Thailand

Van Koh Tao naar Koh Samui. Bekijk onze tips!

Bali naar Nusa Lembongan
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Thailand, een prachtig land waar wij terug naar blijven gaan. Je vindt er tropische eilanden, heerlijk eten, prachtige tempels en een blauwe zee! Tijdens het plannen van je rondreis naar Thailand, heb je vast ook gelezen over de Koh Tao, Koh Samui en Koh Phangan. Het zijn prachtige eilanden die relatief dicht bij elkaar liggen waardoor het ideaal te combineren is met een rondreis door Thailand. Je reist binnen 1,5 uur van Koh Tao naar Koh Samui. Op deze pagina lees je hoe je tussen de twee eilanden reist!


Lees meer | Phuket naar Bangkok | Reizen door Thailand | Bekijk onze tips!
Lees meer | Kies voor de lokale bus! Openbaar vervoer Bangkok | Thailand

Reis van Koh Toa naar Koh Samui via de boot

Koh Tao en Koh Samui behoren tot de meest bezochten eilanden van Thailand. Koh Samui is een populaire zonvakantie bestemming en Koh Tao staat bekend als dé duikbestemming van Thailand. De eilanden liggen niet ver van elkaar, waardoor je snel van het Koh Tao naar Koh Samui reist.

De boot is dus de enige optie om de afstand af te leggen. Er gaan meerdere boten per dag, van verschillende organisaties. Deze boten vertrekken van Mae Haad Pier (Koh Tao) en komen aan in Mae Nam Pier (Koh Samui).

Waar koop ik mijn boottickets van Koh Tao naar Koh Samui?

Ticket offices: Kaartjes koop je op de pier voor zo’n €19,- p.p (700 bath).
Wij hebben gekozen voor de organisatie Lomprayah. Hier betaal je €19,- en wordt je met een speedboat naar het volgende eiland gebracht. Wij hebben telkens voor deze organisatie gekozen.
12GO.Asia: Je kan je tickets ook gemakkelijk online boeken bij 12GO.Asia.

*€19,- is de gemiddelde ticketprijs. Welke prijs je definitief bepaald is afhankelijk van de periode waarin je reist (hoogseizoen of laagseizoen) en voor welke organisatie je kiest.

Tip: Regel je transfer van de haven naar het hotel via je hotel. Vaak is deze service op het eiland gratis!

Wat is zijn de vertrektijden Koh Tao naar Koh Samui?

De boten vertrekken dagelijks op meerdere tijdstippen. Hieronder geven wij een klein overzicht van de organisatie Lompreyah. Wij raden je aan om deze vertrektijden altijd nog even te controleren. Ga even langs de haven of vraag om de vertrektijden in je hotel/hostel.

De meeste speedboten doen er zo’n 1,5 uur over om je vanaf Koh Tao naar Koh Samui te brengen.

VertrekAankomstPrijs
9:3011:20700 bath
15:0016:40700 bath
Dit is het vertrekoverzicht van Lomprayah

Hekel aan wachten? Bekijk onze favoriete reisspelletjes!

Als wij ergens een hekel aan hebben dan is het wachten en dan met name voor een boot die ineens een half uur later vertrekt. Helaas komt dit in Azië vaak voor en hebben wij in de afgelopen jaren een aantal leuke spellen gevonden. Ze zijn klein, compact en ideaal om mee te nemen!

Zoals je waarschijnlijk al door hebt zijn wij gek op kaartspellen. Het is veruit het makkelijkste om mee te nemen en daardoor perfect tijdens het reizen. Want laten we eerlijk zijn dat een heel bord uitklappen niet ideaal is & dobbelstenen zoeken tussen stoelen ook niet erg bevorderlijk is voor de sfeer. Kies jou favoriet en je hebt ongetwijfeld een gezellige rit! Wil je meer inspiratie bekijk onze blog 14x Geweldige reisspelletjes voor 2 personen


Wij hopen dat deze informatie jou helpt met het plannen van jou reis. Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kan je ons altijd een bericht sturen via Instagram of via info@thousandtravelmiles.nl.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

× Hoe kunnen we je helpen?