Thailand

6x beste stranden op Koh Phangan, Thailand (met kaart).

Haad Mae beach Koh Phangan
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Koh Phangan in Thailand is een eiland vol met palmbomen en witte stranden omringt door een helder blauwe zee. Er hangt een relaxed sfeertje en er is veel te beleven. Het eiland is vooral bekend geworden door de full moon party’s maar er is nog veel meer dan dat. Eerlijk is eerlijk het was niet ons favoriete eiland maar absoluut een bezoek waard. Bekijk hieronder de stranden op Koh Phangan die je niet mag missen!


Algemene informatie over Thailand

Ben jij bezig met een reisplan voor Thailand? Bekijk dan ook onze tips voor de beste reisperiode, dagbudget en het vervoer naar en in Thailand. Je vind hier alle informatie over Thailand.

Stranden op Koh Phangan, Thailand

Als er één ding is waar het op dit eiland niet aan ontbreekt, zijn het stranden. Ondanks dat wij maar kort op het eiland zijn geweest hebben wij onzettend veel kunnen zien. Lang leven de scooter! Daarnaast hebben wij vele tips ontvangen van mensen die dit eiland eerder hebben bezocht. Als je, net zoals wij, maar voor een korte periode op Koh Phangan bent, kan het moeilijk zijn om te beslissen waar je je dagen doorbrengt. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt van de 6 beste en meest genoemde stranden op Koh Phangan om je te helpen kiezen.

1. Bottle Beach

Dit strand vereist wat meer inspanning dan de rest om het te bereiken, maar dat is het zeker waard. Helaas hebben wij dit strand niet zelf bezocht maar ontzettend veel positieve verhalen over gehoord. Naast het strand is er een tof uitzichtpunt die wij absoluut de volgende keer gaan bezoeken. Bekijk deze handige online blog (engelstalig) over bottle beach en het uitzichpunt.

2. Hin Kong Beach – Zandbank

Tijdens het touren op Koh Phangan reden wij langs Hin Kong Beach. Wat ons meteen opviel waren de drones die daar de lucht in gingen. Wij konden niet anders dan onze scooter parkeren om het van dicht bij te bekijken. Tijdens eb verschijnt er een grote zandbank in het water, te hoogte van het restaurant Mama Kop. Naast dat je hier super toffe foto’s kan maken is het ook een heerlijke plek om even op het strand te liggen.

Lees ook: Alles over Thaise simkaarten, bellen en internet op reis
Lees ook: Van Koh Tao naar Koh Samui. Bekijk onze tips!

3. Leela Beach

Hoewel Leela Beach in het drukkere gedeelte van het eiland ligt, verdient dit lange stuk paradijs zeker een plekje als een van de beste stranden van Koh Phangan. We raden aan om wat eten en drinken mee te nemen en de dag door te brengen onder de bomen op het strand.

3. Haad Mae Beach & het eiland Ko Ma

Onze absolute favoriet is Haad Mae beach. Naast het feit dat het een heel mooi strand is heeft het ook een zandbank! De zandbank loopt van het Haad Mea beach tot het eiland Ko Ma. Wij hebben dit strand meerdere keren bezocht en elke keer dachten wij; WAUW. Door de zandbank wordt het strand wel druk bezocht. Echter, als je helemaal naar links loopt (weg van Ko Ma) kan het zijn dat je het strand helemaal voor jezelf hebt. Daarnaast kan je hier ook nog heel goed snorkelen! Het is dus de ideale plek voor een stranddag.

Kan jij ook niet lang stilzitten? Herkenbaar! Bekijk dan eens deze drie toffe spellen die je gemakkelijk mee kan nemen voor een stranddag!

Deze kaartspellen zijn makkelijk te begrijpen, compact verpakt en daardoor ideaal tijdens het reizen.  

5. Malibu Beach

Nog een tof strand op Koh Phangan is Malibu Beach. Dit strand onderscheidt zich door de ondiepte zee welke omringt is door bergen.

6. Salad Beach

Als laatste raden we je aan om naar Salad Beach te gaan. Dit was ons favoriete strand voor zonsondergang. Als de zon eenmaal onder is, zetten de restaurants tafels aan het strand neer, waardoor het een toffe plek is om lekker te eten!

Kaart bezienswaardigheden Koh Phangan, Thailand.

We hopen dat deze blog jou helpt bij het plannen van jou reis naar Koh Tao! Maak jij een rondreis? Bekijk dan onze andere Thailand blogs. Vond je onze blog over Koh Tao leuk? Vergeet deze dan niet te pinnen voor later!


De beste stranden op Koh Tao

Pin it voor later

De beste stranden op Koh Tao
De beste stranden op Koh Tao

Wij proberen onze blogs over de stranden op Koh Phangan zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in dit bericht zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?