ReistipFotografie

De beste fotografie essentials tijdens het reizen

Fotografie essentials - Camera gear - Thousandtravelmiles
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Welke fotografie essentials gebruiken jullie? Dit is een van de vragen die wij vaak gesteld krijgen. In deze blog geven wij jullie een kijkje in onze fotografie tas en zullen vertellen welke camera’s, accessoires en laptop wij gebruiken.


Camera & Lens

In de afgelopen drie jaar hebben wij onze fotografie gear flink uitgebreid en geüpgraded. Zoiets als… a hobby going wild… Toen we, zonder enige intentie, onze eerste grote reis in 2016 vastlegde gebruikte we alleen onze telefoons en een kleine digitale camera van Sony. Hier is onze liefde voor reizen ontstaan maar ook zeker de liefde voor fotografie en videografie. In 2017 moest er daarom een camera komen. We begonnen met een Olympus EPL-7 met 1 extra lens naast de kit lens. Dit was een kleine vlog camera met een 12 megapixel sensor. Maar na een aanrijding in Vietnam was er niet veel meer van over.

Hierna kwam de Nikon D5600 met kit lens 18mm-55mm en 24,1 megapixel sensor. Later hebben we hier nog mooie Sigma 17mm-50mm F2.8 lens voor gekocht waarmee we bijna alle foto’s maken.

Op dit moment gebruiken wij nog steeds de Nikon D5600 maar hebben wij onze collectie uitgebreid met de Canon EOS-R met lens RF 24mm-70mm F2.8.

Tip: Het aanvullen en verbeteren van je fotografie essentials is een proces dat jaren duurt. Ook wij doen dit stap voor stap. Laat je dus niet tegenhouden en begin met een simpele camera!

DJI Action Cam 

Wij zijn gek op onze action cam! En niet voor niks want een action cam is perfect voor het maken van onderwater foto’s. Vooral Melvin was al snel overtuigd dat wij er ook een ‘nodig’ hadden. We zijn begonnen met een Sony HDR AS200V geschikt om 4k mee te filmen. Na 4 jaar reizen en honderden mooie filmpjes verder was het tijd voor een kleine upgrade.

Of we nu gaan snorkelen, duiken, mountainbiken langs een heuvel met de DJI Action cam leggen wij deze momenten vast. Deze action cam heeft aan zowel de voor- als achterkant een scherm waardoor je altijd goed kan zien wat je filmt. Daarnaast is deze action cam zonder behuizing waterdicht, heeft het een ingebouwde RockSteady beeldstabilisatie en kan in verschillende soorten fps filmen. Een drijvende handgreep en reservebatterij zijn onmisbare accessoires bij dit item. Wij vinden de DJI Action cam super en zijn erg tevreden over dit merk. Zo hebben wij ook de DJI Mavic Air, de DJI Action cam en de DJI Osmo Mobile 2.

Tip: Heb jij een action cam die niet waterdicht is? Kijk dan een voor een waterdichte behuizing.

DJI Mavic Air

De drone die wij momenteel gebruiken is de DJI Mavic Air. Maar dit is niet onze eerste drone. We zijn begonnen met een hele simpele Visio drone waarmee we konden oefenen aangezien het besturen van een drone nog best een uitdaging kan zijn.

De DJI Mavic Air heeft functies zoals obstakel detectie, gps functie en fly home. Daarnaast is deze drone compact genoeg om mee te nemen op reis. In zijn opberg case is de drone even groot als onze Samsung S20+ wat ideaal is. We zijn ook gelijk voor de fly-more-combo gegaan zodat we een extra batterijen erbij kregen.

Lees ook: Review: Fujifilm Instax mini 11 polaroid camera inclusief prijsoverzicht!

Samsung S20+

Een telefoon met een goede camera is voldoende voor toffe Instagram verhalen of prachtige posts. Wij hebben gekozen voor de Samsung S20+ met een 64 megapixel camera.

Tip: Wij raden je af om via je telefoon in te zoomen. Dit zorgt altijd voor een lagere kwaliteit en is niet nodig. Met de gratis Adobe Lightroom app voor je mobiele telefoon kan je achteraf je foto’s bijsnijden!

DJI Osmo Mobile 2

Nu wij de DJI Action cam hebben gebruiken we de DJI Osmo Mobile 2 een stuk minder. Maar wil jij met je telefoon korte video’s maken voor Instagram, Tik tok of Youtube? Bekijk hier dan eens alle voordelen voor van de DJI Osmo Mobile 2.

Laptop – MacBook Pro 2019

Naast de bovenstaande fotografie essentials gebruiken wij een laptop. Een laptop heb je niet direct nodig om de perfecte foto te maken, maar wel om deze te bewerken. Wij gebruiken de MacBook Pro 2019 met 16GB werkgeheugen. Deze laptop is geschikt voor alle adobe creative cloud programma’s. Van foto’s bewerken tot video’s editen voor YouTube of Tiktok alles is mogelijk.

Naast deze MacBook hebben wij nog een MacBook pro 2015 en een MacBook air 2013. Deze twee MacBooks zijn alleen niet geschikt voor zware programma zoals Adobe creative cloud. Wil jij dus direct al je foto’s bewerken of je video’s editen? Ga dan voor een van de nieuwere MacBooks. Om wat geld te besparen hebben wij gekeken op IUsed.nl. Hier kan je onder andere MacBooks kopen die als showmodel in een winkel hebben gestaan of kleine beschadigingen hebben. Wij zijn erg tevreden over hun service en hebben een fantastische laptop, met een groot werkgeheugen en voor een goede prijs.

Wil jij meer weten over bovenstaande fotografie essentials of is er iets uit bovenstaande tekst veranderd? Laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl. Reisinspiratie nodig? Neem eens een kijkje op onze bestemmingspagina.

× Hoe kunnen we je helpen?