BaliIndonesië

Wat te doen op de Gili-eilanden?

Gili Trawangan - Thousandtravelmiles
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Ga je naar Bali dan kan een bezoek aan één van de Gili eilanden niet ontbreken. De eilanden Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan zijn het populairst bij reizigers. Deze 3 kleine paradijsjes zijn omringd door een helderblauwe zee, witte stranden en palmbomen. Wat deze eilanden zo uniek maakt, is dat je er géén motorisch verkeer tegenkomt! Het zijn dan ook heerlijke eilanden om tot rust te komen. Maar ook voor een goed feestje, duik en snorkel avonturen moet je hier zijn geweest. In deze blog richten we ons op Gili Trawangan.


Alles over Gili Trawangan

Pinnen op Gili Trawangan

Voor je naar een eiland vertrekt, is het altijd verstandig om voldoende cash mee te nemen. Echter op de Gili’s en vooral Gili Trawangan zijn er genoeg ATM’s te vinden. Neem naast cash, ook altijd je creditcard mee (VISA of MASTERCARD). 

Vervoer naar en op Gili Trawangan

Vanaf Bali naar Gili Trawangan is het ongeveer 1,5 uur met de fast boat. Tickets kan je kopen in de haven of bij je hotel voor circa 300.000 tot 400.000 IDR (€25,00 tot €30,00). Kies van te voren vanaf welke haven je wilt vertrekken. 

  • Vertrek vanaf het oosten van Bali, kies voor een boot vanaf Padangbai.
  • Vertrek vanaf het zuiden van Bali, kies voor een boot vanaf Sanur.

Wij raden aan om je bootticket altijd een dag van te voren te boeken. Of je nu van Bali naar de Gili-eilanden gaat of terug. Je kan deze tickets gemakkelijk boeken via je hotel, hostel of bij een van de ticketbalie’s op de haven zelf. Het is een stuk relaxter als je direct kan doorlopen. Houd er ook altijd rekening mee dat je reistijd wat langer kan zijn.

Tip: Spreek altijd van te voren een prijs af, zo betaal je nooit teveel. 

Tip: Zorg dat je alvast een hotel boekt voor Gili Trawagan. Als je aankomt is het namelijk enorm druk. Met maps.me kan je gemakkelijk de route vinden naar je hotel.

Op de Gili-eilanden en ook Gili Trawangan vind je géén motorische voertuigen. Je kan je er echter wel makkelijk te voet, te paard of met de fiets verplaatsen. Bijna alle hotels/hostels bieden een fietsservice aan, een ideale manier om het eilanden te verkennen.

  • Kosten fiets: Vanaf 40.000 IDR (€2,70) per dag
  • Waar huren: Gemakkelijk te huren bij een huurbedrijf aan de weg of bij het hotel/hostel waar je verblijft. .

Wil je van Gili Trawangan naar Gili Air of Gili Meno reizen? Dit kan! Elke ochtend vaart er een public ferry tussen de eilanden. 

Waar kan je het beste verblijven op Gili Trawangan en voor hoelang?

De Gili-eilanden zijn enorm populair. Het is dus verstandig om van te voren alvast een hotel of hostel te boeken. Zo weet je zeker dat je op een leuk plekje zit. Over het gehele eiland vind je mooie hotels en hostels die van alle gemakken zijn voorzien. Wil je het niet te duur maken? Dan raden we je aan om bij het hostel MBOX een privékamer of een bed op een slaapzaal te boeken. Dit hostel bevindt zich dicht bij het strand en de aankomstplaats van de boten, heeft een zwembad en zit vol met backpackers.

Hoelang je op Gili Trawagan wilt blijven, is geheel afhankelijk van wat je allemaal wilt zien. Wil je alle plekken hieronder bezoeken dan raden we je zeker aan om 3 à 4 dagen te blijven.

Wat is er te doen op Gili Trawangan?

Snorkelen en duiken: Wij hebben op Gili Trawangan één van de mooiste snorkeltrips gedaan tot nu toe. Tijdens deze snorkeltrip kom je langs het onderwater standbeeld bij Gili Meno, Turtle point en de kleurrijke vissen bij Gili Air.

Tip: Mocht je de schildpadden tijdens je tour niet zien ga dan naar turtle point.

Fietsen op Gili Trawangan: Zoals we hierboven al noemden, is het heel gemakkelijk om een fiets te huren. We raden je zeker aan dit te doen. Het hele eiland kan je in circa 2 uur rond fietsen. Je komt langs leuke eettentjes, beachclubs en parel witte stranden. 

Nachtmarkt op Gili Trawangan: Hier moet je gegeten hebben! Ook al vinden wij het heerlijk om in een restaurant te zitten, een nachtmarkt wint altijd. Je kan hier goedkoop, lekker en lokaal eten. Daarnaast is het een goede plek om andere reizigers tegen te komen.

Zonsondergang en feestjes op Gili Trawangan: Elke avond is hier een prachtige zonsondergang. Ga wel op tijd naar het strand, want het is elke avond druk. En… als de zon onder is beginnen de leuke feestavonden.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl

× Hoe kunnen we je helpen?