou kunnen helpen is het autorijden zelf ook veilig en relaxed. Wij vonden het verkeer niet chaotische en op een paar kleine uitzonderingen na, komen de verkeersregels overeen met die van Nederland en België.

Hoe zijn de wegen op Curaçao?

Over het algemeen zijn de wegen van goede kwaliteit, maar verwacht niet dezelfde standaard als in Nederland of België! De hoofdwegen zijn vaak goed geasfalteerd, met af en toe wat kleine kuilen. Als je van de hoofdwegen afwijkt, kom je op de wat slechtere wegen. Dit zijn wegen met meerdere kuilen, grotere kuilen en stukken waarbij het asfalt niet meer aanwezig is. Toch is het nog steeds mogelijk om met een standaard auto te rijden. Een 4×4 is dus niet nodig. Wat wel belangrijk is om te weten is dat de wegen op Curaçao vaak erg glad kunnen zijn, vooral na een regenbui. Wees daarom voorzichtig en houd meer afstand tot je voorganger dan je gewend bent.

Waar kan ik het beste een auto huren?

Er zijn tal van verhuurbedrijven en je hebt dan ook veel verschillende keuzes. Wij boeken zelf bijna altijd een auto via Sunnycars.nl. Dit is veruit de meest betrouwbare optie en ze hebben duidelijke voorwaarden. Lees hieronder de voordelen:

  • Volledig verzekerd & terugbetaling eigen risico bij schade : Bij Sunny Cars ben je altijd volledig verzekerd. Soms probeert de lokale verhuurder je nog extra verzekeringen aan te smeren maar dit is niet nodig! Want alles is gedekt met de inbegrepen verzekering. Laat je dus niet verleiden want zelfs je eigen risico vergoeden ze in geval van schade.
  • Flexservice: Een reservering wijzigen is bij Sunny Cars altijd gratis. Wil je nog iets meer zekerheid? Kies dan voor de Flexservice. Hierbij heb je de optie om de auto 1 uur voor huuraanvang nog te annuleren. Ideaal, als jouw reisplannen ineens veranderen.
  • ANWB kortingen: Ben jij lid bij de ANWB dan krijg je ledenvoordeel.
  • 24/7 support: Sunny Cars biedt een 24/7 noodnummer waar je in het Nederlands hulp kunt krijgen bij eventuele problemen.
  • SGR-keurmerk: Dit zegt je waarschijnlijk niks, maar dit betekend dat als Sunny Cars failliet zou gaan dat jij dan netjes je geld terug ontvangt.

Onze ervaring met Sunny Cars is altijd positief geweest! Mocht er toch iets mis gaan hoef jij je geen zorgen te maken over onverwachte kosten want alles wordt vergoed en geregeld. Je betaald misschien iets meer dan bij lokale verhuurbedrijven maar hebt wel een hoop zekerheid.

Voor de oplettende lezer: Wij kiezen vrijwel altijd voor Sunny Cars. Echter, tijdens onze last-minute trip naar Curaçao merkten we dat alleen nog dure auto’s beschikbaar waren. Daarom hebben we deze keer onze auto gehuurd via onze accommodatie, Curaçao4U. We huurden hier een wat oudere auto, maar deze trouwe vriend bracht ons overal naar toe zonder problemen.

Wat kost een auto huren op Curaçao?

Je kunt al een auto huren op Curaçao vanaf €35 per dag inclusief verzekering. De prijzen zijn echter wel sterk afhankelijk van de periode waarin je gaat en hoe ver van te voren je boekt. Kijk op de website van Sunnycars.nl en kies een auto die bij jou past!

