Malediven

Op vakantie naar de Malediven? 10 handige tips

Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Wil jij op vakantie naar de Malediven? Dan zit je hier goed! De Malediven, ook wel een paradijs op aarde. Of dit overdreven is? Nee zeker niet, wij hebben na verschillende reizen door Azië nog nooit zoiets moois gezien. Parel witte stranden, helder blauw water en een unieke onderwaterwereld. Het is dan ook de thuisbasis van de beste stranden ter wereld! En… of het onbetaalbaar is? Absoluut niet! Naast de dure resorts heb je prachtige eilanden met hostels en betaalbare hotels waar jij kan verblijven. Daarnaast is het perfect te combineren met een reis naar Sri Lanka. Want met een korte vlucht van nog géén 2 uur beland jij midden in dit onwaarschijnlijke mooie landschap!


Algemene informatie over Malediven

Ben je bezig met het plannen van een trip naar de Malediven of wil je het graag combineren met je reis door Sri Lanka? Kijk dan naar onze tips voor de beste route, de beste reisperiode, en het vervoer naar en in de Malediven. Zo ben jij voorbereid voor je nieuwe avontuur!

1. Een vakantie naar Malediven is geschikt voor elk budget.

Het eerste wat mensen tegen ons zeiden was ‘gaan jullie naar de Malediven? Dat is toch extreem duur?’. Deze reactie is niet zo gek, want de Malediven staat bekend om haar dure, luxe, unieke en adembenemende resorts. Vele foto’s die je online tegen komt op bijvoorbeeld Instagram, zijn foto’s van deze mooie resorts. Maar ook met een klein budget kun je naar de Malediven. Sinds 2009 is het namelijk mogelijk om als toerist te verblijven op eilanden waar de lokale bevolking woont.

Een van deze eilanden is Maafushi. Dit is een bekend ‘backpackers’ eiland waar je betaalbare hotels, hostels en restaurants vindt. Houd er rekening mee dat dit eiland er niet uitziet als dat van resorts maar het zal je zeker niet teleurstellen. Het eiland is omringt met witte stranden en een helder blauwe zee. Vanaf Maafushi kan je verschillende activiteiten boeken zoals een dagtrip naar een resorts, duiktochten of snorkel trips!

Bekijk alle hotels op Maafushi

Budgettips voor een goedkope vakantie naar de Malediven
1. Regel je reis naar de Malediven zelf en kies niet voor een georganiseerde reis.
2. Kies voor één van de ‘backpackers’ eilanden zoals Maafushi of Fulidhoo
3. Reis samen naar de Malediven zodat je de accommodatie kosten kan delen.
4. Combineer de Malediven met Sri Lanka. Tickets vanaf Nederland zijn erg duur maar vanaf Sri Lanka nog géén €200,-.
5. Heb je de tijd? Kies voor de lokale ferry als vervoersmiddel i.p.v. een speedboot.
6. De activiteiten maken een vakantie naar de Malediven het duurst. Houd rekening met prijzen tussen de €25,- en €120,-.

2. Boek van te voren je accommodatie

Waar je in Sri Lanka, Bali of andere Aziatische landen vaak op de ‘bonnefooi’ naar een hostel of hotel gaat is dat op de Malediven een stuk lastiger. Het aanbod op de eilanden is beperkt en last minute boeken is vaak erg duur. Plan je reis naar de Malediven dan ook vooruit en regel het liefst een paar maanden van te voren je hotel of hostel. Je zal hierdoor veel geld besparen.

Bedenk jij nu tijdens je reis in Sri Lanka dat je toch een aantal dagen naar de Malediven wilt? Geen probleem wij hebben een paar dagen van te voren nog een mooie deal kunnen vinden.

Bekijk alle hotels op Malediven

3. Houd rekening en respecteer de religie

Voor ons bezoek aan de Malediven hadden wij geen idee dat de Malediven een moslimland is. Dit betekend dat je rekening moet houden op de lokale eilanden met de volgende dingen:
1. Zorg voor ervoor dat je niet in je bikini rond het eiland loopt.
2. Alcohol is overal verboden behalve op de resort-eilanden.
3. Homoseksualiteit is strafbaar.

