Sri Lanka

Mini Gids Unawatuna – 5 geweldige dingen om te doen

Unawatuna_beach_Thousandtravelmiles
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Unawatuna, een van de populaire badplaatsen in Sri Lanka. Het is een plek waar je van houdt of een hekel aan hebt. Voor ons was het een mix van beide. In Unawatuna is ontzettend veel ‘beweging’, er hangt een fijne backpackers sfeer en er is oneindige keuze in restaurants. Overdag kan je heerlijk luieren op het strand, Galle Fort bezoeken of eindeloze shoppen in een van de winkels. Aan de andere kant is er ontzettend veel bijgebouwd en vind je er grootschalige hotels en is alles gericht op toeristen. Maar nog steeds denken wij dat een bezoek aan deze plek het absoluut waard is als je naar Sri Lanka gaat. Vooral door het grote aantal activiteiten in en rondom Unawatuna. Daarnaast is het een prima tussenstop of startpunt voor je reis door Sri Lanka. Echter, raden we je af om hier een lange tijd te blijven. Besluit je om naar Unawatuna te gaan, bekijk dan onze mini gids!


Algemene informatie over Sri Lanka

Ben je bezig met het plannen van een trip naar Sri Lanka? Kijk dan naar onze tips voor de beste route, de beste reisperiode, visa mogelijkheden en het vervoer naar en in Sri Lanka. Zo ben jij voorbereid voor je nieuwe avontuur!

1. Unawatuna beach

Unawatuna beach is een van de beroemdste stranden van het land en is populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking. Wij vonden het een fijne plek om de dag te beginnen of juist te eindigen.

Tip: De beste plek om te zwemmen is in het midden of ten zuiden van het strand, waar minder mensen en minder boten zijn.

2. Leer surfen in Unawatuna

Sri Lanka is een beroemde surf bestemming en geschikt voor iedereen, ook voor beginners! Wij raden je dan ook zeker aan om ergens in dit prachtige land een surfboard of bodyboard te huren. Het is goedkoop en je hebt gegarandeerd een fantastische tijd.

3. De bekende touw schommel in Dalawella

Deze bekende touw schommel op het strand van Dalawella, net ten zuiden van Unawatuna, ging viraal op Instagram. Dit had tot gevolg dat elke bezoekers een foto bij deze schommel wilde. Het is gek dat een simpele touw schommel een land zo op de kaart kan zetten, maar precies dit gebeurde in Sri Lanka.

Normaal gesproken worden wij hier niet zo enthousiast van. Maar loop je er voorbij? Doe dan toch even een poging. Wij garanderen een hoop plezier en het is absoluut leuk om te doen! De beste tijd om de schommel te bezoeken is in de ochtend, wanneer de zon opkomt, of tijdens het gouden uur als de zon ondergaat.

Tip: Een ritje op de schommel in Dalawella kost ongeveer 500 LKR (€2,15). Is het te druk? Kies er dan voor om naar een van de andere schommels te gaan in dit gebied. Zoals die op het strand van Mihiripenna.

4. Jungle beach, Unawatuna

Wij hadden hier niks over gelezen voor we naar Unawatuna gingen, maar de hostel eigenaar gaf aan dat we deze plek echt even moesten bezoeken. Het is een strand dat vooral door de lokale bevolking wordt bezocht. Wij vonden het er ontzettend gezellig, overal waren mensen aan het eten en werd er muziek gespeeld. Een groot nadeel was dat er wel overal plastic lag en het er erg druk was. Wij zijn op een gegeven moment doorgelopen naar het tweede strand. Hier was het een stuk minder druk. Hoewel het niet het beste strand van Sri Lanka is, is het veel rustiger dan het hoofdstrand van Unawatuna en zeker een middag bezoek waard.

Tip: Je kan lopend naar Jungle beach of je pakt een tuk-tuk (200 LKR – €0,86 euro). Als je honger of dorst hebt, is er een kleine strandhut die verse zeevruchten en versnaperingen op het strand verkoopt.

5. Ga naar Galle Fort

In meerdere Sri Lanka blogs van ons wordt deze plek beschreven. Naar onze mening is dit een plek die je absoluut niet mag missen tijdens jouw rondreis door Sri Lanka. De prachtige gebouwen, mooie uitzichtpunten en de vele winkelmogelijkheden maken dit een perfecte uitstap. Je kunt hier dan ook gemakkelijk een halve dag doorbrengen.

Tip: Je kan gemakkelijk met een tuk tuk (300LKR – €1,29 ) of met de lokale bus naar Galle Fort (60LKR- €0,26). Houd rekening met een reistijd van circa 15 a 20 minuten.

6. Geniet van vers fruit op de lokale markt

In Unawatuna vind je heel veel fruit verkopers maar wist je dat ten noorden van Unawatuna (7 km) de kleurrijke fruit-, kruiden- en bloemenmarkten van Galle vindt? Deze bruisende markten zijn de thuisbasis van het beste fruit dat we ooit hebben geprobeerd, en de lokale winkeliers zijn meer dan bereid om je alle soorten vreemd en prachtig tropisch fruit te laten proeven.

Waar kan je het best verblijven in Unawatuna?

Unawatuna heeft ontzettend veel hostels, guesthouses en hotels. Je vind hier dus voor elke budget een geschikte accommodatie.

Vind hotels in Unawatuna

Hoe kom je in Unawatuna?

De beste manier om van Negombo/Colombo naar Unawatuna te komen (of andersom), is absoluut met de trein. Het is snel en je hebt een fantastisch uitzicht.

De trein van Colombo Fort naar Unwatuna vertrekt 3 keer per dag, met het vroegste vertrek om 06:55 uur en het laatste vertrek om 18:05 uur. Het duurt ongeveer 2,5 – 3,5 uur. Een treinreis kost je ongeveer 190LKR (€0,80) voor een 2e klas kaartje.

Wil jij meer weten over Sri Lanka? Bekijk hier al onze blogs over dit mooie land. Liever een georganiseerde reis maken? Kijk dan eens de website van Srilankatravel of Riksjatravel. Zij zijn al jaren specialist in het organiseren van reizen naar Sri Lanka. Samen met jou kijken ze naar de mogelijkheden zodat jij de reis van je dromen kan maken!

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in dit bericht zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?