Thailand

Vaccinaties Thailand | Compleet overzicht met alle vaccinatie en inentingen

Vaccinaties Thailand
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Welke vaccinaties voor Thailand heb je nog? Als jij naar Thailand gaat is het handig om vooraf te weten welke vaccinaties er worden aangeraden. Er zijn online tal van webites en organisaties waar je deze vaccinaties kan halen, maar welke zijn goed? Naast deze websites zijn er ook nog eens oneindig veel blogs waar elke keer net wat anders staan. Irritant! Wij hebben daarom een compacte blog opgesteld met officiële overheids websites & betrouwbare vaccinaties instanties. Lees verder voor alle informatie over vaccinaties voor Thailand!


Vaccinaties Thailand

Online zijn er meerdere website die jou helpen met het plannen van jou reis naar Thailand. Helaas verwijzen deze allemaal niet naar officiële websites of betrouwbare partijen waar jij de informatie kan teruglezen. Irritant! Wij blijven Nederlanders en willen graag het zekere voor het onzekeren. Daarom dachten wij dit kan beter! Wij hebben een kort maar duidelijk overzicht met vragen & antwoorden voor jou opgesteld. Staat jou vraag er niet bij? Neem dan even contact met ons op, wij helpen je graag verder.

FAQ

Welke vaccinaties heb ik nodig voor Thailand?

Nederlandse en Belgische reizigers wordt aangeraden om de onderstaande vaccinaties te halen. Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen verplichte en aangeraden vaccinaties.

Wij willen graag benoemen dat de onderstaande vaccinaties afhankelijk zijn van de aard en duur van jouw reis en je gezondheidssituatie. Specifieke informatie over jou situatie en eventueel te nemen malaria maatregelen kan je het best bespreken bij de GGD bij jou in de buurt.

Verplicht
1. Gele koorts: Voor Nederlandse en Belgische reizigers is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht, als je in de zeven dagen voordat je Thailand binnenkomt, in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je alleen een overstap hebt gemaakt op het vliegveld van een gele koorts land.  

Verder zijn er géén verplichte vaccinaties voor reizigers vanuit Nederland of België.

Aangeraden
Ongeacht je verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Thailand aangeraden:
1. DTP (difterie, tetanus en polio)
2. Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
Daarnaast wordt een BMR inenting aangeraden als je geen mazelen of vaccinaties tegen mazelen hebt gehad.

Blijf jij langer dan 3 maanden in Thailand dan worden de volgende vaccinaties ook aangeraden:
3. Hepatitis B
4. Rabiës (hondsdolheid)
5. Tuberculose (In sommige gevallen)

Bekijk specifieke informatie over deze vaccinaties voor Thailand op de website van de nederlandse GGD.

Waar kan ik het beste mijn vaccinaties voor Thailand halen?

Wij hebben de afgelopen jaren onze prikken gehaald bij twee organisaties. Wij raden deze twee organisaties aan omdat wij weten dat deze betrouwbaar zijn. Daarnaast werken deze organisaties samen met veel zorgverzekeraars waardoor jou vaccinatie zomaar eens kan worden vergoed.

GGD Nederland: Je regelt gemakkelijk, snel en gratis online een afspraak bij een GGD bij jou in de buurt. Houdt er rekening mee dat ze géén Covid-vaccinaties toe dienen tijdens deze afspraak.

Thuisvaccinaties.nl: Je regelt ook hier gemakkelijk en snel online een afspraak. Het fijne van deze organisatie is dat ze bij jou langskomen. Jij hoeft dus nergens heen! De meeste zorgverzekeraars zijn ook bij deze organisatie aangesloten.

Ken jij nog een andere betrouwbare organisatie? Laat het ons weten, zo helpen wij elkaar!

Wat kosten de vaccinaties voor Thailand?