Wat daarnaast geld kan schelen en enorm handig is, is om te kiezen voor dezelfde locatie voor zowel het ophalen als het terugbrengen van de huurauto. Sunny Cars heeft meer dan 20 afhaallocaties, dus er is er zeker één die bij jou past. We adviseren je om te kiezen voor het kantoor op de luchthaven dit bespaart je taxikosten en geeft je vanaf het begin tot het einde de beschikking over een auto! Liever niet direct de auto meenemen? Dan kan je er ook voor kiezen om de auto te laten afleveren op je verblijfsadres. Zodra de huurtermijn voorbij is, wordt de auto weer opgehaald vanaf hetzelfde adres. Dat is pas zorgeloze een auto huren.

Verkeersregels op Curaçao

Nu je weet waar je een auto kunt huren is het handig om op de hoogte te zijn van een aantal specifieke verkeersregels op Curaçao.

  • Auto’s rijden aan de rechterkant van de weg en halen links in. Op wegen met twee rijstroken, mag je links en rechts inhalen.
  • Maximale snelheid binnen de bebouwde kom is 45 km/h en buiten de bebouwde kom 60-80 km/h, tenzij anders wordt aangegeven.
  • Logisch maar ook hier zijn gordels verplicht en is mobiel telefoneren door de bestuurder verboden.
  • Let op bij rotondes want knipperlichten worden weinig gebruikt. Over het algemeen werken ze op Curaçao hetzelfde als in Nederland maar er zijn wat kleine uitzonderingen. Sommige rotondes hebben haaientanden en voorrangsborden. In deze gevallen moet de bestuurder die op de rotonde rijdt, voorrang verlenen aan de bestuurder die de rotonde wil oprijden. Helaas is de wegmarkering niet altijd duidelijk zichtbaar. Rij dus rustig zodat je goed op het andere verkeer kan letten.
  • Rechts heeft géén voorrang! Wij hebben ervaren dat ze vaak om de beurt iemand de kruising op laten gaan. Zeker op drukke punten of tijdens spitsuur. Op T-splitsingen heeft de bestuurder op de doorgaande weg altijd voorrang.

Extra tips voor het huren van een auto op Curaçao

Parkeren op Curaçao

Op Curaçao is parkeren vrijwel overal gratis, met uitzondering van bepaalde locaties in het centrum van Willemstad. Tijdens onze reis hebben we geen cent uitgegeven aan parkeren door onze auto bij de bioscoop in Willemstad te parkeren. Je moet dan alleen een klein stukje lopen naar de populaire restaurants of bezienswaardigheden.

Tanken op Curaçao

Dit gaat net even wat anders dan in Nederland. Op Curaçao moet je vóór het tanken namelijk betalen. Je parkeert je auto bij de pomp en loopt vervolgens naar de medewerkers achter de kassa. Hier kies je tussen het benzine of diesel loket en geef je aan voor welk bedrag je wilt tanken. Nadat je hebt betaald, kun je je auto voltanken. Mocht je minder tanken dan het betaalde bedrag, neem dan je bon mee naar de kassa en krijg het verschil terug.

Internationaal rijbewijs

Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig op Curaçao, je Nederlandse rijbewijs is voldoende.
Ga je een auto huren? Vergeet dan niet om je creditcard mee te nemen. De hoofdbestuurder moet namelijk altijd in het bezit zijn van een creditcard.

Houd rekening met de drukte

Zelfs voor korte afstanden kiezen veel mensen op Curaçao ervoor om de auto te pakken, wat geen verrassing is, gezien de warmte! Daarnaast kent Curaçao een toeristisch hoogseizoen dat loopt van december tot en met april. Zoals je kan raden, zorgt dit voor nog meer verkeer op de weg! Het is verstandig om hier rekening mee te houden. Gelukkig zijn er meestal meerdere wegen beschikbaar, dus kies af en toe voor een alternatieve route! Zie je ook nog eens wat anders 🙂

Wij hopen dat deze informatie jou helpt met het plannen van jou reis. Heb je nog vragen? Dan kan je ons altijd een bericht sturen via Instagram.

Wij proberen deze blog over een auto huren op curaçao zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in deze blog over een auto huren op curaçao zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?