Griekenland

9x magische stranden op Milos, Griekenland.

Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Milos, een Grieks eiland met een spectaculaire kustlijn. Je vindt er witte rotsformaties, verborgen stranden die omringt zijn door de blauwe Egeïsche zee. Milos telt in totaal meer dan 75 stranden en is daardoor de ideale zon, strand en zee bestemming! Wij hebben de 9 meest indrukwekkende stranden voor je op een rijtje gezet.


Algemene informatie over Griekenland

Ben jij bezig met een reisplan voor Griekenland? Bekijk dan ook onze tips voor de beste reisperiode, dagbudget en het vervoer naar en in Griekenland. Je vind hier alle informatie over Griekenland.

Lees ook: 9x De leukste bezienswaardigheden in Milos, Griekenland (met kaart).
Lees ook: Eilandhoppen door de Cycladen, Griekenland. Een 3 weekse rondreis.

De 9 beste stranden op Milos, Griekenland

Milos is een klein eiland en wordt vaak gecombineerd met Santorini en Paros tijdens het eilandhoppen door Griekenland. Ondanks het kleine formaat heeft het de meeste stranden van alle Cycladen-eilanden. Wij delen de beste stranden met jou!

Bekijk onze blog Milos bezienswaardigheden voor meer toffe bezienswaardigheden inclusief een handige kaart.

1. Sarakiniko Beach

Dit is absoluut onze favoriet! Het is een uniek strand dat vaak wordt beschreven als een maanachtig landschap. Er is een klein stuk zandstrand maar de meeste mensen liggen gewoon op de witte rotsen. Houd je van wat avontuur? Ga hier dan klif springen!

2. Kleftiko beach

Dit is een indrukwekkend deel van het eiland en je hebt deze plek waarschijnlijk al op Instagram of Pinterest voorbij zien komen. Deze indrukwekkende plek met grote witte kliffen en helder blauw water is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het is een populaire plek om te snorkelen of duiken en er zijn meerdere organisaties die boottochten aanbieden naar deze plek. 

Boek hier je Boottochten op Milos

3. Firopotamos Beach

Een ongerept stuk strand dat beschermd is door hoge kliffen. Een mooie baai met boothuisjes en een fijn zandstrand.

4. Paliochori Beach

Een strand die bij vele bekend is. Je vindt hier meerdere restaurants waar je gemakkelijk wat eten of drinken kan bestellen vanuit je ligstoel! Je kan hier gemakkelijk een hele dag verblijven. Daarnaast hebben wij begrepen dat dit het beste strand om naar toe te gaan als er een harde wind waait.

5. Papafragas Beach and Caves

Een klein strand omringt door een witte rots. Je kan makkelijk via de weg naar de linkerkant van het strand komen. Daarnaast zijn er meerdere plekken waar je het water in kan springen.

6. Firiplaka Beach

Een breed wit/geel zandstrand omringt door rotsen. Je vind hier kleine restraunts waardoor je hier gemakkelijk de hele dag kan verblijven.

7. Tsigrado Beach

Absoluut onze favoriet na Sarakiniko beach. Dit kleine strand is afgelegen en kan je alleen via 2 steile ladders bereiken. Het is voelt als een ‘geheim’ strand dat is omringt door rotsen en helder blauw water.

8. Thiorichia Beach (Old Sulfur Mines)

Het strand zelf is niet zo bijzonder maar de omgeving wel! Je vindt hier namelijk een oude verlaten mijn waar je doorheen kan lopen. Houd er wel rekening mee dat dit strand niet goed te bereiken is met een scooter. Wij raden je aan om dit strand met een quat/ATV of auto te bezoeken.

9. Alogomandra Beach

Is een mooie wit/geel zand strand bij het plaatsje Agios Konstantinos. Je vindt ook hier helder blauw water en aan de rechterkant kleine zeegrotten.

Alle stranden op Milos liggen relatief dicht bij elkaar waardoor je ze gemakkelijk kan combineren. De meeste plekken zijn goed te bereiken met een auto, ATV of scooter. Houd er alleen rekening mee dat je bepaalde stukken over onverharde wegen moet rijden.

Stranden Milos Griekenland

Pin it voor later

Milos Stranden Griekenland
Stranden Milos Greece

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in dit bericht zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?