Thailand

Visum Thailand | Compleet overzicht met alle visum informatie

Visum Thailand
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Ga jij naar Thailand of wil je naar Thailand? Wat gaaf! Toeristen hebben geen visum nodig als ze korter dan 30 dagen in Thailand verblijven. Blijf je langer dan 30 dagen, ben je op zakenreis of ga je stage lopen? Dan kan je een visum voor Thailand eenvoudig online aanvragen. Lees hieronder alle informatie over een visum voor Thailand!


Visum Thailand

Online zijn er meerdere website die jou helpen met het plannen van jouw reis. Helaas verwijzen deze allemaal niet naar betrouwbare partijen of officiële websites waar jij de informatie kan teruglezen. Wij blijven Nederlanders en willen graag het zekere voor het onzekere. Daarom dachten wij – dit kan beter! Wij hebben een kort maar duidelijk overzicht met vragen & antwoorden voor jou opgesteld. Staat jou vraag er niet bij? Neem dan even contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Visum Thailand FAQ

Heb ik een visum voor Thailand nodig?

Nederlandse en Belgische reizigers hebben als toerist géén visum nodig. Bij aankomst in Thailand ontvang je een toeristenvisum (visa-on-arrival) voor een verblijf van 30 dagen.

Wil je langer blijven in Thailand of kom je voor een andere doel dan vakantie? Dan dien je een visum te regelen bij de Thaise ambassade of een bemiddelaar zoals de ANWB en e-visum.nl. Duidelijke en up-to-date informatie vind je op de website van de Thaise ambassade in Den Haag.

Thailand visum on arrival: hoe zit het precies?

Ga jij naar Thailand en verblijf je daar maximaal 30 dagen, dan heb je – mits je een Nederlands of Belgisch paspoort hebt, recht op een visumvrij bezoek. Je ontvangt dan bij aankomst een stempel in je paspoort met hierop de uiterlijke datum dat je moet vertrekken. Het is belangrijk dat je kan bewijzen dat je binnen die 30 dagen Thailand weer verlaat. Dit doe je door bijvoorbeeld je vliegticket of doorreis-ticket te tonen. Houdt er rekening mee dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Hoe kan ik mijn visum voor Thailand online regelen?

Je kan je visum eenvoudig online regelen. Waarom is dit handig? Omdat je een visum voor Thailand alleen kan aanvragen bij de Thaise ambassade in Den Haag of bij het consulaat van Thailand in Amsterdam (vergeet je paspoort niet). Dit is niet voor iedereen handig en daarnaast moet je 2x langskomen.

Een visum online regelen is daarnaast eenvoudig, veilig en snel. Er zijn online meerdere opties maar wij raden de volgende twee partijen aan. De reden hiervan is omdat wij over deze twee partijen veel positieve verhalen hebben gehoord.

1. Visum aanvraag via de ANWB.
De ANWB werkt samen met VisumCentrale.nl. Je kan je documenten inleveren bij een ANWB punt en zij handelen de rest af. Vervolgens kan jij je visum op komen halen.

2. Visum aanvraag via bemiddelaars als e-visum.nl.
Bemiddelaars zoals e-visum.nl regelen alles rondom de aanvraag van jou Thaise visum. Je betaald veilig met Ideal en de klantenservice helpt je verder bij vragen.

Bij beide partijen kan je een visum voor maximaal 60 dagen aanvragen. Wil je langer blijven? Dan zal je in Thailand een visa run moeten doen of langs moeten gaan bij de Immigration Office. Houd er rekening mee dat je een aanvraag uiterlijk 2 weken voor je vertrek moet regelen.

Op de website van de Thaise ambassade in Den Haag vind je een lijst met alle documenten die jij nodig hebt voor jou visum.

Hoe kan ik mij visum voor Thailand verlengen?

Je kan je visum voor Thailand om 2 manieren verlengen. Houd er rekening mee dat je dit eenmalig kan doen.

1. Visum in Thailand verlengen
Wil je, om wat voor reden dan ook, langer in Thailand verblijven dan moet je jouw visum of je visumvrije entree van 30 dagen verlengen. Je kan dit in Thailand doen bij een Immigration Office, welke beschikbaar zijn in grote steden. Doe dit wel op tijd en wacht niet tot het laatste moment.

2. Visa run: Gratis je visum voor Thailand verlengen!
Het bovenstaande klinkt allemaal als ‘veel geregel’ en niet iedereen heeft daar zin in. Daarom is er is ook een andere manier waarop jij je visum kan ‘verlengen’. Wanneer jouw 30-daagse visumvrije entree vervalt, dan kan je een visa run doen. Dit betekend dat je Thailand voor minder dan één dag of een korte periode verlaat, zodat je even de grens over bent. Vervolgens ontvang je een nieuw paspoortstempel en een visa-on-arrival voor Thailand.

