Sri Lanka

Olifanten spotten op safari in Udawalawe National Park

Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Sri Lanka heeft meer dan 15 nationale parken waar je wilde olifanten vindt. Udawalawe National Park is daar één van. Het is een van de meest populaire parken in Sri Lanka maar niet zo bekend als Yala National Park. Hoewel het landschap van het park vrij eentonig is, biedt het de beste kijkmogelijkheden voor het spotten van olifanten en andere fauna. Tijdens een vroege ochtendsafari hebben wij zo’n 15 olifanten gezien, waaronder een aantal mini olifantjes.


Algemene informatie over Sri Lanka

Ben je bezig met het plannen van een trip naar Sri Lanka? Kijk dan naar onze tips voor de beste route, de beste reisperiode, visa mogelijkheden en het vervoer naar en in Sri Lanka. Zo ben jij voorbereid voor je nieuwe avontuur!

Udawalawe National Park, Sri Lanka.

Waar Yala National Park bekend staat als de plek om luipaarden in het wild te spotten, staat Udawalawe National Park bekend als de beste plek om olifanten te spotten. Zoals wij in het intro vertelde hebben wij tijdens onze vroege ochtendsafari zeker 15 olifanten gezien, waaronder een aantal baby’s.

Udawalawe is een van de populaire parken in Sri Lanka maar nog niet zo bekend als het Yala National Park. Je zal hier dan ook minder toeristen tegenkomen. En hoewel het landschap van het park vrij eentonig is het de perfecte plek voor het spotten van olifanten en andere fauna. Zo is het mogelijk om buffels, apen, herten, krokodillen, verschillende soorten vogels en zelfs luipaarden te spotten (hoewel dit laatste uiterst zeldzaam is).

Tip: Kies voor een safaritocht in de ochtend! Het is dan rustig in het park en je staat niet met enorm veel jeeps naar een olifant te kijken.

Tip: Zorg dat je daarnaast wat losgeld mee hebt voor fooi. De jeepbestuurders / gidsen willen allemaal dat je ze een fooi geeft, dus ze werken er hard aan om zoveel mogelijk dieren voor je te vinden.

Hoeveel kost een safari in Udawalawe National Park in Sri Lanka?

Achter de prijzen komen van een safari door het Udawalawe National Park kan lastig zijn. Overal worden namelijk deze safaritocht aangeboden met net weer een andere prijzen en meestal incl. vervoer naar het park.

De prijzen van het Udawalawe National Park zijn:

  • Toegangsprijs per persoon (buitenlander) – $15 USD. Ja, het is officieel in USD, dus afhankelijk van de wisselkoers verandert de toegangsprijs. Houd er rekening mee dat je wel in LKR moet betalen.
  • Toegangsprijs per persoon (buitenlander) – $8 USD
  • Toegangsprijs voor een local (Jeepbestuurder/gids) – 60 LKR

Daarnaast moet je rekening houden met de onderstaande kosten:

  • Huurprijs voor jeep en chauffeur – 4.500 tot 5.500 LKR voor een safari van een halve dag, afhankelijk van het bedrijf en de reserveringscommissies.

Dit betekend dus dat je los voor je entree, je gids/jeep bestuurder en de jeep betaald. Hoe meer personen in een jeep hoe goedkoper deze dan ook wordt.

Wij hebben onze safaritocht geboekt bij ons hostel in Ella en hebben ongeveer 45 euro p.p betaald. Hiervoor werden wij echter ook direct met een taxi afgezet bij ons hotel in Mirissa.

Tip: Nogmaals kies voor een safaritocht in de ochtend! Wij hadden een prijs betaald voor een ‘volle’ jeep maar waren uiteindelijk maar met zijn tweeën.

Waar kan je het best verblijven in Udawalawe?

Wij hebben zelf niet verbleven in Udawalawe maar zijn ‘s ochtends vertrokken uit Ella en ‘s middags afgezet in Mirissa. Wil jij wel verblijven in Udawalawe? Kijk dan naar de verschillende opties via onderstaan link! Je vind hier voor elke budget een geschikte accommodatie.

Vind hotels in Udawalawe

Wil jij meer weten over Sri Lanka? Bekijk hier al onze blogs over dit mooie land. Liever een georganiseerde reis maken? Kijk dan eens de website van Srilankatravel of Riksjatravel. Zij zijn al jaren specialist in het organiseren van reizen naar Sri Lanka. Samen met jou kijken ze naar de mogelijkheden zodat jij de reis van je dromen kan maken!

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

× Hoe kunnen we je helpen?