Kroatië

Beklim de Tulove Grede, Kroatië. Dit moet je weten!

Tulove Grede in het Velebit gebergte, Kroatie
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Opzoek naar een unieke locatie in Kroatië? Dan zit je hier goed! Tijdens het uitstippelen van onze roadtrip door Kroatië kwamen wij Tulove grede tegen op de kaart. Deze bijzondere plek ligt tussen Krka National Park en de Plitvice meren en kan je dus ideaal combineren. Het is een plek waar nog niet veel toeristen komen maar het zal je niet verbazen dat het steeds populairder wordt. Het uitzicht is spectaculair en dat geldt ook voor de reis er naar toe! De hike naar de top van Tulove Grede was één van de hoogtepunten van onze reis door Kroatië.


Algemene informatie over Kroatië

Ben je bezig met het plannen van een vakantie naar Kroatië? Kijk dan naar onze tips voor de beste routede beste reisperiodeen het vervoer naar en in Kroatië.

Vervoer naar Tulove grede, Kroatië | Velebit

Tulove grede ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van Krka National Park. Het is goed te bereiken met de auto of camper en mooie toevoeging aan je rondreis door Kroatië. Ondanks dat Tulove Grede tussen Krka National Park en Plitvice meren ligt moet je er wel een stukje voor omrijden. Je gaat namelijk niet door de tunnel maar over de berg heen. De route is echter geen straf want je rijdt door een prachtig gebied.

De weg naar de ‘parkeerplaats’ van Tulove Grede is niet geasfalteerd en er liggen over losse stenen. Hierdoor doe je langer over de route doet dan in eerste instantie door Google wordt aangegeven. Wij raden je aan om van te voren de kaart van Kroatië te downloaden en de exact locatie van de parkeerplaats op te slaan. Het kan namelijk zijn dat je in het Velebit gebergte namelijk geen bereik hebt.

Na de hike kan je de weg verder volgen. Je hoeft niet terug te rijden. Soms geeft Google dit aan maar dit is niet nodig, je komt vanzelf weer bij de weg uit. Houd er daarnaast rekening mee dat er in de bergen geen tankstation is. Zorg dus dat je genoeg benzine, water en snacks bij hebt.

Tip: Heb jij geen eigen vervoer? Kies voor het huren van een camper of een auto! Houd er rekening mee dat je altijd een bekend verhuurbedrijf zoals Sunnycars.nl, Wildecampers.nl of Camptoo.nl. Lees meer hierover in onze blog met de camper door Europa.

Wandeling naar Tulove Grede, dit moet je weten!

Het is een unieke locatie in Kroatië, welke je als fotograaf, natuurliefhebber of avonturier absoluut niet wilt missen. Tulove Grede is één van de meest bijzondere pieken van het Velebit gebergte. Vanaf de snelweg zijn de licht grijze bergen al zichtbaar. Zodra je van de verharde weg af gaat en via een onverharde kronkelende weg de parkeerplaats bereikt, kan je beginnen aan je klim.

Het uitzicht is vanaf het begin tot het einde indrukwekkend. Je volgt tijdens je hike de rode stippen op de stenen die je langzaam naar de top brengen. Houd er rekening mee dat je steeds meer moet klimmen en klauteren om de top te bereiken. In het totaal duurt de wandeling zo’n 2 uur afhankelijk van de pauzes die je neemt.

Tip: De route staat duidelijk aangeven doormiddel van rode stippen op stenen. Echter kan het handig zijn om de app maps.me te downloaden, hier zie je namelijk het wandelpad!

Wij hopen dat deze informatie jou helpt met het plannen van jou reis naar Kroatië. Heb je nog vragen? Dan kan je ons altijd een bericht sturen via Instagram.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in dit bericht zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?