4. Toeristen hebben hun ‘eigen’ strand.

Toeristen hebben hun eigen strand waar je in een bikini of zwembroek mag lopen. Deze stranden zijn door de overheid aangewezen en heten bikini-stranden (bikini beach). Dit is een apart, meestal afgesloten strand waar je alleen toeristen zal vinden. De lokale bevolking maakt gebruik van eigen stranden en zijn volledig bedekt.

5. Alcohol is verboden.

Aangezien de Malediven een 100% moslimland is, betekent dit dat er absoluut géén alcohol wordt verkocht op de lokale eilanden. Dit geldt niet voor de all-inclusive resorts, privé-eilanden en villa’s.

Verblijft je op Maafushi dan is er op het eiland zelf géén mogelijkheid om alcohol te kopen maar op zee wel! Sommige ondernemende inwoners hebben namelijk een ‘maas’ in de wet gevonden. Wil jij dus een biertje drinken tijdens jouw vakantie naar de Malediven? Kies er dan voor om naar een ‘party boot’ te gaan. Deze boten liggen net voor de kust van het eiland. Je moet hiervoor alleen wel een speedboot boeken en de drankjes zijn erg aan de prijs ($7,- per biertje). Maar… het is een optie!

6. Wees niet bang voor een beetje regen

De beste reistijd voor de Malediven is het droge seizoen maar het is nooit gegarandeerd regen vrij. Wij waren er in februari en hebben een paar kleine regenbuien gehad. Niks om je druk over te maken want na 10 minuten hard regenen heb je de rest van de dag een strak blauwe lucht.

7. Pas je aan naar ‘hun’ tijd

Net zoals in vele Aziatische landen is het niet raar als je gids, je diner of de boot een paar flinke minuten te laat komt. Maldiviërs houden zich rustig (niet zo gek met dat warme weer) en hebben nooit haast. Zorg er natuurlijk wel voor dat jij op tijd bent voor je tour, maar maak je geen zorgen als alles een paar minuten te laat is. Het zal uiteindelijk allemaal goed komen.

8. Maak gebruik van de Maldivische rufiyaa.

Op de Malediven maken ze gebruik van USD maar ook de Maldivische rufiyaa. Wij raden je aan om dit laatste te pinnen en te gebruiken. Waarom? Omdat ze op de Malediven vingervlug zijn met het omrekenen van USD en je hierdoor waarschijnlijk altijd teveel betaald. Daarnaast raden we je aan om altijd goed van te voren te checken wat de kosten van een bepaald product, souvenir of gerecht is. Wij hebben tot 2 keer toe meegemaakt dat ze te weinig geld teruggeven en je geld snel onder de kassa leggen. Met andere woorden, ze zorgen zelf voor hun fooi ;).

9. Geldautomaten en creditcards

Wij waren op het begin een beetje bang dat we te weinig contant geld bij ons hadden. Gelukkig is dat helemaal niet nodig. Activiteiten, hotels, hostels en in restaurants en souvenirwinkels kan je betalen met een creditcard. Daarnaast zal je op elk groot eiland een geldautomaat vinden.

10. Veerboten ‘the Ferry’ vaart niet op vrijdag

Vrijdag betekend op de Malediven een ‘vrije dag’. Hierdoor varen er geen openbare veerboten en moet je hier tijdens je reis rekening mee houden. Wij raden je aan om het vervoer van te voren te regelen. Bekijk hier hoe je dat het beste kan doen.

Wij hopen dat deze informatie jou helpt met het plannen van jou reis naar de Malediven. Wil jij meer weten over de Malediven? Bekijk hier al onze blogs over dit indrukwekkende land. Liever een georganiseerde reis maken? Kijk dan eens de website van Tui.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in dit bericht zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?