Thailand

Phuket naar Bangkok | Reizen door Thailand | Bekijk onze tips!

Phuket naar Bangkok
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Thailand, het land met tropische eilanden, heerlijke eten, indrukwekkende tempels en een blauwe zee! Het is al jaren populaire reisbestemmingen in Zuid-oost-Azië. Bangkok en Phuket behoren tot de favorieten plaatsen en worden in elke route wel genoemd. Er wordt dan ook heel wat gereisd tussen deze plekken. Hierdoor is het boeken van een rit zo geregeld! Je hoeft alleen nog maar te kiezen voor het type vervoer. Lees hier alles over hoe je kan reizen van Phuket naar Bangkok!


Lees meer | Thailand | Wat is de beste reisperiode voor Thailand?
Lees meer | Kies voor de lokale bus! Openbaar vervoer Bangkok | Thailand

Hoe reis ik van Phuket naar Bangkok

1. Met het vliegtuig van Phuket naar Bangkok

Deze optie heeft onze voorkeur. Met het vliegtuig van Phuket naar Bangkok of andersom is veruit de snelste manier om je te verplaatsen. Daarnaast is het ook een betaalbare manier. Dit klinkt misschien gek, maar de meeste tickets (enkele reis) heb je al vanaf €20,-. Dagelijks gaan er vluchten tussen Phuket en Bangkok waardoor je het gemakkelijk kan plannen. De vliegtijd tussen Phuket en Bangkok is ongeveer 1,5 uur.

2. Met de bus van Phuket naar Bangkok

De tweede optie is de bus. Deze optie kan je veel geld schelen maar je moet wel de tijd hebben. Vanuit verschillende busterminals in Phuket vertrekken er dagelijk bussen naar Bangkok en andersom. Afhankelijk van de vervoerder betaal je voor een busticket €20 en €35. Zijn de vliegtickets prijzig? Dan is dit dus een mooi alternatief. Houdt er echter wel rekening mee dat je 13 uur in de bus zit. Een nachtbus is daardoor de ideale optie.

Kaartjes kopen: Een handige en betrouwbare manier om je buskaartje te kopen is via de website 12Go.Asia of een toeristenbureau in Phuket. Zorg altijd dat je even bij je hotel navraagt of het bureau betrouwbaar is. Vaak werkt het hotel ook samen met bureaus waardoor je gegarandeerd bij een betrouwbare organisatie boekt.

Vervoeropties

3. Met de trein van Phuket naar Bangkok

De laatste optie is de trein. Dit is veruit de goedkoopste optie maar helaas brengt deze optie je niet helemaal naar Phuket. Wij raden daarom deze optie niet vaak aan. Het is echter wel een fijne manier van reizen en je ziet veel van het land. Je reist van Phuket met de bus naar Surat Thani en vanaf daar pak je de trein naar Hua Lamphong in Bangkok. Deze treinrit duurt ongeveer 9 uur en de busreis duurt 4 uur. Het kost je dus ongeveer evenveel tijd als met de bus.

Een treinticket kost tussen de €10,- & €40,- afhankelijk van de klasse die je kiest. De bus kost ongeveer €8,-.

Kaartjes kopen: Je kunt de treinkaartjes kopen via 12Go.Asia of in het treinstation. De kaartjes voor de bus kan je kopen bij het busstation van Surat Thani.

Wil jij van Bangkok naar Phuket reizen? Dan geldt hetzelfde en heb je ook de keuze uit de 3 bovenstaande opties. Wij hopen dat deze informatie jou helpt met het plannen van jou reis. Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kan je ons altijd een bericht sturen via Instagram.

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

× Hoe kunnen we je helpen?