BaliIndonesië

Reizen van Nusa Lembongan naar Nusa Penida

Nusa Penida naar Nusa Lembongan
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Bali is al jaren populair, en dat geldt ook voor de omliggende eilanden Nusa Lembongan en Nusa Penida. En dat is niet zo gek! Want deze twee prachtige eilanden zijn een mooie toevoeging aan je rondreis door Bali. Daarnaast liggen de eilanden dicht bij elkaar waardoor je ze gemakkelijk kan combineren. In deze blog lees je hoe je van Nusa Lembongan naar Nusa Penida reist!


Zo reis je van Nusa Lembongan naar Nusa Penida

Simpel, met de boot. Als je op Nusa Lembongan verblijft, is het ontzettend makkelijk om door te reizen naar Nusa Penida. Er worden veel dagtours aangeboden, waarmee je alle hoogtepunten van het eiland kunt zien, wat een goede optie kan zijn als je maar één dag te besteden hebt. Wij raden echter aan om een paar dagen op Nusa Penida te blijven. Naast de tours kun je namelijk kiezen voor een retourticket of een enkele reis. De overtocht vanaf Nusa Lembongan naar Nusa Penida duurt ongeveer 10 minuten en je komt aan in de haven Toya Pakeh.

Lees meer | Reizen van Nusa Penida naar Nusa Lembongan
Lees meer | Wat te doen op Nusa Penida? Bekijk alle tips!

Waar koop ik mijn boottickets?

Je kan tickets kopen bij een van de vele bootmaatschappijen bij de bekende gele brug aan de kant van Nusa Lembongan. Houd er rekening mee dat de boten vertrekken naar Nusa Penida zodra ze vol zijn, het is dus mogelijk dat je even moet wachten.

Hoeveel kost een bootticket van Nusa Lembongan naar Nusa Penida?

Enkele ticket: Je betaalt ongeveer 50.000 IDR (€3) p.p. voor een enkele reis.
Retour ticket: Je betaalt ongeveer 100.000 IDR (€6) p.p. voor een retourticket. 

Kan ik ook vanaf Bali naar Nusa Penida reizen?

Makkelijk antwoord namelijk, ja! De populairste optie is om de boot te pakken vanaf Sanur. Vanaf Sanur vertrekken er dagelijks vele boten naar het eiland. Wil jij weten welke opties er nog meer zijn vanaf Bali? Lees onze blog van Bali naar Nusa Penida (binnenkort online).

Wij hopen dat deze informatie jou helpt met het plannen van jou reis. Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kan je ons altijd een bericht sturen via Instagram of via info@thousandtravelmiles.nl.


Wij proberen onze blogs over reizen van Nusa Lembongan naar Nusa Penida zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in deze blog zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?