BaliIndonesië

Wat te doen op Nusa Lembognan en Nusa Ceningan? Bekijk alle tips!

Nusa Lembongan / Nusa Ceningan - Thousandtravelmiles
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Maak je een reis door Bali dan raden we je zeker aan om ook naar Nusa Lembongan te gaan. Dit eiland ligt net onder Bali en je vindt hier prachtige witte stranden, kliffen en je kan er goed snorkelen. Nusa Lembongan wordt daarnaast vaak gecombineerd met het eiland daarnaast Nusa Ceningan die doormiddel van een brug met elkaar verbonden zijn. Zo kan je gemakkelijk met een scooter van het ene naar het andere eiland. Een ideale plek om je vakantie af te sluiten of even een paar rustige dagen in te plannen!


Alles over Nusa Lembongan of Nusa Ceningan

Pinnen op Nusa Lembongan of Nusa Ceningan

Als je naar een eiland gaat, is het verstandig om voldoende cash mee te nemen en je creditcard (VISA of MASTERCARD). Het pinnen van geld kan hier namelijk nog wel eens lastig zijn.

Vervoer naar en op Nusa Lembongan of Nusa Ceningan

Vanaf Sanur naar Nusa Lembongan is het ongeveer 25 minuten met een boot. Vanaf Ubud naar Nusa Lembongan is het ongeveer 2 uur + 25 minuten met de boot. Als je op Nusa Lembongan aankomt, kan je door een chauffeur naar de hotel of hostel worden gebracht. Dit kan je uiteraard ook van te voren met jouw hotel/hostel afspreken. Houd er rekening mee dat je reistijd langer kan zijn. In Bali houden ze namelijk geen strakke vertrektijden of vaarschema’s aan maar ze varen wel dagelijks.

Tip: Spreek altijd van te voren een prijs af, zo betaal je nooit teveel. 

Tip: Heb je géén pick-up geregeld? Dan kan je gemakkelijk bij aankomst een taxi regelen of direct een scooter huren. Als je zelf gaat rijden, dan raden wij je aan op de volgende route app te gebruiken: Maps.me.

Ben je op Nusa Lembongan dan raden wij je aan om een scooter te huren. De afstanden zijn namelijk te lang om te voet af te leggen. 

  • Kosten Scooter: Vanaf €5,- per dag
  • Waar huren: Gemakkelijk te huren bij een huurbedrijf aan de weg of bij het hotel/hostel waar je verblijft. 

Tip: Neem een internationaal rijbewijs mee. Deze is gemakkelijk aan te vragen bij een ANWB-winkel bij jou in de buurt.

Wat is er te doen op Nusa Lembongan of Nusa Ceningan?

De twee eilanden zijn makkelijk te combineren. De eilanden zijn klein en de highlights liggen relatief dicht bij elkaar. Met een scooter kan je beide eilanden rond rijden en weer binnen een uur terug zijn. Om alle bezienswaardigheden rustig te bekijken, raden wij je aan om er 2 à 3 dagen verblijven.

Beach Nusa Ceningan - Thousandtravelmiles

Stranden: Houd je van witte stranden, een blauwe zee en palmbomen? Dan zit je hier zeker goed! Op Nusa Lembongan en Nusa Ceningan vind je meerdere prachtige stranden die je zeker even moet bezoeken. Bekijk hieronder de kaart met alle stranden!

  • Secret Beach
  • Sandy Bay
  • Jungut Batu Beach
  • Dream beach
  • Mushroom Beach

Yellow bridge of The bridge of Love: Deze iconische brug verbindt de twee eilanden met elkaar. Deze brug is gemaakt voor voetgangers of scooters en is daardoor erg smal. In 2016 is de brug ingestort wat veel nare gevolgen had. De brug werd in 2017 weer opgebouwd en kreeg de naam ‘The bridge of Love’.

Devil’s tear: Deze plek is net zo gaaf als dat het klinkt. Het is rotsachtige inkeping in de kustlijn waar enorme golven tegen de rotsen slaan. Hierdoor spuit het water meters de lucht in, wat de ‘tranen van de duivel’ creëert. Er zijn veel toeristen die deze fantastische plek willen bezoeken. Wij raden je daarom aan om deze plek vroeg in de ochtend of met zonsondergang te bezoeken.

Mangrovebos: Via het mangrovebos kan je richting Devil’s tear. Wij hebben zelf niet een trip geboekt maar zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen!

Veel bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar en zijn daarom makkelijk te combineren!

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

× Hoe kunnen we je helpen?