Thailand

Thailand | Hoe lang is het vliegen naar Thailand?

hoe lang vliegen thailand
Author Avatar

Geschreven door Thousand Travel Miles

Thailand is een van de meest populaire bestemmingen voor verre reizen en dat is niet voor niks! Het land heeft tropische eilanden, heerlijke eten, prachtige tempels en een blauwe zee! Ontdek deze magische bestemming want het is de perfecte combinatie tussen zon, strand, zee, natuur en cultuur. Helaas zal je eerst wel een aantal uur in het vliegtuig moeten zitten. Wat is de vliegtijd naar Thailand? Dat verschilt per vlucht! Lees hieronder alle informatie.


Hoelang is het vliegen naar Thailand?

Thailand is een stuk groter (13x groter) dan Nederland en heeft een oppervlakte van ruim 513.000 vierkante kilometer. De vliegtijd hangt dus af van het gekozen vliegveld. Wij gaan er even vanuit dat je in Bangkok aankomt. Je vliegt dan naar de internationale airport met de naam Bangkok Suvarnabhumi Airport. De vliegtijd naar Bangkok is ongeveer 11 uur voor een rechtstreekse vlucht. Kies je voor een vlucht met een tussenlanding of overstap, dan ben je wat langer onderweg. De terugvlucht is vaak een uurtje langer, zo’n 12 uur.

Hoe zorg je dat je elkaar of jezelf niet gek maakt tijdens een lange vliegreis?

Wat doe je dan 11 uur lang hoor ik je denken! Wij kunnen samen lange gesprekken voeren maar dit houden we niet 11 uur vol. Wij proberen daarom altijd te slapen in het vliegtuig zodat je enigszins fris in Thailand aankomt. Maar hoe doe je dat met een huilende baby of kuchende medepassagier. Yes.. wij hebben helaas alle vormen van irritatie al een keer meegemaakt.

Wij hebben daarom de laatste jaren wat items aangeschaft die wij iedereen aanraden! Sommige zijn daarnaast ook ideaal voor thuis. Zo is het een win-win situatie en je bent ons gegarandeerd dankbaar.

Een nekkussen. Wij hebben een aantal jaar zonder nekkussen gevlogen maar nu balen we als we ze zijn vergeten. Ga je, net als wij, backpacken? Dan raden we je aan om één keer goed te investeren in een opblaasbare variant.

Een koptelefoon of oortjes. Wij hebben nu al een aantal jaar de oortjes van samsung met noise cancelling. Ideaal om je even af te sluiten en perfect voor vervelende medepassagiers. Daarnaast heb ik (Gwen) sinds een jaar ook de Sony WH-1000XM3. Fantastisch ding en absoluut het geld waard!

Een waterfles. Tijdens het vliegen droog je snel uit. Ook wij hebben een hekel aan het toilet in het vliegtuig maar toch proberen wij elke vlucht 2x onze waterfles te vullen. Daarnaast is het ook geen overbodige luxe in Thailand zelf.

Een Powerbank. Wij gebruiken zelf de Anker PowerCore Powerbank. 2 jaar geleden aangeschaft en nog steeds elke reis blij mee. Ondanks dat je in het vliegtuig je apparaten makkelijk kan opladen raden wij deze Powerbank aan. Het is namelijk de perfecte accessoires op het vliegveld.

Wil jij niks vergeten? Download dan onze gratis paklijst en ga voorbereid op reis.

Hoelang is het vliegen naar Phuket?

Wil je niet naar Bangkok maar naar Phuket vliegen? Dan kan ook! Maar helaas gaan er vanaf Nederland geen directe vluchten naar Phuket. Je zal dus altijd een vlucht moeten boeken met één of twee tussenstop. Wij raden dit niet aan aangezien je altijd een stop zal maken op het vliegveld van Bangkok. Wil je toch in één keer door? Dan is het ongeveer 15 tot 18 uur vliegen naar Phuket.

Reisperiode Thailand

Lees meer | 14x Geweldige reisspelletjes voor 2 personen | Voor onvergetelijke momenten!
Lees meer | Complete Gids Voor Goedkope Vliegtickets | 7x Handige Tips!

Algemene informatie over Thailand

Thailand heeft prachtige tempels, culturele schatten, tropische stranden, vriendelijke mensen en een schitterende natuur. Dit is een van de redenen waarom wij terug blijven komen! Wij raden je absoluut aan om een rondreis te maken. Heb je vragen? Stuur ons een berichtje en we helpen je graag verder!

Tijdsverschil Thailand

Het is handig om van te voren het tijdsverschil met Thailand te weten. Je kan namelijk niet gewoon het aantal vlieguren bij de Nederlandse tijd optellen.
– Tijdens onze zomertijd is het in Thailand 5 uur later.
– Tijdens de wintertijd is het in Thailand 6 uur later.

Voorbereiding voor een reis naar Thailand

Ben jij al bezig met een reisplan voor Thailand? Bekijk dan ook onze tips voor vaccinaties, beste reisperiode, Thais visum, dagbudget en het vervoer naar en in Thailand.

Als we het dan toch hebben over de voorbereidingen dan kan een Lonely Planet niet ontbreken. Wij houden er van om alles zelf te ontdekken of op andere blogs lezen. Maar toch pakken wij altijd de Lonely Planet erbij voor leuke restaurantjes en de minder bekende lokale markten. Daarnaast staat het gewoon heerlijk in je boekenkast!

Thailand Bangkok streetlife

Wij proberen onze blogs zo up-to-date mogelijk te houden maar dit kan niet zonder jouw hulp. Mocht er iets veranderd zijn, laat het ons weten via info@thousandtravelmiles.nl.

Sommige van de links in deze blog (hoe lang is het vliegen naar Thailand) zijn affiliate links. Als je ervoor kiest om via deze links een aankoop te doen, ontvangen we een kleine commissie zonder dat het jou wat extra kost. Door gebruik te maken van deze affiliate links steun jij Thousandtravelmiles. Wij kunnen hierdoor de wereld ronddwalen, de website bekostigen en jou gratis informatie aanbieden voor het plannen van jouw reis. Dit betekend dat een ‘echt’ persoon een klein vreugde dansje doet als jij via deze link een aankoopt doet! You’re a legend!

× Hoe kunnen we je helpen?