Italië

Tips voor een bezoek aan Lago di Braies | Pragser Wildsee, Italië.

Lago Di Braies Italië
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Lago di Braies, ook wel Pragser Wildsee genoemd, is een van de mooiste meren van Noord Italië. Het smaragdgroene meer wordt omringt door vele naaldbomen en witte bergtoppen. Dagelijks vind je hier honderden toeristen, maar als je de wekker vroeg zet heb je deze plek bijna helemaal voor jezelf! Daarnaast zijn er nog een aantal andere belangrijke dingen die je moet weten voordat je Lago di Braies in Italië bezoekt. Lees al onze tips!


Algemene informatie over Italië

Ben je bezig met het plannen van een vakantie naar Italië? Kijk dan naar onze tips voor de beste route, de beste reisperiode,  en het vervoer naar en in Italië.

Vervoer naar Lago di Braies

Je kan de Plitvice meren het best bezoeken met de auto of camper. Dit is veruit het makkelijkste.

Tip: Heb jij geen eigen vervoer? Kies voor het huren van een camper of een auto! Houd er rekening mee dat je altijd een bekend verhuurbedrijf zoals Sunnycars.nl, Wildecampers.nl of Camptoo.nl. Lees meer hierover in onze blog met de camper door Europa.

Mocht je liever geen auto willen huren dan kan je ook kiezen om met de bus naar Lagos di Braies te gaan. Houdt er dan wel rekening mee dat je er op z’ n vroegst om half 9 ’s ochtends bent.

Parkeren: Er zijn verschillende parkeerplaatsen bij Lago di Braies. Als je vroeg bent dan kan je parkeren vlak naast het meer. De plekken op deze parkeerplaats zijn echter beperkt. Wij waren er zo vroeg dat we niks hebben betaald. Echter, begrepen wij van vrienden dat je normaal gesproken zo’n € 6,- betaald per bezoek.

Tip: In de zomermaanden (hoogseizoen 10 juli – 10 september) wordt de toegangsweg tussen 10:00 en 15:00 afgesloten. Dit betekend dat je moet parkeren in Ferrara. Deze parkeerplaats ligt op zo’n 6 kilometer van Lago di Braies. Je kan vervolgens met een pendelbus naar het meer reizen. Ben je voor 10:00 bij het meer dan kan je wel gewoon doorrijden en later terug rijden.

** Check altijd even de officiële website van Lago di Braies of deze regels nog steeds gelden. Mocht er iets veranderd zijn, dan horen wij dat graag!

Lees meer | De kleurrijkste roadtrip door Europa: Frankrijk, Italië & Oostenrijk.
Lees meer | Met de camper door Europa, dit moet je weten!

Wat te doen bij Lago di Braies | Pragser Wildsee, Italië.

De kans is groot dat jij een foto van dit mooie meer voorbij hebt zien komen op Pinterest of Instagram. Het is een bekende spot in Italië, welke jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Normaal gesproken zijn wij niet zo’n fan van dit soort toeristische plekken maar deze omgeving is echt ontzettend indrukwekkend.

Bekijk de zonsopkomst bij Lago di Braies

Zoals hierboven genoemd; wij raden je aan om je wekker vroeg te zetten! Naast het feit dat het ontzettend rustig is in de vroege ochtend uurtjes, is het kijken naar de zonsopkomst bij Lago di Braies een aanrader. Wij waren rond 7 uur bij het meer en we stonden er met max 6 andere vroege vogels! Het is daarnaast het perfecte foto moment aangezien de bootjes nog stil in het water liggen.

Tip: Wil jij ook in een roeibootje rond het meer? Houd er dan rekening mee dat het boothuisje pas rond 9:00 open gaat.

Kies voor een boottochtje op het meer.

Wil jij niet alleen de roeibootjes fotograferen? Kies dan voor een tochtje over het meer. De bootjes zijn te huur bij het boothuis aan het water.
Prijs: €19,- (30 minuten) of €28,- (60 minuten).
Openingstijden: 9:00.

Wandel rondom het meer Lagos di Braies

Wij raden je aan om niet alleen aan het begin van het meer te blijven. Een wandeling rond het meer duurt ongeveer een uurtje maar er zijn meerdere routes waar je uit kan kiezen. De routes zijn goed aangegeven met houten bordjes. Op deze bordjes staat ook hoe lang de verschillende routes zijn.

Tip: Vooral in de ochtend kan het behoorlijk koud zijn. Wij raden je aan om je goed warm aan te kleden.

Hotel bij Lagos di Braies

Wil jij verblijven bij Lagos di Braies dan zijn er in de omgeving verschillende opties. Echter, is er maar één hotel dat naast het meer ligt. Het hotel Hotel Lago di Braies is dan ook het enige hotel dat de mogelijkheid biedt om wakker te worden met het meer Lago di Braies als uitzicht!

Bekijk alle hotels

Wij hopen dat deze informatie jou helpt met het plannen van jou reis naar Italië. Heb je nog vragen? Dan kan je ons altijd een bericht sturen via Instagram.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in dit bericht zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?