Je kan ervoor kiezen om Thailand voor langere tijd te verlaten, de buurlanden zijn namelijk ook prachtig, maar het is in feite niet nodig. Je kan het best kiezen voor Maleisië of Cambodja. Dit klinkt misschien spannend maar dat is het niet. Vanuit de grote steden zoals Bangkok worden er dagelijks speciale tours aangeboden naar één van deze landen. Het doel is om je zo snel mogelijk weer terug te brengen. Ga je naar het zuiden van Thailand? Dan raden we je sowieso aan om een visa run te doen.

Welke documenten heb ik nodig voor mijn visum aanvraag?

Er zijn verschillende soorten visa die je kan aanvragen voor Thailand. Dit betekend dat wij je hier niet één duidelijk antwoord op kunnen geven. Voor een compleet overzicht raden we je aan om naar de website van de Thaise ambassade in Den Haag te gaan. Hier staat per visum uitgelegd welke documenten je nodig hebt.

Wat kost een visum voor Thailand en wat is de levertijd?

Een visum voor Thailand is beschikbaar vanaf €69,95 per persoon op de website van e-visum.nl. Bij de ANWB is deze prijs niet direct online zichtbaar. Echter, moet je daar rekening houden dat je naast de visum- en servicekosten (afhankelijk van de aanvraag) ook verzendkosten (€ 25,- waarde transport) per zending betaald.

Het duurt bij e-visum.nl minimaal 4 werkdagen om visum in orde te maken. Dit geldt voor een toeristen visum of business visum. Echter, wordt aangeraden om minimaal 2 weken van te voren dit proces te starten. Dit laatste geldt ook voor de ANWB. Heb je minder dan 2 weken de tijd, dan raden we je aan om eerst even contact met de klantenservice op te nemen.

Overige voorwaarden voor je bezoek aan Thailand

Als je kiest voor een single-entry visum naar Thailand dan zijn er nog een aantal andere zaken waar je rekening mee moet houden:

  1. Single-entry is alleen toegestaan voor zakelijke en toeristische (vakantie) reizen.
  2. Je paspoort moet bij aankomst minimaal zes maanden geldig zijn.
  3. Je paspoort bevat tenminste twee lege, tegenover elkaar liggende pagina’s.
  4. Als je kiest voor een single-entry visum dan kan je éénmaal Thailand in te reizen. Hierna zal je een nieuw visum moeten aanvragen.
  5. Je mag niet langer dan 60 dagen in Thailand verblijven.
Thailand Bangkok straten

Samenvatting Visum Thailand

Visum Thailand aanvragen

Een visum voor Thailand hoef je niet aan te vragen als je minder dan 30 dagen in het land verblijft. Je ontvangt een visum (visa on arrival) bij aankomst in de vorm van een stempel. De geldigheid van dit visum is altijd het zelfde. Het maakt dus niet uit op welke manier je het land binnenkomt.

Wil je langer dan 30 dagen in Thailand verblijven of kom je voor een andere doel dan vakantie? Dan moet je een visum aanvragen. Dit kan in Nederland bij de Thaise ambassade in Den Haag, online bij de ANWB of via bemiddelaars als e-visum.nl. Je kan maximaal een visum voor 60 dagen aanvragen.

Wij raden je aan om op de officiële pagina van de Thaise ambassade in Den Haag te kijken wat voor documenten jij moet aanleveren. Je vindt een duidelijke overzicht per visum op de website van de Thaise ambassade in Den Haag.

Geldigheid visum Thailand

Een standaard toeristen visum is 30 dagen geldig. Weet je van te voren dat je langer in Thailand wilt verblijven? Dan kun je in Nederland bij de Thaise ambassade of online een visum aanvragen voor 60 dagen.

Visum Thailand verlengen

Je kan je visum eenmalig verlengen met 30 dagen. Hiervoor moet je naar een immigration office in Thailand. Deze vind je onder andere in de grote plaatsen zoals Koh Samui, Bangkok en Phuket. Een verlenging kost ongeveer €50,- euro per aanvraag. Wij raden je aan om dit te doen voordat je visum verloopt. Doe je dit niet dan krijg je een boete.

Algemene informatie over Thailand

Ben jij bezig met een reisplan voor Thailand? Bekijk dan ook onze tips voor de beste reisperiode, vaccinatiesThais visumdagbudget en het vervoer naar en in Thailand.

Als we het dan toch hebben over reis voorbereiding dan kan een Lonely Planet niet ontbreken. Wij vinden het heerlijk om alles zelf te ontdekken of op andere blogs lezen. Maar het is altijd goed om een Lonely Planet mee te nemen. Het heeft ons naar vele goede restaurants gebracht en lokale markten. Daarnaast staat het gewoon heerlijk in je boekenkast!

Daarnaast raden wij je aan om eens te kijken naar onze gratis paklijst. Niks is zo vervelend als je er in het vliegtuig achterkomt dat jij je koptelefoon of oortjes bent vergeten. Download hier gratis onze paklijst en ga voorbereid op reis.

Thailand Bangkok streetlife

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in dit bericht zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?