Thailand

Thailand | Wat is de beste reisperiode voor Thailand?

Reisperiode Thailand
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Ga jij of wil jij naar Thailand? Super gaaf en absoluut een goed idee! Het is alleen wel fijn als je goed weer hebt. Thailand kent, zoals vele andere Aziatische landen, een tropisch klimaat. Dit houdt in dat het vochtig is maar ook het hele jaar door warm is. De gemiddelde temperatuur ligt ongeveer op 30 graden. Echter, zitten er een aantal verschillen in het klimaat als je deze van het noorden tot het zuiden bekijkt. Hieronder lees je alles over de verschillen en ontdek je de beste reisperiode Thailand.


Ontdek de beste reisperiode voor Thailand

De beste reisperiode voor Thailand zijn de koelere maanden in het droge seizoen. Dit zijn de maanden november tot en met maart. Echter, kan je ook prima in de andere maanden een rondreis maken door Thailand maar moet je rekening houden met hogere temperaturen of een paar regenbuien.

reisperiode Thailand overzicht scaled

Beste reisperiode Noord-Thailand

Het noorden van Thailand kent over het algemeen wat minder regen dan het zuiden. Het kan er overdag ontzettend heet worden, maar in de avond weer lekker afkoelen. De temperatuur liggen het hele jaar door tussen de 25 en 35 graden, met uitschieters naar boven in maart en april. De beste reisperiode voor Noord-Thailand is tussen november en maart.

janfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Gemiddelde temperatuur323334353534333232323131
Regen / Neerslag (mm)71944912464404005553205541

Beste reisperiode Centraal-Thailand

Het klimaat in midden of ook wel Centraal-Thailand is eigenlijk altijd redelijk hetzelfde. De temperatuur is iets boven de 30 graden en de meeste regen valt in de Nederlandse zomermaanden. Je moet dan rekening houden met heftige maar korte regenbuien aan het einde van de middag. De droge maanden zijn november tot en met februari. De beste reisperiode voor Centraal-Thailand is tussen november en februari.

janfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Gemiddelde temperatuur323334353535353432323231
Regen / Neerslag (mm)11294072189200250300320251459

Beste reisperiode Zuid-Thailand

Als we kijken naar de beste reisperiode voor Zuid-Thailand is het handig om onderscheid te maken tussen de populaire bestemmingen in de Golf van Thailand voor de oostkust (zoals Ko Samui, Ko Phangan en Ko Tao) en de stranden en eilanden voor de westkust van Thailand (zoals Phuket, Krabi, Ko Phi Phi en Ko Lanta).

In de golf van Thailand regent het vaak nog goed in de maanden november en december. Terwijl het heerlijk weer is aan de westkust van Thailand.

janfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Gemiddelde temperatuur313132333535353432323231
Regen / Neerslag (mm)118514072100105118114112300407305

Voor de stranden en eilanden voor de westkust van Thailand zit je in de Nederlandse wintermaanden perfect! Het is dus een fantastische bestemming om aan de kou te ontsnappen.

janfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Gemiddelde temperatuur323334353535353432323231
Regen / Neerslag (mm)35294016930028525028832029920013

De beste reisperiode voor Zuid-Thailand is tussen december en maart.

Lees meer | 14x Geweldige reisspelletjes voor 2 personen | Voor onvergetelijke momenten!
Lees meer | Vaccinaties Thailand | Compleet overzicht met alle vaccinatie en inentingen

regenseizoen Thailand

Wat kan ik verwachten in het regenseizoen?

Het regenseizoen in Thailand betekend niet dat het hele dagen of weken regent. Meestal valt in een korte periode heel veel regen en schijnt daarna de zon. Tijdens deze regenbuien raden we je aan om even lekker in een restaurant te gaan zitten. Je kan er dus wel op uit maar je zal je activiteiten om de regenbuien heen moet plannen. Nu klinkt dit misschien niet ideaal maar het reizen in het regenseizoen kent een aantal voordelen!

Voordelen
Het is rustiger. Het hoogseizoen in Thailand valt gelijk met de ideale reisperiode en weersomstandigheden. Je kan dus de meeste toeristen verwachten van november t/m februari. In het regenseizoen, is het rustiger in Thailand.
Het is goedkoper. Minder toeristen betekend dat de prijzen van hotels en binnenlandse vluchten aanzienlijk lager zijn.
– Het gras is groener. Vaak is het gras niet groener aan de overkant maar tijdens het regenseizoen is de natuur een stuk mooier in Thailand. Alles is groen en de watervallen zijn dan het meest spectaculair.

Nadelen
Het kan ook wel eens de hele dag regenen. Wij vinden het niet zo erg als het af en toe regent, want dan kunnen wij onze blogs aanvullen met nieuwe tips & tricks.
Accomodaties & restaurants dicht. Minder toeristen betekend ook dat sommige restaurants en accomodaties tijdelijk dicht gaan.

De perfecte reisaccessoires in het regenseizoen

Kies jij ervoor om in het regenseizoen naar Thailand te gaan, dan raden we je aan om in iedergeval een goeie regenhoes voor je backpack of rugzak aan te schaffen. Je hebt deze voor een klein bedrag in huis en je gaat ons absoluut dankbaar zijn als jij in een tropische regenstorm terecht komt.

Extra leuk! Wij hebben zelf ook een Thousandtravelmiles flightbag ontwikkeld voor de backpackers onder ons. Deze zijn ideaal als je een langer stuk gaat reizen en jij je backpack wilt beschermen tegen water, vuil of nieuwsgierige medepassagiers!

Samenvatting beste reisperiode Thailand

Beste reisperiode Thailand: november t/m maart.
De beste reistijd naar Thailand is niet in één zin te omschrijven. Thailand is een langgerekt land waardoor wij in deze blog onderscheidt maken tussen Noord-, Centraal-, en Zuid-Thailand. Het voordeel hieraan is dat jij Thailand het hele jaar door prima kan bezoeken! 

Noord Thailand: november t/m maart
*Het regenseizoen is van mei t/m september. 
*Houdt er rekening mee dat het in de maanden februari, maart en april erg warm kan zijn.

Centraal Thailand: november t/m februari. 
*Het regenseizoen is van mei t/m oktober.
*Ondanks het regenseizoen kan je ook nog prima reizen in de maanden mei, juni en juli. 

Zuiden Thailand: december en maart.
*Het regenseizoen is van: mei t/m november

Algemene informatie over Thailand

Ben jij bezig met een reisplan voor Thailand? Bekijk dan ook onze tips voor vaccinaties, Thais visum, dagbudget en het vervoer naar en in Thailand.

Als we het dan toch hebben over de voorbereidingen dan kan een Lonely Planet niet ontbreken. Wij houden er van om alles zelf te ontdekken of op andere blogs lezen. Toch pakken wij altijd de Lonely Planet erbij voor leuke restaurantjes en de minder bekende lokale markten. Daarnaast staat het gewoon heerlijk in je boekenkast!

Wil jij niks vergeten? Download hier gratis onze paklijst en ga voorbereid op reis.

Thailand Bangkok streetlife

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in dit bericht zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?