DuitslandItaliëKroatië

Camper huren? Bekijk onze 5 handige camper tips.

Camper Europe trip - Thousandtravelmiles
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

‘Vanlife’ is booming en een camper huren is nog nooit zo makkelijk geweest! Een perfecte combinatie voor een goede start van een roadtrip. Maar voordat je een reis uitstippelt is het goed om even stil te staan bij stap 1; welke camper ga ik huren en waar? Want een camper huren kan nog best eens lastig zijn. Wij hebben veel vragen gekregen zoals; welke sites zijn betrouwbaar, waar moet ik rekening mee houden en wat zijn de kosten. Wij hebben daarom 5 ‘camper-huur-tips’ voor jou op een rij gezet.


Tip 1: Kies een camperbestemming.

Wat wij zo fijn vinden aan een camper reis is naar onze mening het ultieme gevoel van vrijheid. Je kan gaan en staan waar je wilt en je neemt je ‘huisje’ makkelijk met je mee. Het is dan ook niet zo gek dat je online onwijs veel camperroutes en bestemmingen kan vinden. En daarvoor hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld. Je vindt ontelbare camper routes door Europa. Denk aan landen zoals Portugal, Italië, Duitsland, Kroatië of Nederland! Bekijk bijvoorbeeld eens de website van de Camperelfstedentocht.

Waarom moet je beginnen met het kiezen van een route of bestemming? Omdat je bij het huren van een camper vaak vastzit aan het kilometers dat jij tijdens je tocht mag maken. Uiteraard mag je veel meer kilometers rijden, maar hierdoor wordt het huren van een camper vaak veel duurder.

Tip 2: Raadpleeg de camperregels en voorschriften

Elk land heeft andere camperregels en voorschriften. Zo mag je in sommige landen wild kamperen en in andere absoluut niet. Wij raden je aan om dit van te voren even goed uit te zoeken. Vooral als je reist in het hoogseizoen is het belangrijk dat je weet waar je wel en niet mag verblijven. Wil je door Europa reizen? Lees onze blog: Met de camper door Europa, dit moet je weten!

Tip: Via apps als Campercontact & Park4Night kan je gemakkelijk gratis parkeer plekken vinden. Deze plekken zijn beoordeeld door andere campergebruikers. Ook vind je op deze apps campings, verzorgingsplaatsen en parkeermogelijkheden bij populaire locaties. Beide apps zijn gratis en super makkelijk in gebruik.

Tip 3: Camper huren? Bepaal je budget.

Een van de meest gestelde vragen die wij hebben ontvangen is, wat kost het huren van een camper? Het fijne is dat je een camper en een gehele camperreis zo duur of zo goedkoop kan maken als je zelf wilt. Een gemiddelde prijs is daarom moeilijk om te geven. Deze factoren hebben invloed op de camper prijs en we raden je aan om hier even goed naar te kijken:

De periode: Tijdens het hoogseizoen (zomermaanden) zullen de prijzen voor het huren van een camper hoger uitvallen. Zit jij dus niet vast aan een bepaalde periode? Kijk dan of je een camper kan huren in het laagseizoen.
Formaat & type camper: Hoe groter en luxer de camper hoe duurder deze zal zijn. Er zijn oneindig veel verschillende campers met ieder andere faciliteiten of extra opties. Bekijk goed welke opties jij nodig hebt en welke juist niet!
Vakantie duur: Yes, dit is inderdaad logisch maar hoe langer jij met de camper weg bent hoe meer je kwijt bent. Echter, kan je hier toch nog op besparen. Kijk bijvoorbeeld of een camperverhuurder een korting geeft als je voor een bepaalde tijd (twee weken of langer) de camper huurt.

Tip: Ben je van plan een complete rondreis te maken? Houd er dan rekening mee dat je een camper huurt met ongelimiteerde kilometers. Hierdoor kan jij gaan en staan waar je wilt, zonder je druk te maken over eventuele extra kosten.

Tip 4: Zoek een goede camper verhuurder.

Per land zijn er verschillende bedrijven waar je een camper kan huren. Wij gaan er nu even van uit dat je een camper huurt in Nederland. Afhankelijk van je wensen, bestemming en je beschikbare budget kun je gemakkelijk verschillende camperverhuurders met elkaar vergelijken.

Er zijn vier grote platformen in Nederland waar particulieren hun campers verhuren voor leuke prijzen. Dit zijn Campstar, Camptoo, Goboony, en Paul Camper. Deze websites maken het ontzettend makkelijk om een camper te huren. Gegarandeerd dat jij hier een camper vindt die voldoet aan al jouw eisen.

Wij raden je echter ook aan om een keer te kijken bij Wildecampers.nl. Wij hebben nu 2 keer bij Wildecampers een camper gehuurd. Eén keer via Camptoo en één keer direct bij Wildecampers. Wij zijn ontzettend tevreden over deze campers. Ze zijn opvallend, perfect in formaat en het grootste voordeel… je huurt de campers met ongelimiteerde kilometers.

Tip: Check van te voren hoe de camper verzekerd is. Wij raden aan om een camper te kiezen die WA+ All risk is verzekerd.

Tip: Wil jij liever niet zelf een route uitstippelen maar gewoon instappen en gaan? Bekijk dan eens de website van Travelhome. Zij ontwikkelen voor jou een op maat gemaakte reis. Ideaal!

Tip 5: Controleren van een gehuurde camper

Yes! Het is gelukt, je hebt een bestemming, een route en een camper! Het is nu bijna tijd om op avontuur te gaan. Voordat je in al je enthousiasme plankgas geeft naar je bestemming raden we je aan om de camper goed te controleren. Zijn er beschadigingen? Heb je een reserve band? En zijn alle andere faciliteiten aanwezig?

Vraag altijd even of je foto’s mag maken of eventueel een video om beschadigingen goed vast te leggen. Zo kom je na een trip niet voor verrassingen of vervelende discussies te staan. Vraag daarnaast altijd even om een rondleiding aangezien je alle faciliteiten wel op de juiste manier wilt gebruiken.

Huur jij een grote camper? Vraag dat even om de afmetingen. Zo weet je precies welke tunnels of parkeergarages je moet vermijden.

Weet je hoe alles werkt? Let’s start your journey of a Thousandtravelmiles!

Wij hopen dat deze informatie jou helpt met het plannen van jou camper reis. Heb je nog vragen? Dan kan je ons altijd een bericht sturen via Instagram.

Wij proberen deze blog over een camper huren zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in dit bericht zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?