Helaas ontvang je vanuit een basisverzekering geen vergoeding voor reizigersvaccinaties. Er zijn zorgverzekeraars die deze dekking wel bieden bij een aanvullende zorgverzekering. Als jou zorgverzekeraar de vaccinaties vergoed in zijn geheel of gedeeltelijk gaat die niet ten koste van je eigen risico.

Tip: Op de homepage van Thuisvaccinaties.nl heb je de mogelijkheid om jou verzekeraar in te vullen. Zij geven dan een duidelijk overzicht waarin ze aangeven welke aanvullende pakketen, van jou zorgverzekeraar, de reisvaccinaties vergoeden. Wij raden je echter altijd aan om dit ook even bij de zorgverzekeraar te checken.

Check de prijslijst van de GGD of Thuisvaccinaties.nl voor een duidelijk kostenoverzicht.

GGD Prijzen 2022Prijsoverzicht GGD

Thuisvaccinaties.nl Prijzen 2022Prijsoverzicht Thuisvaccinaties.nl

Hoe werkt de betaling bij de GGD of Thuisvaccinaties.nl?

Hoe betaal je de reisvaccinaties bij de GGD?
Je kan bij de GGD meestal alleen pinnen. Je krijgt na de vaccinaties direct de rekening en deze kan je vervolgens declareren bij je zorgverzekeraar.

Hoe betaal je de reisvaccinaties bij Thuisvaccinaties.nl?
In de meeste gevallen stuurt Thuisvaccinaties.nl de factuur direct naar je zorgverzekeraar. Jij ontvangt dan alleen een factuur, als deze niet vergoed wordt door je verzekering.
Als ze deze afspraak niet hebben bij de zorgverzekeraar ontvang jij de factuur in je mail en kan je de factuur zelf declareren. Je moet de factuur binnen 14 dagen betalen door een Ideal of een bankoverschrijving.

Het gele vaccinatie boekje

Je kan bij de GGD en Thuisvaccinaties.nl vragen of ze ook de gegevens in je gele boekje zetten. Wij nemen deze altijd mee als we op reis zijn. Mocht het zo zijn dat wij in het ziekenhuis terecht komen, dan kunnen de artsen in één oogopslag zien waarvoor je gevaccineerd bent. Heb jij het gele boekje nog niet? Geen probleem je kan hem gemakkelijk online bestellen.

Thailand Bangkok straten

Samenvatting vaccinaties Thailand

Nederlandse en Belgische reizigers wordt aangeraden om de vaccinaties DTP & Hepatitis A te halen bij een verblijf korter dan 3 maanden. Blijf je langer dan worden Hepatitis B & Rabiës aangeraden. Het kan zijn dat jij meer vaccinaties nodig hebt. Dit is afhankelijk van de aard en duur van jouw reis en je gezondheidssituatie. Specifieke informatie over jou situatie en eventueel te nemen malaria maatregelen kan je het best bespreken bij de GGD bij jou in de buurt. Reis je vanaf een gele koorts land? Dan moet je verplicht een vaccinaties halen tegen gele koorts.

Helaas ontvang je vanuit een basisverzekering geen vergoeding voor reizigersvaccinaties. Er zijn zorgverzekeraars die deze dekking wel bieden bij een aanvullende zorgverzekering. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie.

Algemene informatie over Thailand

Ben jij bezig met een reisplan voor Thailand? Bekijk dan ook onze tips voor de beste reisperiodevaccinatiesThais visumdagbudget en het vervoer naar en in Thailand.

Als we het dan toch hebben over je reis voorbereiding dan kan een Lonely Planet niet ontbreken. Wij houden er van om alles zelf te ontdekken of op andere blogs lezen. Maar toch pakken wij altijd de Lonely Planet erbij voor leuke restaurantjes en de minder bekende lokale markten. Daarnaast staat het gewoon heerlijk in je boekenkast!

Wil jij helemaal niks vergeten? Download dan onze gratis paklijst en ga voorbereid op reis.

Thailand Bangkok streetlife

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in dit bericht zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?