Reistip

Met de auto op vakantie? Bekijk deze handige tips!

Autoverzekering Univé
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles & Univé

Met de auto op vakantie gaan is een absolute aanrader! Lekker op je eigen tempo van A naar B en stoppen wanneer je wilt. Het is daarnaast perfecte gelegenheid om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en nieuwe avonturen te beleven. Maar om echt zorgeloos van je welverdiende vakantie te genieten, is het essentieel om wat voorbereidingen te treffen. Heb jij bijvoorbeeld de juiste autoverzekering? Lees verder en ontdek allerlei handige tips voor een zorgeloze autovakantie!


Zorg voor een goede autoverzekering!

Wanneer je met de auto naar het buitenland vertrekt raden we je aan om te beginnen bij het begin. Namelijk met de vraag; welke autoverzekering heb ik en moet ik deze aanpassen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en dit kan ontzettend veel gedoe opleveren als je niet goed verzekerd bent. Een all risk autoverzekering afsluiten kan dus een verstandige optie zijn! Je bent dan verzekerd tegen eventuele schade zoals diefstal, inbraak of persoonlijk letsel dekt. Let goed op de voorwaarden van de verzekering en vraag eventueel advies bij een ervaren adviseur. Zo reis je met een gerust hart over de mooiste snelwegen en geniet je optimaal van de vrijheid die een auto biedt!

Verzeker je reispartner

Als we het dan toch over verzekeringen hebben check dan ook of je reispartner goed verzekerd is! Je vakantie beleef je vaak samen met iemand anders, of dit nu een vriend, familielid of je partner is. Kijk naar verzekeringen die meerdere personen dekken en zorg dat iedereen op de hoogte is van wat de verzekering wel en niet vergoedt. Veel verzekeraars bieden speciale pakketten aan voor groepen of koppels, dus het is de moeite om hiernaar te informeren. Zo begin je goed voorbereid aan jullie reis en kunnen jullie onbezorgd genieten! Ga je samen een roadtrip maken? Dan is het verstandig om te kijken naar een inzittendenverzekering Univé, zodat jouw reispartner ook goed verzekerd is.

Verzeker jezelf tegen mogelijk letsel

Je zal wel denken… nog een verzekering… Ja, het is niet direct leuk maar na vele reizen weten wij dat het echt belangrijk is! Of je nu geniet van een relaxte strandvakantie of een avontuurlijke trekking door de bergen, het is altijd verstandig om goed verzekerd op pad te gaan. Medische kosten kunnen in het buitenland flink oplopen, vooral als je in een land reist waar de gezondheidszorg duurder is dan in Nederland. Wij hebben zelf een doorlopende reisverzekering met wereld dekking. Ga je niet regelmatig op vakantie, dan kan je een kiezen voor een kortlopende verzekering!

Italie Wijngaarden


Lees ook: Met de camper naar Kroatië, dit moet je weten!
Lees ook: 14x Geweldige reisspelletjes voor 2 personen | Voor onvergetelijke momenten!

Maak je auto vakantie klaar

Nu we alle verzekeringen hebben besproken, gaan we verder met de auto checklist! Als vrienden of familie ons vragen: “Waar moeten we nou echt rekening mee houden?” zeggen we altijd dat ze hun auto goed moeten controleren op algemene zaken zoals bandenspanning en het profiel van de banden, vloeistoffen en of de verlichting werkt. Want wat nog erger is dan file rijden, is stilstaan langs de weg met pech! Niemand wil met 30 graden langs een snelweg staan in zo’n fluorescerend geel hesje. Dus voorkomen is beter dan genezen.

Verdiep je in de regels van de landen waar je doorheen of naartoe reist

Elke land heeft zijn eigen verkeersregels. In Duitsland moet je bijvoorbeeld sneeuwkettingen bij je hebben als je de bergen in gaat, en in sommige landen heb je een milieusticker of autovignet nodig. Het is dus belangrijk dat jij je verdiept in de verkeersregels van de landen waar je doorheen of naar toe reist. Wist je bijvoorbeeld dat je een boete riskeert in Frankrijk of Spanje als je met teenslippers aan rijdt? Nee? Wij ook niet.. bij deze!

Neem veiligheidsmaterialen mee

Hoewel je in Nederland niet verplicht bent om alle veiligheidsmaterialen in je auto te hebben is dat in het buitenland vaak net wat anders. Het is dus van belang dat jij even de tijd neemt om een aantal zaken in je kofferbak te leggen:

  • EHBO-doos
  • Gevarendriehoek
  • Veiligheidshesjes
  • Reserve lampen
  • Brandblusser (deze wordt vaak alleen maar aangeraden)

Vergeet je belangrijke documenten niet

Zorg dat je belangrijke telefoonnummers zoals die van pechhulp, je huisarts of een noodpersoon in je telefoon hebt staan, maar ook op papier met +31 ervoor. Vergeet daarnaast niet om je paspoort of ID-kaart, rijbewijs, eventueel internationaal rijbewijs, medisch paspoort, zorgpas en autokaart mee te nemen.

Wij hopen dat deze informatie jou helpt met het plannen van jouw autovakantie. Heb je nog vragen? Dan kan je ons altijd een bericht sturen via Instagram.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

× Hoe kunnen we je helpen?