Sri Lanka

Bekijk de wereldberoemde Sigiriya Lion Rock, Sri Lanka

Thousandtravelmiles
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Ga jij naar Sri Lanka? Dan raden wij je aan om de Sigiriya mee te nemen in je planning. Deze unieke plaatst kent een ontzettend mooi natuurverschijnsel namelijk de Sigiriya Lion Rock. Het is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Sri Lanka en voor vele een must-see. Het natuurverschijnsel is een enorme rots wat het voormalige fort van koning Kassapa was. Je vindt hier indrukwekkende muurschilderingen, tuinen en de restanten van dit paleis zijn hier nog steeds te vinden. De Lion Rock is een van de acht UNESCO-werelderfgoedlocaties en kan daardoor niet ontbreken in je reis door Sri Lanka.


Algemene informatie over Sri Lanka

Ben je bezig met het plannen van een trip naar Sri Lanka? Kijk dan naar onze tips voor de beste route, de beste reisperiode, visa mogelijkheden en het vervoer naar en in Sri Lanka.

Pidurangala Rock vs Sigiriya Lion Rock

Waarschijnlijk heb je het online al gelezen of misschien gezien op foto’s. Maar er zijn twee opties als je de Sigiriya Lion rock wilt bekijken. Je kan de Lion Rock zelf beklimmen of kiezen om deze van een afstand te bekijken op de Pidurangala Rock. Beide rotsen hebben voor en nadelen. Wij hebben gekozen voor de Pidurangala Rock.

De reden dat wij voor de Pidurangala Rock hebben gekozen is in eerste instantie het uitzicht! Je hebt vanaf hier namelijk een perfect en uniek uitzicht op de Lion Rock. Dit uitzicht is vooral indrukwekkend tijdens een zonsondergang of zonsopkomst. Het is een magische plek en een moment dat je niet wilt missen als je naar Sri Lanka gaat. Naast de Lion Rock heb je hier ook een panoramisch uitzicht over de vallei.

Door het beklimmen van de Pidurangala Rock hebben wij de overblijfselen van het paleis gemist maar daarentegen wel veel toeristen weten te ontlopen. Daarnaast is een bezoek aan de Pidurangala Rock een stuk goedkoper dan de Lion Rock. Het entree van de Lion Rock is namelijk zo’n €25,00 en het entree van de Pidurangala Rock is slechts €2,50.

Hoe lang duurt het om de Pidurangala Rock in Sri Lanka te beklimmen?

Je begint de wandeling door een witte tempel te passeren. Je betaald hier entree van €2,50 en kiest voor een gratis sjaal om je schouders en benen te bedekken. Eenmaal voorbij de tempel mag je de sjaal afdoen.

Hierna begint de klim naar de Pidurangala rots. Het is een redelijk zware wandeling van 30/40 minuten. Bij de top moet je een klein stuk klimmen over rotsblokken, wat uitdagend kan zijn. Geef jezelf iets meer tijd en bekijk de de liggende boeddha en de prachtige muurschilderingen.

Tip: Wij raden aan om goeie schoenen aan te trekken aangezien je het laatste stuk moet klimmen over enorm grote rotsen. Neem daarnaast voldoende tijd en neem een grote fles water en een zaklamp (opgeladen telefoon) mee. Als je de plek tijdens zonsopkomst of zonsondergang bezoekt is je heen of terug weg in het donker. Wij denken dat het voor iedereen haalbaar is zolang je tussendoor ook de tijd neemt om even te rusten.

Hoe kom je bij Pidurangala Rock, Sri Lanka?

De ingang van Pidurangala bevindt zich ongeveer 2 kilometer ten noorden van de ingang van Sigiriya Lion Rock. Als je in de stad Sigiriya verblijft, is het een zeer korte rit naar de voet van de rots. Als alternatief brengen veel bezoekers de nacht door in Dambulla, een rit van 30 minuten met de tuk-tuk naar Sigiriya.

Tip: Deze tip hebben wij gelezen op www.reisjunk.nl en geven wij graag aan jou door!
Reisjunk: ”Wil je de zonsopkomst of zonsondergang hier zien? Zorg dan dat je een tuktuk geregeld hebt want in dit gebied lopen veel olifanten. De weg erheen ligt midden in de jungle en het is dus niet veilig om hier in het donker te lopen”.

Wat zijn de openingtijden en toegangsprijzen van de Pidurangala Rock?

De toegangsprijs voor Pidurangala Rock is LKR 500 per persoon (€2,50). Dit is een donatie aan de tempel. Tickets worden verkocht van 05.00 uur tot 18.00 uur.

Tip: In dit gebied zijn drones niet toegestaan. Wij raden je aan deze ook echt niet te gebruiken. Volgens meerdere online artikelen reageren de bijen bovenop de rots erg agressief op het drone geluid.

Waar kan je het best verblijven in Sigiriya?

Je kan kiezen voor een verblijfplaats in Sigiriya of in Dambulla. Beide plaatsen bieden accommodaties in verschillende prijsklassen. Wij hebben zelf gekozen om in Sigiriya te verblijven en optimaal te genieten van dit super toffe landschap in dit gebied!

Vind hotels in Sigiriya of Dambulla.

Wil jij meer weten over Sri Lanka? Bekijk hier al onze blogs over dit mooie land. Liever een georganiseerde reis maken? Kijk dan eens de website van Srilankatravel of Riksjatravel. Zijn al jaren specialist in het organiseren van reizen naar Sri Lanka. Samen met jou kijken ze naar de mogelijkheden zodat jij de reis van je dromen kan maken!

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

× Hoe kunnen we je helpen?