BaliIndonesië

Reizen van Bali naar Nusa Penida | Complete gids met tips!

Bali naar Nusa Penida
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Bali, een prachtig eiland dat wij maar blijven bezoeken! Het is al vele jaren een hele populaire bestemming en voor het nabijgelegen Nusa Penida geldt hetzelfde! De mooie kustlijn, witte stranden en de relaxte sfeer zorgen ervoor dat je dit eiland niet mag missen. Het is daarnaast de ideale plek om door te reizen naar de Gili eilanden, Nusa lembongan of Nusa Ceningan. In deze blog lees je hoe je van Bali naar Nusa Penida reist!


Zo reis je van Bali naar Nusa Penida

Het antwoord is simpel namelijk; met de boot. Als je op Bali bent kan je gemakkelijk een ticket boeken naar Nusa Penida. Je kan kiezen voor een van de vele dagtours, waarmee je alle hoogtepunten van het eiland kunt zien. Deze optie is ideaal als je maar één dag te besteden hebt. Echter, raden wij aan om een paar dagen op Nusa Penida te blijven. Naast de tours kun je namelijk ook kiezen voor een retourticket of een enkele reis. De overtocht vanaf Bali naar Nusa Penida duurt ongeveer 35 minuten dus daarvoor hoef je het zeker niet te laten.

1. Reis vanaf Sanur naar Nusa Penida

De populairste optie is de boot pakken vanaf Sanur. Vanuit de populaire bestemmingen zoals Canggu, Ubud en Kuta is deze plek relatief snel te bereiken. Pak een Grab of boek een complete reis vanaf je hotel naar Nusa Penida incl. vervoer naar Sanur. Yes.. echt zo makkelijk is het op Bali! Er gaan dagelijks tientallen boten naar Nusa Penida en een kaartje kost gemiddeld ongeveer €15. De boottocht duurt een halfuur en de meeste boten vertrekken in de ochtend.

Mocht je ook een paar nachten in Sanur willen verblijven is dit hotel echt een leuke aanrader! Zoals we hierboven al aangaven kunnen de meeste hostels en hotels je helpen met een boot-ticket. Verblijf je in Sanur dan kan het echter voordeliger zijn om zelf naar de haven te gaan en een los boot-ticket te scoren. De haven van Sanur ligt in het noorden van de kustplaats, en je vind hier alle verschillende ferry-diensten die je naar Nusa Penida kunnen brengen.

Waar koop ik mijn boottickets van Bali naar Nusa Penida?

Wij raden je aan om te kijken bij Rocky Fast Cruise, herkenbaar aan het rode logo. Dit is een bekende organisatie en fijne stevige boot. Waarschijnlijk kan je ergens een goedkoper ticket vinden, dus als je een klein budget hebt raden we je aan om ook verder te kijken. Wij betaalde de laatste keer voor een enkele reis van Bali naar Nusa Penida 250.000 IDR (€14,81) per persoon. Deze prijzen kunnen echter erg verschillen afhankelijk van het hoogseizoen of het laagseizoen en in hoeverre je onderhandelt over de prijs. Gemiddeld ligt de prijs voor een retourtje tussen de 400.000 IDR (€23,70) en 600.000 IDR (€35,56) per persoon.

Lees meer | Reizen van Nusa Penida naar Nusa Lembongan
Lees meer | Wat te doen op Nusa Penida? Bekijk alle tips!

2. Reis vanaf Serangan naar Nusa Penida

Een andere optie is om de boot te pakken vanaf Serangan. De kosten zullen ongeveer gelijk blijven maar het is vaak de betere optie als je vanuit Uluwatu naar Nusa Penida wilt reizen. Ook hier kan je ervoor kiezen om een complete reis te boeken inclusief vervoer naar de haven in Serangan. Vraag dit na bij je hotel of bij een van de vele reisbureautjes op straat. Mocht je in de buurt verblijven dan kan het echter voordeliger zijn om zelf naar de haven te gaan en een los boot-ticket te scoren.

Wij hopen dat deze informatie jou helpt met het plannen van jou reis. Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kan je ons altijd een bericht sturen via Instagram of via info@thousandtravelmiles.nl.


Wij proberen onze blogs over reizen van Bali naar Nusa Penida zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in deze blog zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?