Bali en omliggende eilanden

We love Bali! Onze eerste trip was naar dit fantastische eiland en hier begon onze liefde voor reizen. Op dit eiland is echt voor iedereen wat te beleven. Je vindt er de beste surfspots, watervallen, rijstvelden en vele culturele bezienswaardigheden. Lees onze Bali blogs en jij gaat voorbereid je reis tegemoet!

Klimaat

Bali is een eiland met een tropisch regenwoud klimaat. Het kent daardoor 2 seizoenen namelijk:

  • Droogseizoen: Mei t/m Oktober
  • Regenseizoen: December t/m Maart

Het droogseizoen in mei tot oktober betekent niet dat er helemaal géén regen valt, de kans op regen is er altijd maar is een stuk kleiner. Mocht je in een regenbui terecht komen, geen stress. Vaak zijn het korte buien die snel weer plaatsmaken voor de zon. Kies je ervoor om buiten het droogseizoen naar Bali te gaan, geen probleem! Je kan dan prima door Bali reizen maar je hebt simpelweg meer bewolking en kans op regen. De temperatuur is gedurende het hele jaar vrijwel constant tussen de 24 – 30 graden.

Inentingen

Bij het plannen van je reis naar Bali moet je rekening houden met de volgende vaccinaties:

  • DTP (difterie, tetanus en polio)
  • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

Deze vaccinaties worden aanbevolen bij een reis minder dan een maand. Reis je vanaf een land waar gele koorts voorkomt, dan moet je ook hiervoor gevaccineerd zijn. Naast deze vaccinaties worden ook malariatabletten aanbevolen voor sommige gebieden in/rondom Bali.

Inentingen
Visa

Visa on arrival is sinds 2015 ingevoerd voor Bali. Je kan direct doorlopen naar de immigratie balies waar jij je stempels mag ophalen! Let er op dat bij aankomst je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is. Verder moet je voldoende vrije pagina’s in je paspoort hebben, in elk geval één pagina.

Tip: Controleer de geldigheid van je paspoort goed. Indonesië is één van de weinige landen waar een noodpaspoort niet geldig is.

Visa
Vervoer

Bij het plannen van je reis naar Bali is het handig om het volgende over het vervoer te weten.

Wil je direct vanaf het vliegveld reizen naar jouw eerste bestemming dan kan je het best een pick-up regelen bij je hostel of hotel. Je betaalt hier vaak iets meer voor maar dan staat er wel iemand met een naambordje op je te wachten, ideaal!

Daarnaast kan het zijn dat de taxichauffeurs op het vliegveld hogere prijzen vragen en een heftige onderhandeling is géén fijne start van je vakantie.

  • Kosten Pick-up: €18 – €22,- per rit
  • Waar huren: Gemakkelijk te regelen via je hotel of hostel. Via Airbnb of Booking.com wordt deze service vaak direct aangeboden.

Tip: Spreek altijd van te voren een prijs af, zo betaal je nooit teveel.

Tip: Heb je géén pick-up geregeld en kom je er niet uit met de taxichauffeurs op het vliegveld? Kijk dan even in één van de taxi apps; Uber, Gojek of Grab.

Vervoer in Bali

Ben je in Bali dan raden wij je aan om een scooter te huren. De afstanden zijn namelijk vaak te lang om te voet af te leggen. Daarnaast kan je met een scooter overal heen en kan je de omgeving rondom jouw verblijfplaats verkennen. Zo kan je vanuit Canggu een dagje richting Kuta of Seminyak en vanuit Ubud naar uitgestrekte rijstvelden.

  • Kosten scooter: Vanaf €5,- per dag
  • Waar huren: Gemakkelijk te huren bij een huurbedrijf aan de weg of bij het hotel/hostel waar je verblijft. 

Tip: Neem een internationaal rijbewijs mee. Deze is gemakkelijk aan te vragen bij een ANWB-winkel bij jou in de buurt. Het kan namelijk zijn dat je tijdens een verkeerscontrole eruit wordt gepikt. Heb je géén internationaal rijbewijs dan is de kans op een boete aanwezig!

Wil je liever niet zelf scooter rijden dan zijn Gojek of Grab (scooter) taxi’s een perfecte oplossing. Vele gebruiken deze apps elke dag en het is een snel, betaalbaar en een veilig alternatief.

  • Kosten: Afhankelijk van de tijd en plaats. Via de app spreek je van te voren een prijs af. 
  • Waar: Via de app Uber, Gojek of Grab

Bali blogs
Bali

Bali, Indonesië

Bali is een eiland van Indonesië (Azië) en is onderdeel van de Soenda-eilanden. Dit eiland wordt ook wel ‘paradijs’ genoemd door vele reizigers. Het grootste gedeelte is Hindoeïstisch en heeft daardoor een ander karakter dan de omliggende eilanden. Je vindt er tropische oerwouden, mangrove bossen en een prachtige koraalriffen. Daarnaast vindt je er vele tempels, rijstvelden en andere bezienswaardigheden. Dit zorgt ervoor dat het eiland geschikt is voor elk type reiziger en daarom een populair vakantieland. Bekijk onze bali blogs met de leukste bezienswaardigheden, activiteiten en tips. Zo ga jij voorbereidt op reis!

Beste periode: December tot en met Juli
Hoe lang: 
1 week tot 1 maand
Voor wie:
 families, koppels, vrienden en digital nomads

Als je het aan ons vraagt zeggen we; gaan, doen, nu, boeken! We love Bali! In de afgelopen jaren hebben wij het eiland meerdere keren bezocht en dat is niet voor niets. Het leven op Bali is zo ontzettend fijn en relaxed Wandel door de groene rijstvelden, zwem bij watervallen in de jungle, drink cocktails bij beachclubs of geniet van wat dagen aan het strand. Daarnaast is het ideaal land als je geen grote afstanden wilt afleggen en is alles voor je geregeld. Dit maakt het ook nog eens een makkelijke reisbestemmig.

Wil jij een reis maken naar Bali bekijk dan al onze Bali blogs. Je vindt hier onder andere informatie over Canggu, Ubud, Nusa Penida en de Gili-eilanden. Mocht jij nog informatie missen in onze Bali blogs, laat het ons dan weten: info@thousandtravelmiles.com